Finns det någon el några som har diabetiker hemma? tänker på om ni hade tips om dinkel mjöl som man kan använda till dessa o en del mat tipps som vi alla kan äta hemma, o sedan vad man kan ha med sig i matlådan också.
Jag är tom just nu med lätta matrecept till min gubben
Finns det någon stjärna här som kan lite tips att ge mig .?:'(
Erajscha27 februari 2010
Jag är kostbehandlad diabetiker och äter likt GI-metoden (det vill säga bara långsamma kolhydrater och begränsat med kolhydrater). Jag äter väldigt sällan mat med mjöl i öht eftersom jag tycker det är ett onödigt kolhydratintag.
Jag försöker anamma tallriksmodellen med minst en tredjedel grönsaker. Jag satsar på rikligt med fiberrika grönsaker (ärtor, gröna bönor, broccoli, etc) lite sallad gör nämligen varken till eller från.
När jag käkar pasta så är det pasta vit fiber som gäller och även där gäller det att hålla på proportionerna även där, dvs en tallrik pasta med tomatsås funkar inte.
Ströbröd ersätter jag med PO-fiber.
När jag gör köttfärssås har jag i grovt rivna (eller fint tärnade) morötter, svamp och mycket lök. Det ger en fyllig köttfärssås med välbehövligt grönsakstillskott.
Lasagne gör jag på fullkornsplattor och istället för bechamelsås använder jag finhackade brocooli blandat med lättcreme fraiche och ost.
En veckomatsedel kan se ut så här:
Söndag: Köttfärslimpa, klyftpotatis och wokad broccoli
Måndag: Kebabgryta med ris och gröna bönor
Tisdag: Arbogafisk , kokt potatis, ärtor (recept finns i min kokbok)
Onsdag: Pannbiff, rostade rotsaker, gröna bönor
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, broccoli
Marre7324 maj 2010
Är diabetiker sedan 4 års ålder och jag äter ALLT jag känner för, kompletterar med lite mer insulin om det är en sötare eller fetare maträtt{doctor}
boz196525 maj 2010
Jag har diabetes typ 2 sedan något år tillbaka och äter också i princip vad som helst. Grejen är bara att man inte kan äta hur mycket som helst av vad som helst. Jag menar att man ska låta förnuftet råda och inte stoppa i sig en massa sött lösgodis, läsk, kakor etc. utan lära sig att hålla måttan.
epique25 maj 2010
Lchf kost?:)
Har läst i många forum att det är flera som ej längre behöver ta insulin efter att de börjat med Lchf och är mycket nöjda över det.^^
Okänd25 maj 2010
Skrivet av Erajscha den 27 feb 2010
Jag är kostbehandlad diabetiker och äter likt GI-metoden (det vill säga bara långsamma kolhydrater och begränsat med kolhydrater). Jag äter väldigt sällan mat med mjöl i öht eftersom jag tycker det är ett onödigt kolhydratintag.
Jag försöker anamma tallriksmodellen med minst en tredjedel grönsaker. Jag satsar på rikligt med fiberrika grönsaker (ärtor, gröna bönor, broccoli, etc) lite sallad gör nämligen varken till eller från.
När jag käkar pasta så är det pasta vit fiber som gäller och även där gäller det att hålla på proportionerna även där, dvs en tallrik pasta med tomatsås funkar inte.
Ströbröd ersätter jag med PO-fiber.
När jag gör köttfärssås har jag i grovt rivna (eller fint tärnade) morötter, svamp och mycket lök. Det ger en fyllig köttfärssås med välbehövligt grönsakstillskott.
Lasagne gör jag på fullkornsplattor och istället för bechamelsås använder jag finhackade brocooli blandat med lättcreme fraiche och ost.
En veckomatsedel kan se ut så här:
Söndag: Köttfärslimpa, klyftpotatis och wokad broccoli
Måndag: Kebabgryta med ris och gröna bönor
Tisdag: Arbogafisk , kokt potatis, ärtor (recept finns i min kokbok)
Onsdag: Pannbiff, rostade rotsaker, gröna bönor
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, broccoli
Äter du ingenting på fredag & lördag;)
Erajscha27 maj 2010
hehe jo men jag skulle ju bara ta ett exempel.. så här års kan en fredag eller lördagsmiddag vara grillad fläskkarré med en blandad sallad till eller grillad aubergine, grillad squash och grillad halloumi.
