Hej!
Jag älskar mat, men har riktigt dåligt med pengar just nu. Det har blivit ganska mycket ärtsoppa den senaste tiden och jag önskar variera min kost en aning. Vad som helst bara det är billigt!!
Tack :)
anmawa3 februari 2009
Pannkakor.omelleter, soppor mm är billig mat.
Färgglada rårakor riv potatis, morötter och lök och blanda i ett ägg.
Lingon eller tsatsiki är gott till.
safir743 februari 2009
Omelett är billig mat. Ha i sånt du har hemma t ex skinka,kassler,korv lök, riven ost etc
Linsgryta: Linsgryta
Blodpudding är billig mat om det gillas. Allaska pollock är billig fisk som kan tillagas på olika sätt Enkel fiskgratäng med crème fraiche
(Y) Sitter och letar bland gamla recept och hittar ett fynd.
Ainas potatisrest.
Skiva kalla kokta potatisar i en ugnsform. Peppra med svartpeppar. Fördela tonfisk över och lite fryst grönsaksblandning tex ärtor , majs och paprika. Över detta bearnies eller hollandie sås. Sätt in i ugnen 15-20 min på 200 grader.
The_mama97mia3 februari 2009
Den här tiden på året, eller när man har mkt månad kvar i slutet på pengarna... så brukar dom här frågorna komma.
Med risk för att låte lite trist så... det finns flera trådar här sen förut om Billig mat, snabb vardagsmat, mat för studenter m.m.
Det finns jättemycket tips i de tidigare trådarna.
Ris, pasta samt Potatis och morötter som är jättebilligt nu. Det går ju göra så mycket gott
Ugnsrosta i klyftor/halvor/stavar, hasselbackspotatis, pressad, potatismos, kokt, stekt, råstekt, stuvade, soppa.... osv
Ett hotdogpkt bli en hel del tillbehör ex korvstroganoff, stekt, strimlad på varm smörgås, pytt, korv och potatissoppa,
Tonfisk
1 kg kycklinglår kostar ca 20kr, går att göra massor ex soppa, grilla, steka
Frysta grönsaker
Det är vad jag kom på lite snabbt....
tina603 februari 2009
Tortellini är ganska billig mat och det blir mer mättande om man gör en enkel sås till. tex tomatsås, som man lätt gör av krossade tomater och den kyddar man efter egen smak. :p
Suverän veg pastasås om pengarna räcker till Creme Fraiche, MYCKET godare än det låter.
1 gul lök
2 grovt rivna morötter
1 burk tomatkross (ev puré också)
1 grönsaksbuljongtärning (smulad)
2 dl Creme fraiche (Ja det ska vara så mycket)
ev vitlök, gärna lite mejram eller oregano.
Fräs löken mjuk, i med morötter och fräs mjuka. På med tomat-buljong och låt koka nån minut.
Rör i C-F och kryddor och häll såsen över pastan- några varv med pepparkvarnen-GOTT
Nykokt pasta med smör, pressad vitlök och persilja mums!
gladavmat4 februari 2009
Pajer av alla slag, fylld med rester eller bara ost o tomater, går att variera i det oändliga:p
Du tar väl hand om ostskalkar och river dem. Det blir så mycket riven ost att ha till all matlagning.
Hej!
Jag älskar mat, men har riktigt dåligt med pengar just nu. Det har blivit ganska mycket ärtsoppa den senaste tiden och jag önskar variera min kost en aning. Vad som helst bara det är billigt!!
Tack :)
Pannkakor.omelleter, soppor mm är billig mat.
Färgglada rårakor riv potatis, morötter och lök och blanda i ett ägg.
Lingon eller tsatsiki är gott till.
Omelett är billig mat. Ha i sånt du har hemma t ex skinka,kassler,korv lök, riven ost etc
Linsgryta:
Linsgryta
Blodpudding är billig mat om det gillas. Allaska pollock är billig fisk som kan tillagas på olika sätt
Enkel fiskgratäng med crème fraiche
Ett tips: Köp råvaror efter årstiden, nu på vintern finns det mycket gott o billigt att välja på bland alla rotfrukter, morötter, palsternacka, potatis mm. Även all kålsorterna är goda nu vit- grön- röd kål. Komplettera med kikärter, linser eller bönor för att få fibrer o proteiner. Baka brödet själv, blir under halva priset. Lycka till!
Bönchili
Grönsaksgryta med quorn
Mustig rotsakssoppa
Potatisgryta med indisk doft
Varm bulgursallad
Wokade kidnyebönor med grönsaker
(Y) Sitter och letar bland gamla recept och hittar ett fynd.
Ainas potatisrest.
Skiva kalla kokta potatisar i en ugnsform. Peppra med svartpeppar. Fördela tonfisk över och lite fryst grönsaksblandning tex ärtor , majs och paprika. Över detta bearnies eller hollandie sås. Sätt in i ugnen 15-20 min på 200 grader.
Den här tiden på året, eller när man har mkt månad kvar i slutet på pengarna... så brukar dom här frågorna komma.
Med risk för att låte lite trist så... det finns flera trådar här sen förut om Billig mat, snabb vardagsmat, mat för studenter m.m.
Det finns jättemycket tips i de tidigare trådarna.
Passa på att köp färs när den är billig. Lägger också med ett recept på kassler, som också säljs till bra pris ibland.
Färspannkakerulle
Lasagne modell större
Köttfärslimpa med klyftpotatis
Potatisgratäng med kassler, morötter och lök
Ris, pasta samt Potatis och morötter som är jättebilligt nu. Det går ju göra så mycket gott
Ugnsrosta i klyftor/halvor/stavar, hasselbackspotatis, pressad, potatismos, kokt, stekt, råstekt, stuvade, soppa.... osv
Ett hotdogpkt bli en hel del tillbehör ex korvstroganoff, stekt, strimlad på varm smörgås, pytt, korv och potatissoppa,
Tonfisk
1 kg kycklinglår kostar ca 20kr, går att göra massor ex soppa, grilla, steka
Frysta grönsaker
Det är vad jag kom på lite snabbt....
Tortellini är ganska billig mat och det blir mer mättande om man gör en enkel sås till. tex tomatsås, som man lätt gör av krossade tomater och den kyddar man efter egen smak. :p
Pastapanna med bacon
Suverän veg pastasås om pengarna räcker till Creme Fraiche, MYCKET godare än det låter.
1 gul lök
2 grovt rivna morötter
1 burk tomatkross (ev puré också)
1 grönsaksbuljongtärning (smulad)
2 dl Creme fraiche (Ja det ska vara så mycket)
ev vitlök, gärna lite mejram eller oregano.
Fräs löken mjuk, i med morötter och fräs mjuka. På med tomat-buljong och låt koka nån minut.
Rör i C-F och kryddor och häll såsen över pastan- några varv med pepparkvarnen-GOTT
Detta är billigt och gott
Pillas falukorvsgratäng
Får man länka till annan sida så är denna toppen faktiskt.
http://www.familjeliv.se/Forum-5-72/m39187812.html
Nykokt pasta med smör, pressad vitlök och persilja mums!
Pajer av alla slag, fylld med rester eller bara ost o tomater, går att variera i det oändliga:p
Du tar väl hand om ostskalkar och river dem. Det blir så mycket riven ost att ha till all matlagning.