Letar efter ett recept på cidersås som jag fick till anka en gång.
Jag har för mig att det var hönsbuljong i men vet inte hur mycket av något. Är det någon som kan hjälpa mig med det.
Tänkte använda det till nyår.
Eery16 december 2008
kan det vara den här?
Cidersås:
2 tsk smör eller
flytande margarin
2 schalottenlökar, hackade
1 äpple, i bitar
3 1/2 dl torr äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
1 krm timjan
1/2 lagerblad
2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
salt
peppar
Sås
Hetta upp lite matfett i en kastrull, fräs lök och äpple lätt, tillsätt cider, kycklingbuljongtärning och kryddor. Låt koka ihop tills det återstår ca hälften. Sila såsen. Tillsätt grädde och koka åter ihop tills ca 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.
Letar efter ett recept på cidersås som jag fick till anka en gång.
Jag har för mig att det var hönsbuljong i men vet inte hur mycket av något. Är det någon som kan hjälpa mig med det.
Tänkte använda det till nyår.
kan det vara den här?
Cidersås:
2 tsk smör eller
flytande margarin
2 schalottenlökar, hackade
1 äpple, i bitar
3 1/2 dl torr äppelcider
1 kycklingbuljongtärning
1 krm timjan
1/2 lagerblad
2 dl mellan- eller matlagningsgrädde
salt
peppar
Sås
Hetta upp lite matfett i en kastrull, fräs lök och äpple lätt, tillsätt cider, kycklingbuljongtärning och kryddor. Låt koka ihop tills det återstår ca hälften. Sila såsen. Tillsätt grädde och koka åter ihop tills ca 3 dl återstår. Smaka av med salt och peppar.