Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bra mat utan spis och ugn?!

  • ellabella07 15 januari 2010

    Hjälp! Hur klarar man matlagningen när köket är helt nere pga ombyggnad? Har ett matbord, kyl o frys, micro + div. hjälpmedel men klarar inte av att leva på färdigmat i de ca 10 dagarna som återstår innan vi kopplar in vatten och spis i köket igen. Kan tillägga att jag dessutom har en extremt hjälpsam kattunge när jag försöker laga mat på de här vilkoren. Ge mig lite idéer, tips eller bara moraliskt stöd i här röriga situationen!
    Tack på förhand,
    ellabella
    P.S. Köket kommer att bli helt otroligt när det väl är klart - allt jag någonsin önskat mig.

  • siggemums 15 januari 2010

    Vad kul med nytt kök! Det var ändå snabbt med tio dagar!
    Det finns mycket som går att laga till i micro. Tex Kycklingfiléer , lax bit blir klar på 4 min. Ris kan du också laga till i micko. Sallad och kalla såser som du blandar med creme fraiche till.

    En varm macka med ägg fixar du så här: Knäck ett ägg på en smörad smörgås,krydda med salt,peppar ev lite tomatpure och riven ost. Micra ca 1 min. Klart
    Kan lägga in ett recept på Kycklingfiléer med ädelost som lagas i micro, senare om du vill.

  • boz1965 15 januari 2010

    Om ditt kök fortfarande är i funktion så passa på att göra ett par-tre storkok innan det plockas ner och frys in portionsvis. Sen är det bara att stoppa in i micken efterhand...

    Eller be att få låna en kompis' kök en dag och gör nämnda storkok.

  • anneli1989 15 januari 2010

    var med om samma sak förra sommarn, vår räddnig då var grillen, men de är ju lite kallt för de nu kanske ni tycker. Men de blir ju så himla gott!

    Olika bönor på burk är ett hett tips annars. bara att skölja av och blanda med tex. tärnad fetaost olja vinäger, grillad paprika på burk. vad som faller en in fantasi.

    bönor är ju en väldigt bra med mycket protein och näring.

    Lycka till!

  • Gnurf 15 januari 2010

    Har du brödrost? Har du vattenkokare? Har du en kolgrill?

    Rosta brödet före du gör dina varma micromackor, blir betydligt bättre med lite frasighet iaf...:)

    Pulvermos, couscous, nudlar går att fixa bara du har kokande vatten (vattenkokaren)...:)

    Äggröra gör jag ofta i micron, ägg och en skvätt mjölk/kryddor...:)

    Grytor av olika slag går lätt att fixa i micron, rör om med jämna mellanrum bara så det blir jämnt tillagat och tillsätt vätskan och ev redning mot slutet. Gott till mos, nudlar, couscous...:)

    Frysta grönsaker som broccoli tex tinas lätt med kokande vatten...:)

    Havregrynsgröt går finfint i micro...:)

    Hela fisk/kycklingfiléer går oxå bra i micro, stekyta får du ju inte om du nu inte har en grillmicro...:)

    Kolgrill kan användas året runt...och där finns ju inga gränser överhuvudtaget...:p

  • saxa 15 januari 2010

    Håller med förgående, grillen är jättebra, den används här året om fast vi har fungerade kök

  • Roggan 15 januari 2010

    Potatisgratäng brukar gå och fixa i mikron. Bakad potatis funkar också. Ät kallskuret till.

  • The_mama97mia 15 januari 2010

    Jag gillar en del färdiga soppor, både Keldas THaisoppa och fisksoppa är riktigt bra, lätt att utöka med räkor för lite mer festligt, eller lägg i en bit fiskfilé eller... Funkar ypperligt i micron.

    Håller med Roggan,bakad potatis är enhöjdare! Pricka potatisskalet o kör på full effekt 3-4 min, under lock.

    Ngt som hamnar under rubrik nödproviant - finns hemma här alltsomoftast till superenkelt mellanmål/middag för hungriga ungar - är de där nudelsopporna... Jag kör i en stor skål med minst 4 dl vatten. Har du vattenkokare som Gnurfen frågade, så är nudlar en bra grej, som du kan variera mkt.

  • Nete 15 januari 2010

    Jag skulle testa rawfood gjord på grönsaker frukt nötter och frön,och lägga till burkar med färdigkokta bönor. och om du vill ha´kött finns köttbullar,färdiggrillat kyckling mm. om du skall äta med en gång.
    Annars finns god salami mm. som klarar sig helt utan kylskåp.
    All lycka till!

  • NicolinaZ 15 januari 2010

    Jag har ingen mikro, men har förstått att man kan baka potatis i den också, bara man prickar skalet tillräckligt så den inte exploderar. Någon här kan säkert berätta mer!

  • ellabella07 19 januari 2010

    STORT OCH VARMT TACK till alla er som svarade på mitt ångestfyllda anrop!!!Klarar nu det hela riktigt fint utan både spis och ugn och köket artar sig otroligt bra.
    Ellabella :)

  • boz1965 19 januari 2010

    Annars är det inte så dyrt med en elektrisk kokplatta. Brukar kosta någon hundring.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.