Är det någon som har ett bra recept på bröd bland sina recept. Hade en limpa för några år sen som innehöll bl.a. brurn farin kommer jag ihåg som bara var så god. Jag är ingen hejdare på att baka bröd, så det får inte vara för krångligt och inte för grovt. Tacksam för tips, gärna att ni har recepten i er kokbok så att jag kan spara det den vägen.
lennali16 januari 2008
Hittade på internet, kan det va nåt?
Elsas råglimpa (4 limpor)
0,5 liter vatten
1 kg rågsikt (varierar, så se till att ha lite marginal)
50 g jäst
0,5 msk anis
0,5 msk fänkål
0,5 tsk salt
0,5 paket farinsocker (cirka 250g) (se nedan)
2 ägg
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i det. Stöt anis och fänkål i en mortel och blanda i tillsammans med salt, farinsocker och ägg. Tillsätt mjöl (inte allt på en gång) och arbeta degen smidig, den får gärna vara lite kladdig när den ska jäsa första svängen. Mjölmängden kan variera rätt mycket, så bli inte förvånad om det skiljer en del...
Jäs i bunke 1.5 timmar.
Dela degen i 4 delar och kavla ut delarna i lämpligt stora bitar för att rullas ihop och läggas i smörade formar alternativt på plåt.
Jäs 1.5 timmar.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20 minuter.
lennali16 januari 2008
Ett litet tillägg:
Jag forts. att läsa vad Elsa hade skrivit, ska visst ta bort en dl farinsocker och ersätta med 1 dl sirap, helst mörk sirap.
evaldo16 januari 2008
Russinlimpa
3,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
3/4 dl sirap
3 dl filmjölk
1,5 dl russin
Blanda ihop alltihopa ,och lägg ut i en avlång sockerkaksform.
200 grader i 40 minuter.
Queenie16 januari 2008
Russinlimpa lät bra :)
Är inte så förtjust i fänkål
Libra16 januari 2008
Elsas råglimpa lät ju jättegod.....så god att jag kopierade receptet och la in det i mina recept.....:o
Bianca16 januari 2008
Prova gärna mitt recept "barnens mättande favoritbröd" Det är otroligt lättbakat och med få ingredienser.
Lycka till!
MammaModesty16 januari 2008
prova gärna mina brödkakor som finns i mitt recept.. jätte lätta att baka o mycket goda....
(Y)
ThomasP16 januari 2008
Jag har ett kanonrecepr på i min receptsamling//Thomas
Ingan30 januari 2008
(Y)Jag har ett kanonenkelt recept och gott.
Dinkel fullkornsmjöl
1/2 pkt jäst
salt.
Jag mäter inte mjölet,jag känner på "känslan".
4 dl varmt vatten.
Degen ska vara ganska lös.
Jag lägger limpan i en stor form och får jäsa en timme.
Grädda c:a35 min i 200 gr.
Hälsn.Ingan(Y)
30 januari 2008
Skrivet av Queenie den 16 jan 2008
Är det någon som har ett bra recept på bröd bland sina recept. Hade en limpa för några år sen som innehöll bl.a. brurn farin kommer jag ihåg som bara var så god. Jag är ingen hejdare på att baka bröd, så det får inte vara för krångligt och inte för grovt. Tacksam för tips, gärna att ni har recepten i er kokbok så att jag kan spara det den vägen.
jag har massor av goda och inte alls svårbakade bröd, här är några exempel:
http://www.matklubben.se/recept/frukostbullar_med_solrosfroen_3918.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebroed_med_kesella_12006.html
http://www.matklubben.se/recept/enkelt_fullkornsbroed_9267.html
http://www.matklubben.se/recept/anders_raagsiktskakor_2960.html
http://www.matklubben.se/recept/winnies_snabba_lingonbroed_12007.html
http://www.matklubben.se/recept/havrerutor_10402.html
http://www.matklubben.se/recept/laettbakad_fil-limpa_6765.html
http://www.matklubben.se/recept/brytbroed_med_aepple_6768.html
http://www.matklubben.se/recept/danskt_raagbroed_med_frukt_3051.html
http://www.matklubben.se/recept/fullkornsbroed_12003.html
http://www.matklubben.se/recept/fruktbroed_3357.html
http://www.matklubben.se/recept/grahamsbullar_5881.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebitar_med_russin_7221.html
Är det någon som har ett bra recept på bröd bland sina recept. Hade en limpa för några år sen som innehöll bl.a. brurn farin kommer jag ihåg som bara var så god. Jag är ingen hejdare på att baka bröd, så det får inte vara för krångligt och inte för grovt. Tacksam för tips, gärna att ni har recepten i er kokbok så att jag kan spara det den vägen.
