Jag tycker det är så gott med kyckling paj, gärna med paprika och curry i, men jag tycker det är så himla svårt att hitta ett recept som tilltalar!
Så jag söker bra recept på de godaste kycklingpajerna! Det behöver inte finnas nått krav på att det ska vara få råvaror, vara smalt eller gå fort att göra, god mat får gärna vara lite mer avancerad och ta lite längre tid :)
littlejohn23 mars 2012
Det här tycker jag är gott. Man kan ju välja själv vad man vill ha för pajbotten, och hur man kryddar.
Kycklingpaj med champinjoner:
En kycklingpaj, ca 6 portioner
Pajdeg till en paj:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning till kycklingpajen:
En halv grillad kyckling
10 champinjoner
Ev. några buketter kokt brocolli, skivad paprika och rödlök
Äggstanning till en kycklingpaj:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör först pajskalet. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Låt den gärna vila 20 minuter i kylen.
Kavla eller tryck ut i en pajform (ca 24 cm diameter). Dubbel sats räcker till långpanna.
Stick hål i pajdegen över botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
Om man penslar med lite vispat ägg precis när du tagit ut pajskalet så blir pajskalet tätare.
Plocka bort köttet på kycklingen och dela det i bitar. Dela champinjonerna. Lägg allt, inklusive andra grönsaker (om du vill ha det) i pajskalet och platta till en aning.
Blanda äggstanningen och häll i pajskalet.
Grädda kycklingpajen på 175 grader i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat.
Ta ut och låt kycklingpajen svalna något innan servering.
Smaklig spis! {eat}
NatalieO25 mars 2012
Tack så mycket! Den lät spännande, det får jag testa :)
Jag tycker det är så gott med kyckling paj, gärna med paprika och curry i, men jag tycker det är så himla svårt att hitta ett recept som tilltalar!
Så jag söker bra recept på de godaste kycklingpajerna! Det behöver inte finnas nått krav på att det ska vara få råvaror, vara smalt eller gå fort att göra, god mat får gärna vara lite mer avancerad och ta lite längre tid :)
Det här tycker jag är gott. Man kan ju välja själv vad man vill ha för pajbotten, och hur man kryddar.
Kycklingpaj med champinjoner:
En kycklingpaj, ca 6 portioner
Pajdeg till en paj:
3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 - 3 msk vatten
1 krm salt
Fyllning till kycklingpajen:
En halv grillad kyckling
10 champinjoner
Ev. några buketter kokt brocolli, skivad paprika och rödlök
Äggstanning till en kycklingpaj:
3 ägg
2,5 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Gör först pajskalet. Skär kylskåpskallt smör i kuber. Lägg allt i en bunke och arbeta snabbt ihop till en klump. Låt den gärna vila 20 minuter i kylen.
Kavla eller tryck ut i en pajform (ca 24 cm diameter). Dubbel sats räcker till långpanna.
Stick hål i pajdegen över botten med en gaffel. Grädda i 10 minuter.
Om man penslar med lite vispat ägg precis när du tagit ut pajskalet så blir pajskalet tätare.
Plocka bort köttet på kycklingen och dela det i bitar. Dela champinjonerna. Lägg allt, inklusive andra grönsaker (om du vill ha det) i pajskalet och platta till en aning.
Blanda äggstanningen och häll i pajskalet.
Grädda kycklingpajen på 175 grader i ca 50 minuter. Skaka på den och se om äggstanningen har stelnat.
Ta ut och låt kycklingpajen svalna något innan servering.
Smaklig spis! {eat}
Tack så mycket! Den lät spännande, det får jag testa :)