Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Efterlysning: Orientalisk kycklinggryta

  • tlagerberg 30 januari 2009

    Kära medlemmar av Matklubben!

    I början av 70-talet, fanns det ett recept i Allt om mat som rubricerades Orientalisk kycklinggryta. Min mor brukade laga det och vi fann denna rätt mycket exotisk, kryddstark och välsmakande. Detta var på den tiden när man fortfarande köpte färsk kyckling om det stod så i receptet.
    Dessutom var rätten underbart befriad från dagens klyschiga tai-kokos-rödcurry-ideal som snart börjar bli lika tjatigt och svenskanpassat som s.k. "kinesmat".

    Rätten var, som sagt, stark och de kryddor jag minns är korinter och kummin.

    Finns det någon här som har kvar receptet?

    Hälsningar
    Thomas

  • hanstom 30 januari 2009

    Det finns i nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.
    Har ej detta nr själv men kasta ut frågan igen med denna hänvisning.

  • MrsC 30 januari 2009

    Jag har sparat det första numret av Allt om Mat från 5 oktober 1970.

    Så detta är avskrivet från Nummer 1 av Allt om Mat från 1970 på sidan 29.


    Orientalisk kycklinggryta

    1 gödkyckling
    450 g gul lök
    450 g tomater
    250 g smör
    1/3 vitlök
    1 kopp filmjölk
    1 tsk salt

    Följande kryddor kan användas allt efter personlig smak.
    2 msk chilipulver
    1 matsked kardemumma
    ½ msk svartpeppar
    några nypor nejlikor
    några nypor kummin
    några nypor kanel
    några nypor korinter
    (Om man tillsätter samtliga dessa kryddor får man en typisk stark orientalisk rätt.)

    Lycka till! :D

  • tlagerberg 30 januari 2009

    Tack kära klubbvänner för detta rekordsnabba svar!!!!!!!!!

    Thomas

  • MrsC 30 januari 2009

    Roligt att kunna hjälpa till...hör av dig så att vi får veta om smakade som du mindes :D

  • margitkallgren 22 februari 2009

    Ett hjärtevarmt tack för recepten på Majsfranska och fårsmäcka. Det smakade utmärkt. !!
    Hälsningar Margit Källgren

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.