:'(Har plockat biggaråer i tron att det var körsbär och tänkte göra sylt på dom och nu undrar jag om nån vet om man kan göra det på biggaråer också.
Sylt alltså????????:'(
MalinJ17 juli 2008
Hej! Hittade ett recept på dansukker som ser gott ut;
Körsbärssylt med choklad
1 tim
Ingredienser
1 kg körsbär eller bigarråer
1 paket Dansukker Syltsocker 1+3
1 msk citronsaft
75 g riven mörk choklad
2 msk konjak, kan uteslutas
Skölj och kärna ur körsbären. Mixa eller finhacka bären. Blanda bärmassan, citronsaften och Syltsockret i en gryta och koka i 4 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga. Blanda i chokladen och konjaken. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Jag gjorde sockerfri biggaråsylt i förrgår med hjälp av "melanin" tror jag det hette, som man köper färdig på påse i affären. Men det blev marmelad av det. Alltså för lång koktid. Men det var gott ändå :p
:'(Har plockat biggaråer i tron att det var körsbär och tänkte göra sylt på dom och nu undrar jag om nån vet om man kan göra det på biggaråer också.
Sylt alltså????????:'(
Hej! Hittade ett recept på dansukker som ser gott ut;
Körsbärssylt med choklad
1 tim
Ingredienser
1 kg körsbär eller bigarråer
1 paket Dansukker Syltsocker 1+3
1 msk citronsaft
75 g riven mörk choklad
2 msk konjak, kan uteslutas
Skölj och kärna ur körsbären. Mixa eller finhacka bären. Blanda bärmassan, citronsaften och Syltsockret i en gryta och koka i 4 minuter. Tag grytan från värmen och skumma noga. Blanda i chokladen och konjaken. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.
Jag gjorde sockerfri biggaråsylt i förrgår med hjälp av "melanin" tror jag det hette, som man köper färdig på påse i affären. Men det blev marmelad av det. Alltså för lång koktid. Men det var gott ändå :p
TACK!!!!!!!!!:D(Y)
Inga problem. Kul att hjälpa till. (Y)