Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllop, bröllop, bröllop!

  • Amika 13 januari 2011

    Jag behöver lite råd och lite hjälp från er. :)

    Jag är ute i mycket god tid.
    Den 25 juni ska min bästa vän gifta sig med sin sambo sen 11 år. {dance}
    Jag ska agera catering! Det blir ett ganska stort projekt, dock inte jättestort. :)
    25 personer blir vi som mest.
    De har önskemål om att det inte får vara för dyr mat.

    Bruden vill ha krustader med min hemgjorda skagenröra och skalade räkor på toppen. Och chokladkolakaka till efterrätt.
    Men vad i hela fridens namn ska jag hitta på till huvudrätt? Det ska serveras i bufféform och ska passa både vuxna och barn. Det får inte vara vitlök i, brudgummen är allergisk mot det. Och det ska kunna gå att förbereda så att det är klart eller nästan klart till dagen innan.

    Hjälp? :)

  • Gnurf 13 januari 2011

    Ta det lite lugnt bara Amika...det blir nog inget bröllop. Bruden får troligtvis kalla fötter...för inte gifter man sig väl med någon som är allergisk mot Vitlök!!?? {pirate}

    Amor vincit omnia.

  • Amika 13 januari 2011

    Ha ha ha! Men Gnurfen då! :DD
    Klart de kommer gifta sig! De har tre barn tillsammans och har varit sambo i 11 år! {clap}
    Men visst försvårar det allt lite... Jag har ju liksom vitlök i väldigt mycket som jag gör :)

    Och som du själv sa, amor vincit omnia. Kärleken övervinner allt. :)

  • The_mama97mia 13 januari 2011

    Både revbensspjäll och chicken drumsticks är gott, går att förbereda och att laga utan vitlök...
    Om man då vågar sig på att tänka i lite BBQ banor, till det är det ju så gott med cole slaw, kanske klyftpotatis, även marinerade kycklingspett är ju toppengott, jordnötssås att dippa i?
    Ja jag skulle nog tänka BBQ buffé. Borde passa både barn och vuxna och som sagt mkt går att förbereda och undvika vitlöken, snyft.

    Vilket roligt uppdrag! Jag önskar dig lycka till och brudparet med såklart!

  • The_mama97mia 13 januari 2011

    Och 25 juni! Då ska ni såklart ha kokt färskpotatis - man kan ju skrubba o förvara svalt till kokningen, det tar ju inte lång tid!

  • Amika 13 januari 2011

    Men om man tar färskpotatis och kanske en marinerad fläskfile som man helsteker och kallmarinerar...? Kanske kan vara något? För då har man ju en varm del på bordet? Så kan man ju ha cremefraiche och gräddfil och gräslök till också? Vad tror du om det Mia, skulle man bli besviken om man blev bjuden på det dagen efter midsommarafton?

  • Amika 13 januari 2011

    Ja det ska bli jättekul! :) Indeed! Jag ser verkligen fram mot det! :) Det är min present till brudparet att fixa all mat och champagne med choklad doppade jordgubbar som tillbehör. Så de slipper anlita en catering firma. De vet dock inte om än att jag inte tänker ta betalt av dem för det här. Så... Schhh... ;)

  • Josses 13 januari 2011

    Vi tiger som muren {quiet}

  • Amika 13 januari 2011

    Tack Josses! :DD

  • MosterA 13 januari 2011

    Dessa fläskfiléer passande till buffé har jag fått som tips!

    Italiensk marinerad fläskfilé

  • The_mama97mia 13 januari 2011

    hehe...
    ja inte skulle jag klaga över dubbelmarinerad fläskfilé! Det tror jag ungar äter med förtjusning också. Men visst är det väl helt OK med färskpotatis dagen efter midsommar, man är ju som mest sugen på det i början på säsongen eller hur?
    Kyckling är ju också tacksamt, kunde ha en fläskfilé o en kycklingvariant?

    Heja dig! `

  • Amika 13 januari 2011

    Skrivet av mama97mia den 13 jan 2011

    hehe...
    ja inte skulle jag klaga över dubbelmarinerad fläskfilé! Det tror jag ungar äter med förtjusning också. Men visst är det väl helt OK med färskpotatis dagen efter midsommar, man är ju som mest sugen på det i början på säsongen eller hur?
    Kyckling är ju också tacksamt, kunde ha en fläskfilé o en kycklingvariant?

    Heja dig! `


    JAg tänkte göra en i så fall med fläskfilé och sen prova om det går att göra så med quornfilé också. För bruden och en till är vegeterianer. Men jag tror att det går att göra sån dubbelmarinad på quornfiléer också... Eller vad tror du?

  • The_mama97mia 13 januari 2011

    ledsen, kan inget om quorn , har aldrig testat...
    Men det finns ju en hel del trevliga grönsakspatéer man kan servera annars?
    äsch sorry, men det är svårt med vego alternativ när man är ovan som jag.

  • Eery 13 januari 2011

    marinerad quornfilé finns det en massa recept på om du googlar (förlåt MK för att jag inte är trogen nu) det här tycker jag verkar gott och går att förbereda dessutom
    http://www.ica.se/recept?recipeid=341774

  • ros 13 januari 2011

    {snicker}Ett tips är att ha kall buffé
    Kycklingfilé i marinad
    Italiensk marinerad fläskfilé
    Gillsans potatissallad med vitlök
    uteslut vitlöken
    Smarriga kycklingspett
    pastasallad, grönsallad, oliver, jordnötter, ananasbitar, gott bröd, olika ostar mm mm

    Lycka till med maten och njut av bröllopet!

  • Ulrika91 13 januari 2011

    Om folk nu börjar bli trötta på kokt färskpotatis så kan man ju alltid halvera färskpotatisen och grilla (i ugnen) med kryddor. Det blir ju gott, och passar bra till kallskuret och dippsåser.

  • lilas 13 januari 2011

    Hejsan:).
    När vi gifte oss så hade vi kallskuren rostbiff och grillade kycklingspätt, som även dom serverades kalla, tillsammans med potatissallad och en grönsallad med fetaost, krutonger, soltorkade tomater och en massa annat gott i, och vitt bröd. Det blev kanonbra!
    Vi gifte oss på klipporna vid havet och det var ca 65 pers så det var lite bestyr{curl-lip}, men det var en av dom bästa dagarna i mitt liv:).
    Lycka till med allt!
    Jag skulle vara kanonlycklig över att få en sån present(Y)!

  • Amika 13 januari 2011

    Åh, vad många bra förslag jag får!
    Mycket matnyttigt! :DD
    Skriv gärna ner ännu fler förslag! Frågan är ju vad jag ska baka för bröd till också! :) För jag bakar allt sånt själv. :)
    Och vad ska man servera för viner? Och finns det några goda alkoholfria alternativ? För flera kommer ju att köra hem på natten sen.

  • siggemums 13 januari 2011

    Vilken fin present! (Y)

  • Ulrika91 13 januari 2011

    Du kan baka en foccacia till om du vill! Med soltorkade tomater, rosmarin, fetaost och havssalt på. Jag brukar göra ett sånt och det brukar bli populärt. Lättbakat också. Har ett recept på min blogg som jag brukar använda :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.