Finns det någon el några som har diabetiker hemma? tänker på om ni hade tips om dinkel mjöl som man kan använda till dessa o en del mat tipps som vi alla kan äta hemma, o sedan vad man kan ha med sig i matlådan också.
Jag är tom just nu med lätta matrecept till min gubben
Finns det någon stjärna här som kan lite tips att ge mig .?:'(
Jag är kostbehandlad diabetiker och äter likt GI-metoden (det vill säga bara långsamma kolhydrater och begränsat med kolhydrater). Jag äter väldigt sällan mat med mjöl i öht eftersom jag tycker det är ett onödigt kolhydratintag.
Jag försöker anamma tallriksmodellen med minst en tredjedel grönsaker. Jag satsar på rikligt med fiberrika grönsaker (ärtor, gröna bönor, broccoli, etc) lite sallad gör nämligen varken till eller från.
När jag käkar pasta så är det pasta vit fiber som gäller och även där gäller det att hålla på proportionerna även där, dvs en tallrik pasta med tomatsås funkar inte.
Ströbröd ersätter jag med PO-fiber.
När jag gör köttfärssås har jag i grovt rivna (eller fint tärnade) morötter, svamp och mycket lök. Det ger en fyllig köttfärssås med välbehövligt grönsakstillskott.
Lasagne gör jag på fullkornsplattor och istället för bechamelsås använder jag finhackade brocooli blandat med lättcreme fraiche och ost.
En veckomatsedel kan se ut så här:
Söndag: Köttfärslimpa, klyftpotatis och wokad broccoli
Måndag: Kebabgryta med ris och gröna bönor
Tisdag: Arbogafisk , kokt potatis, ärtor (recept finns i min kokbok)
Onsdag: Pannbiff, rostade rotsaker, gröna bönor
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, broccoli
Är diabetiker sedan 4 års ålder och jag äter ALLT jag känner för, kompletterar med lite mer insulin om det är en sötare eller fetare maträtt{doctor}
Jag har diabetes typ 2 sedan något år tillbaka och äter också i princip vad som helst. Grejen är bara att man inte kan äta hur mycket som helst av vad som helst. Jag menar att man ska låta förnuftet råda och inte stoppa i sig en massa sött lösgodis, läsk, kakor etc. utan lära sig att hålla måttan.
Lchf kost?:)
Har läst i många forum att det är flera som ej längre behöver ta insulin efter att de börjat med Lchf och är mycket nöjda över det.^^
Jag är kostbehandlad diabetiker och äter likt GI-metoden (det vill säga bara långsamma kolhydrater och begränsat med kolhydrater). Jag äter väldigt sällan mat med mjöl i öht eftersom jag tycker det är ett onödigt kolhydratintag.
Jag försöker anamma tallriksmodellen med minst en tredjedel grönsaker. Jag satsar på rikligt med fiberrika grönsaker (ärtor, gröna bönor, broccoli, etc) lite sallad gör nämligen varken till eller från.
När jag käkar pasta så är det pasta vit fiber som gäller och även där gäller det att hålla på proportionerna även där, dvs en tallrik pasta med tomatsås funkar inte.
Ströbröd ersätter jag med PO-fiber.
När jag gör köttfärssås har jag i grovt rivna (eller fint tärnade) morötter, svamp och mycket lök. Det ger en fyllig köttfärssås med välbehövligt grönsakstillskott.
Lasagne gör jag på fullkornsplattor och istället för bechamelsås använder jag finhackade brocooli blandat med lättcreme fraiche och ost.
En veckomatsedel kan se ut så här:
Söndag: Köttfärslimpa, klyftpotatis och wokad broccoli
Måndag: Kebabgryta med ris och gröna bönor
Tisdag: Arbogafisk , kokt potatis, ärtor (recept finns i min kokbok)
Onsdag: Pannbiff, rostade rotsaker, gröna bönor
Torsdag: Spaghetti och köttfärssås, broccoli
hehe jo men jag skulle ju bara ta ett exempel.. så här års kan en fredag eller lördagsmiddag vara grillad fläskkarré med en blandad sallad till eller grillad aubergine, grillad squash och grillad halloumi.