Jag är så frustrerad att jag inte hittar receptet till den godaste hembakta baguetten vi gjorde på Hemkunskapen i högstadiet. Det jag minns var att vi kokade nästan som en havregrynsgröt och sedan blandade i mjöl och allt vad det var.
Brödet blev så otroligt saftigt men jag minns som sagt inte hur man gör det, och hittar inget bra recept på nätet som känns likadant.
Kan någon hjälpa mig att finna något liknande?
Nån som kanske har en gammal HK-bok hemma med recept? :)
Skinna16 juli 2008
jag har tittat i min gammla HK-bok utan reultat, sen gick jag över till Rutiga bakboken - ICA förlag. MEn jag hittade inte hekker där , där man kokar havregrynen. Men jag vet en som gör de bullarna i byn jag ska kolla med henne.
Det här tycks ju kokas som gröt först.... kan det vara något liknande.
Jäsningstiden på 30+40 min talar kanske inte för att det var något man hann med på en hemkunskapslektion.:o
Jag är så frustrerad att jag inte hittar receptet till den godaste hembakta baguetten vi gjorde på Hemkunskapen i högstadiet. Det jag minns var att vi kokade nästan som en havregrynsgröt och sedan blandade i mjöl och allt vad det var.
Brödet blev så otroligt saftigt men jag minns som sagt inte hur man gör det, och hittar inget bra recept på nätet som känns likadant.
Kan någon hjälpa mig att finna något liknande?
Nån som kanske har en gammal HK-bok hemma med recept? :)
jag har tittat i min gammla HK-bok utan reultat, sen gick jag över till Rutiga bakboken - ICA förlag. MEn jag hittade inte hekker där , där man kokar havregrynen. Men jag vet en som gör de bullarna i byn jag ska kolla med henne.
Havregrynslimpor
Det här tycks ju kokas som gröt först.... kan det vara något liknande.
Jäsningstiden på 30+40 min talar kanske inte för att det var något man hann med på en hemkunskapslektion.:o