min man fyller år snart och det är på nyårsafton och alla mina planer om maten jag ska bjuda på har gått i spillor för leverantörer som inte håoller sitt ord. Så därmed vill jag bjuda på något speciellt..
Har ni någotn idé? Han blir 29 så det blir att vi firar den ihop då jag fyller tio dagar efter så det ska bli något gott som jag ska laga.
Så jag tar jätte gärna emot förslag. ge mig allt du kan tänka dig..
Vill ej ha känguru detta år för det hade vi förra året.!
lennali22 december 2012
Hej, här kommer lite förslag som är både enkla, goda och fått positiva kommentarer av dom som har testat.
Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?
Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563
ica8622 december 2012
Åh tack, jag ska genast kolla in dem . pannacotta är ju alltid gott och det är enkelt. men det var ett tag sen sist jag gjorde det.
ica8622 december 2012
nej då , det kan vara vad som helst men det ska liksom inte behövas lägga fram och förbereda i dagar i förtid bara. det kan vara vad som helst.
krokodil blir svårt att få tag på . då vi varken har citygross här och en bit att åka så det måste vara rimligt via bussförbindelser vi har ju dom vanliga icabutikerna här.
så förra året blev det kängurumedaljonger, klyftpotatis och mozzarella sås.
min plan var att fixa från gårdsbutik som säljer vilt då skulle vi haft rådjur men det tog 1 månad för dem att svara på mail och jag kontakta han via sms innan mailet kom och då skulle han ringa mig men har inte gjort det så nu skiter jag i vilket.
Då hade vi haft biffrydberg fast med rådjur och till efterrätt en mousse. med hallon. men men ..
Skrivet av Mistys den 22 dec 2012
Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?
Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563
Här blir det Räkcocktail med de vanliga tillbehören plus tärnad mango som sätter lite piff på det hela. Till varmrätt ska vi ha fläskfile gryta med rödvin å vitlöksost i. Till det hasselbakspotatis, sparris och grönsallad. Efterrätt blir en variant på after eight gratinerad päronhalva med hemgjord glass och tomtebloss i det :-) Förra året gjorde vi allt lite mer avancerat så i år sa vi att vi håller det enkelt så vi hinner spela mycket kort oxå ;-)
Amika28 december 2012
Vi ska äta räktoast som förrätt, pepparbiff gjord på rostfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås till varmrätt och sedan ska jag göra en moussetårta med aprikosmousse en spegel av hallongelé och toppa den med granatäpple. Till detta dricker vi ett mousserande alkoholfritt vin. :)
amoz29 december 2012
Mina förslag på en förrätt och två olika huvudrätter.
Hej. Såg att du tänkt dig Rådjur till Nyår...Har du kollat frys disken på ica? Här nere i skåne brukar det finnas i frysdisken om de nte har färsk. Lycka till / Christel
Mischasmat29 december 2012
Delicard.se har ett fint recept på ankbröst med parmesanpolenta karameliserade fikon. Kan rekommenderas
kristin197929 december 2012
Kristins oxfilé den här har jag gjort senaste åren på nyår,Ibland med rotfruktsgratäng o ibland bara med rostade rotfrukter
Till förrätt i år blir det Creme ninon på mitt sätt
Josses30 december 2012
Igår hade jag födelsedag och då serverade jag Kantarellpaj med brieost
Ett par som kom igår ska även komma hit på nyår och de blev helt frälsta på denna paj
och de sa "-denna får gärna serveras på nyår också som förrätt!!!"
Så jag var snabb och nappade på detta så trots att det är så nära så kommer jag att göra den igen.
ica8613 januari 2013
Tack så jätte mycket för era tips. Men det blev jätte lyckat ändå..
Hoppade förrätten ..
Varmrätt: biff rydberg
Efterrätt vit chokladmousse med hallontopping .. (mättande efterrätt kan jag lova)
min man fyller år snart och det är på nyårsafton och alla mina planer om maten jag ska bjuda på har gått i spillor för leverantörer som inte håoller sitt ord. Så därmed vill jag bjuda på något speciellt..
Har ni någotn idé? Han blir 29 så det blir att vi firar den ihop då jag fyller tio dagar efter så det ska bli något gott som jag ska laga.
