Önskar recept på hemmagjord dipsås med sourcreamsmak! Vet att det finns påsar att köpa, men det kan vara kul o testa o göra eget.
pinglan_7612 maj 2009
jag har ett recept på en jättegod sås, den är dock inte gjort på gräddfil.
den passar utmärkt som dippsås, dressing till sallader och suverän till
grillat!
2 dl cream fraiche
1-3 vitlöksklyftor
citronpeppar efter behag.
den brukar gå hem hos de flesta!
gimmiahug12 maj 2009
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
berggrenskan13 maj 2009
En god sås får man om man blandar Gräddfil eller Creme fraiche med Sweet chilisås.
Passer även som kall sås till stekt fisk.
gimmiahug13 maj 2009
Skrivet av mooseella den 12 maj 2009
Skrivet av gimmiahug den 12 maj 2009
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
Det låter väldigt gott att blanda Philadelphia med CF! Det ska jag definitivt prova; Sourcream är gräddfil fast den är ofta lite fetare i andra länder än vår svenska..... Creme Fraiche heter Creme Fraiche överallt i världen, och bara för att komplicera det hela finns även Fromage Frais/Quark vilket är likt vår Kesella.
mooseella13 maj 2009
Skrivet av gimmiahug den 13 maj 2009
Skrivet av mooseella den 12 maj 2009
Skrivet av gimmiahug den 12 maj 2009
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
Det låter väldigt gott att blanda Philadelphia med CF! Det ska jag definitivt prova; Sourcream är gräddfil fast den är ofta lite fetare i andra länder än vår svenska..... Creme Fraiche heter Creme Fraiche överallt i världen, och bara för att komplicera det hela finns även Fromage Frais/Quark vilket är likt vår Kesella.
Önskar recept på hemmagjord dipsås med sourcreamsmak! Vet att det finns påsar att köpa, men det kan vara kul o testa o göra eget.
jag har ett recept på en jättegod sås, den är dock inte gjort på gräddfil.
den passar utmärkt som dippsås, dressing till sallader och suverän till
grillat!
2 dl cream fraiche
1-3 vitlöksklyftor
citronpeppar efter behag.
den brukar gå hem hos de flesta!
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
:)Här är några förslag:
Jordnötsdipp
Avokadodipp
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
En god sås får man om man blandar Gräddfil eller Creme fraiche med Sweet chilisås.
Passer även som kall sås till stekt fisk.
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
Det låter väldigt gott att blanda Philadelphia med CF! Det ska jag definitivt prova; Sourcream är gräddfil fast den är ofta lite fetare i andra länder än vår svenska..... Creme Fraiche heter Creme Fraiche överallt i världen, och bara för att komplicera det hela finns även Fromage Frais/Quark vilket är likt vår Kesella.
Jag har aldrig provat just sourcream-dippan, däremot undrar jag också vad den kan innehålla? Gräddfil ÄR ju liksom sourcream...?
Vi blandar ofta ihop bara gräddfil, lökpulver, finhackad lök, salt och en liten nypa socker - den måste stå och dra ganska länge men smakar likt lökdippen som Estrella har (hade?) i pulverpåsar.
Trodde det var creme fraiche som var sourcream. Det är det jag använder i alla fall, smaksätter med valfri kryddor och låter det dra en stund. Blandar man den med lite naturell philadelpiaost så blir den fastare i konsistensen. Gott med fin hackad lök i.
Det låter väldigt gott att blanda Philadelphia med CF! Det ska jag definitivt prova; Sourcream är gräddfil fast den är ofta lite fetare i andra länder än vår svenska..... Creme Fraiche heter Creme Fraiche överallt i världen, och bara för att komplicera det hela finns även Fromage Frais/Quark vilket är likt vår Kesella.
Tack, alltid lär man sig något nytt =)