I början av 70-talet, fanns det ett recept i Allt om mat som rubricerades Orientalisk kycklinggryta. Min mor brukade laga det och vi fann denna rätt mycket exotisk, kryddstark och välsmakande. Detta var på den tiden när man fortfarande köpte färsk kyckling om det stod så i receptet.
Dessutom var rätten underbart befriad från dagens klyschiga tai-kokos-rödcurry-ideal som snart börjar bli lika tjatigt och svenskanpassat som s.k. "kinesmat".
Rätten var, som sagt, stark och de kryddor jag minns är korinter och kummin.
Finns det någon här som har kvar receptet?
Hälsningar
Thomas
hanstom30 januari 2009
Det finns i nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.
Har ej detta nr själv men kasta ut frågan igen med denna hänvisning.
MrsC30 januari 2009
Jag har sparat det första numret av Allt om Mat från 5 oktober 1970.
Så detta är avskrivet från Nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.
Orientalisk kycklinggryta
1 gödkyckling
450 g gul lök
450 g tomater
250 g smör
1/3 vitlök
1 kopp filmjölk
1 tsk salt
Följande kryddor kan användas allt efter personlig smak.
2 msk chilipulver
1 matsked kardemumma
½ msk svartpeppar
några nypor nejlikor
några nypor kummin
några nypor kanel
några nypor korinter
(Om man tillsätter samtliga dessa kryddor får man en typisk stark orientalisk rätt.)
Lycka till! :D
tlagerberg30 januari 2009
Tack kära klubbvänner för detta rekordsnabba svar!!!!!!!!!
Thomas
MrsC30 januari 2009
Roligt att kunna hjälpa till...hör av dig så att vi får veta om smakade som du mindes :D
margitkallgren22 februari 2009
Ett hjärtevarmt tack för recepten på Majsfranska och fårsmäcka. Det smakade utmärkt. !!
Hälsningar Margit Källgren
Kära medlemmar av Matklubben!
I början av 70-talet, fanns det ett recept i Allt om mat som rubricerades Orientalisk kycklinggryta. Min mor brukade laga det och vi fann denna rätt mycket exotisk, kryddstark och välsmakande. Detta var på den tiden när man fortfarande köpte färsk kyckling om det stod så i receptet.
Dessutom var rätten underbart befriad från dagens klyschiga tai-kokos-rödcurry-ideal som snart börjar bli lika tjatigt och svenskanpassat som s.k. "kinesmat".
Rätten var, som sagt, stark och de kryddor jag minns är korinter och kummin.
Finns det någon här som har kvar receptet?
Hälsningar
Thomas
Det finns i nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.
Har ej detta nr själv men kasta ut frågan igen med denna hänvisning.
Jag har sparat det första numret av Allt om Mat från 5 oktober 1970.
Så detta är avskrivet från Nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.
Orientalisk kycklinggryta
1 gödkyckling
450 g gul lök
450 g tomater
250 g smör
1/3 vitlök
1 kopp filmjölk
1 tsk salt
Följande kryddor kan användas allt efter personlig smak.
2 msk chilipulver
1 matsked kardemumma
½ msk svartpeppar
några nypor nejlikor
några nypor kummin
några nypor kanel
några nypor korinter
(Om man tillsätter samtliga dessa kryddor får man en typisk stark orientalisk rätt.)
Lycka till! :D
Tack kära klubbvänner för detta rekordsnabba svar!!!!!!!!!
Thomas
Roligt att kunna hjälpa till...hör av dig så att vi får veta om smakade som du mindes :D
Ett hjärtevarmt tack för recepten på Majsfranska och fårsmäcka. Det smakade utmärkt. !!
Hälsningar Margit Källgren