Har aldrig provat, men man kan ju frysa grädde, så varför inte creame fraiche?
MissLo25 januari 2009
Jag har heller aldrig provat frysa den men alla sorter jag köpt har varit helt OK även minst 14 dagar efter angivet sista förbrukningsdatum så kanske du inte behöver frysa ner trots allt. :)
busan3725 januari 2009
Jag har fryst cremé fraiche, den blev grynig när den hade tinat
annelieberggren25 januari 2009
ok, då vet vi (Y) då ska jag unvika att göra det, fast det går alltid åt..
bakakaka25 januari 2009
Jag brukar frysa creme fraiche. Det går utmärkt att använda i t ex grytor och såser sen.
Daliaflicka25 januari 2009
Har inte provat själv, men det borde det väl göra, såväl grädde som mjölk kan ju frysas. Å andra sidan är det ju en annan konsistens. Det finns väl bara ett sätt att ta reda på det ;) Kanske är en idé att röra om i den allt eftersom den tinar, för att förebygga att den blir grynig.
bernit25 januari 2009
DU kan inte förvänta dej att den skall ha samma kocistens när den är tinad, blir lite grynig men du kan ju använda den i såser, soppor och grytor efter frysning
kan man frysa creme fraiche:)
Har aldrig provat, men man kan ju frysa grädde, så varför inte creame fraiche?
Jag har heller aldrig provat frysa den men alla sorter jag köpt har varit helt OK även minst 14 dagar efter angivet sista förbrukningsdatum så kanske du inte behöver frysa ner trots allt. :)
Jag har fryst cremé fraiche, den blev grynig när den hade tinat
ok, då vet vi (Y) då ska jag unvika att göra det, fast det går alltid åt..
Jag brukar frysa creme fraiche. Det går utmärkt att använda i t ex grytor och såser sen.
Har inte provat själv, men det borde det väl göra, såväl grädde som mjölk kan ju frysas. Å andra sidan är det ju en annan konsistens. Det finns väl bara ett sätt att ta reda på det ;) Kanske är en idé att röra om i den allt eftersom den tinar, för att förebygga att den blir grynig.
DU kan inte förvänta dej att den skall ha samma kocistens när den är tinad, blir lite grynig men du kan ju använda den i såser, soppor och grytor efter frysning