Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bakad leverpastej

 • lotteb 2 november 2008

  Jag bakade en jul lever pastej som var väldit god och receptet var gammalt . Men när jag sitter här i Pennsylvania USA i natten och är hungrig och läser alla svenska recept och sätter in trådar om önskemat så tänker jag på en macka med skivad leverpastej från charken i mataffären med de där små svarta eller mörka prickarna i här och där med kall inlagd gurka på... MMMMM om någon har recept på bakad eller skivad leverpastej som delar mina matminnen mmmmmm skriv ner dem så tackar jag så mycket och blir jättehungrig i min svenska utvandrar mage nu med en gång!

 • pedalen1965 2 november 2008

  lotteb, när jag hittat mitt recept på bakad leverpastej så meddelar jag dej!(Y)

 • lotteb 2 november 2008

  Tack magen kurrar vid tanken....

 • Mikkos40 2 november 2008

  Jag tror jag har något bland mina samlingar återkommer,så fort jag hittar något

 • Mikkos40 2 november 2008

  Jag har nu två recept på leverpastej,tyvärr lyckas jag ej lägga det på denna sida,så jag får be dig att gå in på min kokbok och kolla på Jul/Påskrubriken där,eller sök det på sökraden i min kokbok,sök då på leverpastej så får du fram de två jag har hittat.

 • piusamadeusmozart 2 november 2008

  Min Bakade Leverpastej
  Mormors leverpastej
  Leverpastej
  Mammas mumsiga leverpastej
  Leverpastej -Dansk Leverpostej - ”Den lille hüttemeiers Leverpostej”
  Leverpastej med svart trumpetsvamp
  Jag làngtar ofta efter lever pastej ocksà men hittade ingen tryffel i, dvs de smà svarta prickarna.

 • Lilljeppe 2 november 2008

  Nu blir ju jag nyfiken. Har aldrig gjort leverpastej. Hur länge håller den sig? Kan man frysa den och ta upp lite åt gången?

 • monac 2 november 2008

  gott att göra på kycklinglever...nästan mer som mousse. Tycker jag!:)

 • Mikkos40 2 november 2008

  Jag har fått lära mig av min mormor att man kan frysa leverpastej,men den bakade kan bli lite grynig när den tinar men helt okej att äta.:p

 • Lilljeppe 2 november 2008

  Jag är ju van att äta leverpastej på smörgåsen och då går det inte åt så mycket. Hur äter ni som brukar baka leverpastej? O hur länge håller den undrar jag fortfarande:D

 • lotteb 3 november 2008

  Vilka roliga recept. Ja med eller utan tryffel så skall här snart smakas! Man Tackar. Sparade recepten och här finns generationer av leverpastej bagare ser jag Mikkos. Och en annan längtande svensk gourmet från Italien pius... Har rest där själv. Mest i Norr runt Como. Tack igen. Lilljeppe det kan göras landgångar (Y)med en god skivad pastej också och jag kan tänka mig till en kex bricka eller oliv bricka med andra tilltugg men favoriten är hönökaka med saltgurka.

 • piusamadeusmozart 4 november 2008

  Hönökaka och leverpastej med mammas saltgurka lever jag på de gånger jag är i Sverige. Även mina halvitalienska barn har förstått denna delikatess förutom saltgurkan.

 • boz1965 4 november 2008

  Skrivet av Lilljeppe den 2 nov 2008

  Jag är ju van att äta leverpastej på smörgåsen och då går det inte åt så mycket. Hur äter ni som brukar baka leverpastej? O hur länge håller den undrar jag fortfarande:D


  I kylen: en veckas tid, ungefär.
  I frysen: c:a ett halvår om den inte är alltför fet. Annars kortare tid eftersom fett aldrig riktigt fryser och fortsätter därför att oxidera (härskna) även i frysen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.