Hittade på internet, kan det va nåt?
Elsas råglimpa (4 limpor)
0,5 liter vatten
1 kg rågsikt (varierar, så se till att ha lite marginal)
50 g jäst
0,5 msk anis
0,5 msk fänkål
0,5 tsk salt
0,5 paket farinsocker (cirka 250g) (se nedan)
2 ägg
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i det. Stöt anis och fänkål i en mortel och blanda i tillsammans med salt, farinsocker och ägg. Tillsätt mjöl (inte allt på en gång) och arbeta degen smidig, den får gärna vara lite kladdig när den ska jäsa första svängen. Mjölmängden kan variera rätt mycket, så bli inte förvånad om det skiljer en del...
Jäs i bunke 1.5 timmar.
Dela degen i 4 delar och kavla ut delarna i lämpligt stora bitar för att rullas ihop och läggas i smörade formar alternativt på plåt.
Jäs 1.5 timmar.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Ett litet tillägg:
Jag forts. att läsa vad Elsa hade skrivit, ska visst ta bort en dl farinsocker och ersätta med 1 dl sirap, helst mörk sirap.
Russinlimpa
3,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bikarbonat
3/4 dl sirap
3 dl filmjölk
1,5 dl russin
Blanda ihop alltihopa ,och lägg ut i en avlång sockerkaksform.
200 grader i 40 minuter.
Russinlimpa lät bra :)
Är inte så förtjust i fänkål
Elsas råglimpa lät ju jättegod.....så god att jag kopierade receptet och la in det i mina recept.....:o
Prova gärna mitt recept "barnens mättande favoritbröd" Det är otroligt lättbakat och med få ingredienser.
Lycka till!
prova gärna mina brödkakor som finns i mitt recept.. jätte lätta att baka o mycket goda....
(Y)
Jag har ett kanonrecepr på i min receptsamling//Thomas
(Y)Jag har ett kanonenkelt recept och gott.
Dinkel fullkornsmjöl
1/2 pkt jäst
salt.
Jag mäter inte mjölet,jag känner på "känslan".
4 dl varmt vatten.
Degen ska vara ganska lös.
Jag lägger limpan i en stor form och får jäsa en timme.
Grädda c:a35 min i 200 gr.
Hälsn.Ingan(Y)
Är det någon som har ett bra recept på bröd bland sina recept. Hade en limpa för några år sen som innehöll bl.a. brurn farin kommer jag ihåg som bara var så god. Jag är ingen hejdare på att baka bröd, så det får inte vara för krångligt och inte för grovt. Tacksam för tips, gärna att ni har recepten i er kokbok så att jag kan spara det den vägen.
jag har massor av goda och inte alls svårbakade bröd, här är några exempel:
http://www.matklubben.se/recept/frukostbullar_med_solrosfroen_3918.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebroed_med_kesella_12006.html
http://www.matklubben.se/recept/enkelt_fullkornsbroed_9267.html
http://www.matklubben.se/recept/anders_raagsiktskakor_2960.html
http://www.matklubben.se/recept/winnies_snabba_lingonbroed_12007.html
http://www.matklubben.se/recept/havrerutor_10402.html
http://www.matklubben.se/recept/laettbakad_fil-limpa_6765.html
http://www.matklubben.se/recept/brytbroed_med_aepple_6768.html
http://www.matklubben.se/recept/danskt_raagbroed_med_frukt_3051.html
http://www.matklubben.se/recept/fullkornsbroed_12003.html
http://www.matklubben.se/recept/fruktbroed_3357.html
http://www.matklubben.se/recept/grahamsbullar_5881.html
http://www.matklubben.se/recept/laangpannebitar_med_russin_7221.html