Vet inga direkta svampstälen där jag bor tyvärr :( så vi tog en sväng på måfå igår och fick tag i 4 KG blodriskor mumsigt värre.
Men vad kan man göra för gott av dem?
monac30 augusti 2008
jätte gott på vegetarisk pizza! Blev bjuden på det en gång!
super mumsigt! Stekt i hop med lök är den ju god till all sorts rätter/mat!
Tycker blodriskorna alltid är så mask angripna...så lyckos dig!:)
ingegerdb30 augusti 2008
Skrivet av monac den 30 aug 2008
jätte gott på vegetarisk pizza! Blev bjuden på det en gång!
super mumsigt! Stekt i hop med lök är den ju god till all sorts rätter/mat!
Tycker blodriskorna alltid är så mask angripna...så lyckos dig!:)
Åhh det lät inte dumt.
HAde verkligen jättetur hittade ett ställe vid en mossig strand intill en lite bäck där man knappt kunde gå pga all svamp. Jättefina exemplar inte en enda svamp var angripen. Min man var alldeles salig, han kommer ju från en svampplockar familj och han hade inte plockat blodriskor sedan han var lite pojk med sin mormor.
grill30 augusti 2008
Fräs en stor gul lök. Bryn köttfärs och fräs upp lika mycket blodriskor. Rör ihop allt med krossade tomater och smaka av med salt och peppar och ev. vitlök. Varva lasagneplattor, fyllning och ostsås i ugnsäker form. Avsluta med riven ost. Gratinera tills osten smält och fått gyllenbrun färg. Servera med grönsallad. Passar utmärkt i lunchlådan
The_mama97mia3 september 2008
Ja lyckliga du... jag tycker blodriska är läckert att steka just för sig själv i smör, o krydda med salt o peppar. Mums. Det är sällan man hittar så mkt av olika sorter att man kan provsmaka dom en och en. (Y)
Vet inga direkta svampstälen där jag bor tyvärr :( så vi tog en sväng på måfå igår och fick tag i 4 KG blodriskor mumsigt värre.
Men vad kan man göra för gott av dem?
jätte gott på vegetarisk pizza! Blev bjuden på det en gång!
super mumsigt! Stekt i hop med lök är den ju god till all sorts rätter/mat!
Tycker blodriskorna alltid är så mask angripna...så lyckos dig!:)
jätte gott på vegetarisk pizza! Blev bjuden på det en gång!
super mumsigt! Stekt i hop med lök är den ju god till all sorts rätter/mat!
Tycker blodriskorna alltid är så mask angripna...så lyckos dig!:)
Åhh det lät inte dumt.
HAde verkligen jättetur hittade ett ställe vid en mossig strand intill en lite bäck där man knappt kunde gå pga all svamp. Jättefina exemplar inte en enda svamp var angripen. Min man var alldeles salig, han kommer ju från en svampplockar familj och han hade inte plockat blodriskor sedan han var lite pojk med sin mormor.
Fräs en stor gul lök. Bryn köttfärs och fräs upp lika mycket blodriskor. Rör ihop allt med krossade tomater och smaka av med salt och peppar och ev. vitlök. Varva lasagneplattor, fyllning och ostsås i ugnsäker form. Avsluta med riven ost. Gratinera tills osten smält och fått gyllenbrun färg. Servera med grönsallad. Passar utmärkt i lunchlådan
Ja lyckliga du... jag tycker blodriska är läckert att steka just för sig själv i smör, o krydda med salt o peppar. Mums. Det är sällan man hittar så mkt av olika sorter att man kan provsmaka dom en och en. (Y)