Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

akut recept sökes till nyår

  • ica86 22 december 2012

    min man fyller år snart och det är på nyårsafton och alla mina planer om maten jag ska bjuda på har gått i spillor för leverantörer som inte håoller sitt ord. Så därmed vill jag bjuda på något speciellt..
    Har ni någotn idé? Han blir 29 så det blir att vi firar den ihop då jag fyller tio dagar efter så det ska bli något gott som jag ska laga.
    Så jag tar jätte gärna emot förslag. ge mig allt du kan tänka dig..

    Vill ej ha känguru detta år för det hade vi förra året.!

  • lennali 22 december 2012

    Hej, här kommer lite förslag som är både enkla, goda och fått positiva kommentarer av dom som har testat.

    Förrätt:
    Vitlökskräftor i avokado
    eller
    Chevretoast
    Varmrätt:

    Efterrätt:
    Pannacotta med Center

    Lycka till på Nyårsafton {party}

  • Mistys 22 december 2012

    Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?

    Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
    http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563

  • ica86 22 december 2012

    Åh tack, jag ska genast kolla in dem . pannacotta är ju alltid gott och det är enkelt. men det var ett tag sen sist jag gjorde det.

  • ica86 22 december 2012

    nej då , det kan vara vad som helst men det ska liksom inte behövas lägga fram och förbereda i dagar i förtid bara. det kan vara vad som helst.
    krokodil blir svårt att få tag på . då vi varken har citygross här och en bit att åka så det måste vara rimligt via bussförbindelser vi har ju dom vanliga icabutikerna här.

    så förra året blev det kängurumedaljonger, klyftpotatis och mozzarella sås.

    min plan var att fixa från gårdsbutik som säljer vilt då skulle vi haft rådjur men det tog 1 månad för dem att svara på mail och jag kontakta han via sms innan mailet kom och då skulle han ringa mig men har inte gjort det så nu skiter jag i vilket.

    Då hade vi haft biffrydberg fast med rådjur och till efterrätt en mousse. med hallon. men men ..

    Skrivet av Mistys den 22 dec 2012

    Kanske missuppfattat ditt inlägg men ........när du skrev om att ni åt känguru förra året så uppfattar jag det som att ni vill ha något annorlunda eller?

    Vet inte hur lätt det är att få tag på via ex saluhallar eller liknande men med tanke på förra årets känguru kanske krokodil kan vara något? Åt detta i Florida i höstas och det är gott och inte så ovanligt som mat som man kan tro. Kanske går att beställa via City Gross.
    http://recept.citygross.se/action/subProductGroupCG;jsessionid=F913735796E403217AB2F9513F3FAAD6?productGroupId3=11563

  • Josses 27 december 2012

    Förrätt har jag hjärnsläpp på själv men jag kommer att servera detta som huvudrätt och efterrätt på nyår.
    Backlunds Filéröra
    Ewas sås
    Potatisgratäng
    Cheescake med pepparkaksbotten och apelsin

  • mattjejen 28 december 2012

    Här är några tips... kommer jag på fler så skriver jag igen... du kan oxå kika i min kokbok, mkt gott där {eat}
    Getostpaj
    Förrätt à la napoleonbakelse
    Fylld fläskfilé i champagnesås
    Parmainlindad kycklingfilé med örter, ost & soltorkade tomater
    Hallonsemifreddo med daim
    Iskall nyårsdröm

  • Annie28 28 december 2012

    Här blir det Räkcocktail med de vanliga tillbehören plus tärnad mango som sätter lite piff på det hela. Till varmrätt ska vi ha fläskfile gryta med rödvin å vitlöksost i. Till det hasselbakspotatis, sparris och grönsallad. Efterrätt blir en variant på after eight gratinerad päronhalva med hemgjord glass och tomtebloss i det :-) Förra året gjorde vi allt lite mer avancerat så i år sa vi att vi håller det enkelt så vi hinner spela mycket kort oxå ;-)

  • Amika 28 december 2012

    Vi ska äta räktoast som förrätt, pepparbiff gjord på rostfilé med hasselbackspotatis och rödvinssås till varmrätt och sedan ska jag göra en moussetårta med aprikosmousse en spegel av hallongelé och toppa den med granatäpple. Till detta dricker vi ett mousserande alkoholfritt vin. :)

  • sunds1 29 december 2012

    Hej. Såg att du tänkt dig Rådjur till Nyår...Har du kollat frys disken på ica? Här nere i skåne brukar det finnas i frysdisken om de nte har färsk. Lycka till / Christel

  • Mischasmat 29 december 2012

    Delicard.se har ett fint recept på ankbröst med parmesanpolenta karameliserade fikon. Kan rekommenderas

  • kristin1979 29 december 2012

    Kristins oxfilé den här har jag gjort senaste åren på nyår,Ibland med rotfruktsgratäng o ibland bara med rostade rotfrukter
    Till förrätt i år blir det
    Creme ninon på mitt sätt

  • Josses 30 december 2012

    Igår hade jag födelsedag och då serverade jag
    Kantarellpaj med brieost
    Ett par som kom igår ska även komma hit på nyår och de blev helt frälsta på denna paj
    och de sa "-denna får gärna serveras på nyår också som förrätt!!!"
    Så jag var snabb och nappade på detta så trots att det är så nära så kommer jag att göra den igen.

  • ica86 13 januari 2013

    Tack så jätte mycket för era tips. Men det blev jätte lyckat ändå..

    Hoppade förrätten ..

    Varmrätt: biff rydberg
    Efterrätt vit chokladmousse med hallontopping .. (mättande efterrätt kan jag lova)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.