Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Amika21 april 2009
Dasslock har jag aldrig hört...
Däremot kallar vi såna små, runda polarbröd för elefantfötter... Apropå konstiga smeknamn... :)
Okänd21 april 2009
Snöflingor stora som dasslock har väl alla hört någon gång!
Men inte i matsammanhang.
Elefantöra, eller stor lövbiff är inte så dumt.
Jag gjorde ett slags elefantöra på kycklingfilé som jag bankade ut mellan två smörpapper. De blev jättetunna och var otroligt lättgrillade,
Skall försöka att göra dem en gång till och lägga ut receptet!
boz196521 april 2009
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
Lotten_J21 april 2009
Men jag har sett det på en med små händer :p så hur det alltid stämmer med stora händer...........vet jag inte....:p
Skrivet av boz1965 den 21 apr 2009
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
boz196521 april 2009
Skrivet av Lotten_J den 21 apr 2009
Men jag har sett det på en med små händer :p så hur det alltid stämmer med stora händer...........vet jag inte....:p
Skrivet av boz1965 den 21 apr 2009
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
Heheheheheeeeeee... Säger inte mer... :p
bernit21 april 2009
Skrivet av Lotten_J den 21 apr 2009
Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Däremot har jag kört hundratals elefantöra med pommes frites, persiljesmör och grönsallad på den tiden jag jobbade på krog.
Vi gjorde elefantörat på ändbitar av oxfilé som bankades ut mellan två plastbitar till en "lövtunn" biff.
Vändes snabbt på ett hett järn. Storleken var ung. 20-25 cm i diameter. (och ibland trasigt :p)
Gnurf21 april 2009
Ja...det låter svårt att banka ut en bit oxe mellan två plastbitar utan att det blir lite trasigt....:o
boz196521 april 2009
Skrivet av bernit den 21 apr 2009
Skrivet av Lotten_J den 21 apr 2009
Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Däremot har jag kört hundratals elefantöra med pommes frites, persiljesmör och grönsallad på den tiden jag jobbade på krog.
Vi gjorde elefantörat på ändbitar av oxfilé som bankades ut mellan två plastbitar till en "lövtunn" biff.
Vändes snabbt på ett hett järn. Storleken var ung. 20-25 cm i diameter. (och ibland trasigt :p)
Jepp, håller med. Det så kallade "elefantörat" var/är ofta inte av den bästa charkbiten, precis...
Lenkan21 april 2009
Jag har inte riktigt förstått om det är lövbiff eller lövbit som är elefantöra
bernit21 april 2009
Skrivet av Lenkan den 21 apr 2009
Jag har inte riktigt förstått om det är lövbiff eller lövbit som är elefantöra
Snarare lövbiff än lövbit, men även en lövbiff är "utbankad"
På senare år har det kommit en massa "nya" begrepp i charkdisken, t.ex. lövbit som väl är tunna skivor av "mörad" fransyska eller annan seg kötbit (som annars blir söndagsstek eller grytbitar) - nytt häftigt namn blir helt plötsligt en ny köttbit, och värst är väl alla dessa förmarinerade "delikatess"-grillköttbitar som håller till nästa grillsäsong om vi inte hinner grilla dem iår.
Glitterfia21 april 2009
Lövbiff man köper i affären i tunna skivor är skuret av innanlår.
Lövbit är pressat kött (köttfärs) i alla fall på grillar osv...
Gul1322 april 2009
Tack för alla svar. Dasslock har jag bestämt sett i matsammanhang ... frågan är om det var i Köpenhamn jag åt det för si så där 100 år sedan?
Nu vet jag i allafall vad elefantöra är. Tack för det.
Lenkan22 april 2009
Jag visste redan att lövbiff är helt utbankat kött och lövbit är pressad köttfärs. Det jag undrade var vilket som kallades elefantöra. Bernit verkar vara inne på att det är lövbiffen som är elefantörat, jag får lita på honom :)
Gnurf22 april 2009
Igår frågade jag i Charken efter Dasslock...men blev abrupt hänvisad till Coop Bygg....:'(
Är det två rätter eller är det bara köttbitarna som kallas så?
