Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Café de Paris

  • Philip 14 augusti 2008

    Hallå alla glada matpratare runt om i världen.

    Finns det möjligen någon som har ett bra recept på en Café de Paris sås?
    Jag har hittat en hel del recept på Café de Paris smör men ingen vettig sås.

    Jag skulle bli överlycklig om någon kune hjälpa mig:p

    Hälsningar
    Philip

  • Gillsan 14 augusti 2008

    (H)Jag gör precis som med bearnaisesås och tillsätter curry och en nypa cayennepeppar.
    Jag tycker att det är en god cafe´ Paris sås. (Y):p

  • K-kristina 14 augusti 2008

    Jag köper färdiga småpåsar som ska röras ut i creme fraich !supergott(Y)

  • Nallepuh13 14 augusti 2008

    1 msk vatten
    1 msk vinäger
    2 äggulor
    200 g smör, rumsvarmt
    1 dl finhackad gräslök
    1 vitlöksklyfta, finhackad
    1/2-1 tsk curry
    1/2 tsk dragon
    1/2 tsk worcestershiresås
    2-3 ansjovisfiléer, fint hackade
    1 msk kapris
    1 msk pimento, finhackad
    1/2 tsk paprikapulver
    1/2 tsk fransk senap
    1 tsk soja
    kajennpeppar
    Så här gör du:
    Koka vatten och vinäger tills ungefär hälften återstår. Ställ kastrullen i vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa till en tjock kräm. Rör ner smöret klickvis och rör kraftigt.
    Nu ska du ha en tjock och luftig sås/kräm. Blanda ner övriga ingredienser.

  • segerwitch 14 augusti 2008

    :)Här kommer en till recept:p

    25 g smör
    1 msk mjöl
    2-3 dl grädde, ca
    1 msk tomatpure
    1 msk fransk senap, ljus
    1 st schallotenlök hackad
    1 st vitlöksklyfta hackad
    1 tsk worcestersås
    ½ dl finhackad persilja
    ½ dl finhackad gräslök
    1 msk franska örter( eller herbes de provence)
    2 krm paprika
    1 krm cayennepeppar
    ½ tsk salt.
    Smält smör i en kastrull, fräs löken mjuk, den får inte ta färg,
    lägg i vitlöken och tomatpuren, får fräsa med någon minut,
    lägg i resten av ingredienserna, låt det sjuda på svag värme,
    ca 15 minuter, smaka av såsen, kan reddas om man önskar.(Y)

  • Philip 9 september 2008

    Tack så väldigt mycket för alla tipsen.
    Här skall kokas sås :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.