Så här gör jag, mkt gott till kräftskivan eller på andra bufféer.
NikiPic22 juni 2011
I sirnica har man
keso
creme fraiche
ägg
ev. feta
+ samma sorts deg som till börek
ta ungefär ett normalstort paket av varje mejeriprodukt till tre ägg
The_mama97mia22 juni 2011
Skrivet av NikiPic den 22 jun 2011
I sirnica har man
keso
creme fraiche
ägg
ev. feta
+ samma sorts deg som till börek
ta ungefär ett normalstort paket av varje mejeriprodukt till tre ägg
Stämmer rätt väl med mitt recept ovan... Som jag har förstått det kan jag använda det som en sorts grundrecept, sen förstås går det att variera med t.ex spenat i fyllningen, dill, andra örter, olika mkt och olika sorters ost...
Spännande med en sån rätt som har många olika namn och "ursprung", dvs heter olika i olika länder verkar det som?
Hej,
är det någon som har recept på
Sirnica, Zeljanica, Burek, Krompiraca och/eller Tirit?
Fick provsmaka Sirnica nyss på lunchen, men tyvärr hade personen inte tillgång till något recept, utan hade fått den här pajen.
Mäktig men god.
Burek finns det recept på här på matklubben, sök på det under recept, så får du fram 4-5 stycken
Ostfylld filodegspaj - börek
Så här gör jag, mkt gott till kräftskivan eller på andra bufféer.
I sirnica har man
keso
creme fraiche
ägg
ev. feta
+ samma sorts deg som till börek
ta ungefär ett normalstort paket av varje mejeriprodukt till tre ägg
I sirnica har man
keso
creme fraiche
ägg
ev. feta
+ samma sorts deg som till börek
ta ungefär ett normalstort paket av varje mejeriprodukt till tre ägg
Stämmer rätt väl med mitt recept ovan... Som jag har förstått det kan jag använda det som en sorts grundrecept, sen förstås går det att variera med t.ex spenat i fyllningen, dill, andra örter, olika mkt och olika sorters ost...
Spännande med en sån rätt som har många olika namn och "ursprung", dvs heter olika i olika länder verkar det som?
Tack för svaren från er.
ska absolut prova detta.