Så jag tar jätte gärna emot förslag. ge mig allt du kan tänka dig..
Vill ej ha känguru detta år för det hade vi förra året.!
Hej, här kommer lite förslag som är både enkla, goda och fått positiva kommentarer av dom som har testat.
Förrätt:
Vitlökskräftor i avokado
eller
Chevretoast
Varmrätt:
Efterrätt:
Pannacotta med Center
Lycka till på Nyårsafton {party}
Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?
Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563
Åh tack, jag ska genast kolla in dem . pannacotta är ju alltid gott och det är enkelt. men det var ett tag sen sist jag gjorde det.
nej då , det kan vara vad som helst men det ska liksom inte behövas lägga fram och förbereda i dagar i förtid bara. det kan vara vad som helst.
krokodil blir svårt att få tag på . då vi varken har citygross här och en bit att åka så det måste vara rimligt via bussförbindelser vi har ju dom vanliga icabutikerna här.
så förra året blev det kängurumedaljonger, klyftpotatis och mozzarella sås.
min plan var att fixa från gårdsbutik som säljer vilt då skulle vi haft rådjur men det tog 1 månad för dem att svara på mail och jag kontakta han via sms innan mailet kom och då skulle han ringa mig men har inte gjort det så nu skiter jag i vilket.
Då hade vi haft biffrydberg fast med rådjur och till efterrätt en mousse. med hallon. men men ..
Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?
Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563
Förrätt har jag hjärnsläpp på själv men jag kommer att servera detta som huvudrätt och efterrätt på nyår.
Backlunds Filéröra
Ewas sås
Potatisgratäng
Cheescake med pepparkaksbotten och apelsin
Här är några tips... kommer jag på fler så skriver jag igen... du kan oxå kika i min kokbok, mkt gott där {eat}
Getostpaj
Förrätt à la napoleonbakelse
Fylld fläskfilé i champagnesås
Parmainlindad kycklingfilé med örter, ost & soltorkade tomater
Hallonsemifreddo med daim
Iskall nyårsdröm
Här blir det Räkcocktail med de vanliga tillbehören plus tärnad mango som sätter lite piff på det hela. Till varmrätt ska vi ha fläskfile gryta med rödvin å vitlöksost i. Till det hasselbakspotatis, sparris och grönsallad. Efterrätt blir en variant på after eight gratinerad päronhalva med hemgjord glass och tomtebloss i det :-) Förra året gjorde vi allt lite mer avancerat så i år sa vi att vi håller det enkelt så vi hinner spela mycket kort oxå ;-)
Vi ska äta räktoast som förrätt, pepparbiff gjord på rostfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås till varmrätt och sedan ska jag göra en moussetårta med aprikosmousse en spegel av hallongelé och toppa den med granatäpple. Till detta dricker vi ett mousserande alkoholfritt vin. :)
Mina förslag på en förrätt och två olika huvudrätter.
Hawaii-räkor.
Amoz ankbröstfilé med potatisgratäng och sherrysås
Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.
Hej. Såg att du tänkt dig Rådjur till Nyår...Har du kollat frys disken på ica? Här nere i skåne brukar det finnas i frysdisken om de nte har färsk. Lycka till / Christel
Delicard.se har ett fint recept på ankbröst med parmesanpolenta karameliserade fikon. Kan rekommenderas
Kristins oxfilé den här har jag gjort senaste åren på nyår,Ibland med rotfruktsgratäng o ibland bara med rostade rotfrukter
Till förrätt i år blir det
Creme ninon på mitt sätt
Igår hade jag födelsedag och då serverade jag
Kantarellpaj med brieost
Ett par som kom igår ska även komma hit på nyår och de blev helt frälsta på denna paj
och de sa "-denna får gärna serveras på nyår också som förrätt!!!"
Så jag var snabb och nappade på detta så trots att det är så nära så kommer jag att göra den igen.
Tack så jätte mycket för era tips. Men det blev jätte lyckat ändå..
Hoppade förrätten ..
Varmrätt: biff rydberg
Efterrätt vit chokladmousse med hallontopping .. (mättande efterrätt kan jag lova)