Är det någon som har ett recept eller vet på ett ungefär vad det är?
Elefantöra är samma sak som lövbit (sån som man kan beställa på grillen)
Har sett recept på tunnkavlad köttfärs här på MK, tror jag.
Dasslock har jag aldrig hört.
Det var detta recept jag sett
Elefantöra av köttfärs
Vi kallar pizza för dasslock
Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Dasslock har jag aldrig hört...
Däremot kallar vi såna små, runda polarbröd för elefantfötter... Apropå konstiga smeknamn... :)
Snöflingor stora som dasslock har väl alla hört någon gång!
Men inte i matsammanhang.
Elefantöra, eller stor lövbiff är inte så dumt.
Jag gjorde ett slags elefantöra på kycklingfilé som jag bankade ut mellan två smörpapper. De blev jättetunna och var otroligt lättgrillade,
Skall försöka att göra dem en gång till och lägga ut receptet!
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
Men jag har sett det på en med små händer :p så hur det alltid stämmer med stora händer...........vet jag inte....:p
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
Men jag har sett det på en med små händer :p så hur det alltid stämmer med stora händer...........vet jag inte....:p
Dasslock? Ja, det skulle väl vara mina händer i så fall... :D
Har hört det ofta på grund av deras storlek. Men ni vet väl vad man säger om stora händer... *snuskigt leende*
Heheheheheeeeeee... Säger inte mer... :p
Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Däremot har jag kört hundratals elefantöra med pommes frites, persiljesmör och grönsallad på den tiden jag jobbade på krog.
Vi gjorde elefantörat på ändbitar av oxfilé som bankades ut mellan två plastbitar till en "lövtunn" biff.
Vändes snabbt på ett hett järn. Storleken var ung. 20-25 cm i diameter. (och ibland trasigt :p)
Ja...det låter svårt att banka ut en bit oxe mellan två plastbitar utan att det blir lite trasigt....:o
Har aldrig hört talas om att man kallar ngn maträtt för dasslock :p
Däremot har jag kört hundratals elefantöra med pommes frites, persiljesmör och grönsallad på den tiden jag jobbade på krog.
Vi gjorde elefantörat på ändbitar av oxfilé som bankades ut mellan två plastbitar till en "lövtunn" biff.
Vändes snabbt på ett hett järn. Storleken var ung. 20-25 cm i diameter. (och ibland trasigt :p)
Jepp, håller med. Det så kallade "elefantörat" var/är ofta inte av den bästa charkbiten, precis...
Jag har inte riktigt förstått om det är lövbiff eller lövbit som är elefantöra
Jag har inte riktigt förstått om det är lövbiff eller lövbit som är elefantöra
Snarare lövbiff än lövbit, men även en lövbiff är "utbankad"
På senare år har det kommit en massa "nya" begrepp i charkdisken, t.ex. lövbit som väl är tunna skivor av "mörad" fransyska eller annan seg kötbit (som annars blir söndagsstek eller grytbitar) - nytt häftigt namn blir helt plötsligt en ny köttbit, och värst är väl alla dessa förmarinerade "delikatess"-grillköttbitar som håller till nästa grillsäsong om vi inte hinner grilla dem iår.
Lövbiff man köper i affären i tunna skivor är skuret av innanlår.
Lövbit är pressat kött (köttfärs) i alla fall på grillar osv...
Tack för alla svar. Dasslock har jag bestämt sett i matsammanhang ... frågan är om det var i Köpenhamn jag åt det för si så där 100 år sedan?
Nu vet jag i allafall vad elefantöra är. Tack för det.
Jag visste redan att lövbiff är helt utbankat kött och lövbit är pressad köttfärs. Det jag undrade var vilket som kallades elefantöra. Bernit verkar vara inne på att det är lövbiffen som är elefantörat, jag får lita på honom :)
Igår frågade jag i Charken efter Dasslock...men blev abrupt hänvisad till Coop Bygg....:'(
:p:D(Y)