Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Darkanna8 december 2009
Jag brainstormade lite efter att ha läst på baksidan av en dipsås en god gratäng, såhär gjorde jag i förregår till en tjejmiddag!
gör detta med "ögonmått" beroende på hur stor gratäng du ska fylla, blir det något över så spar och ät som det är, bara godsaker som är goda som dom är i så! Minns inte exakt nämligen vad jag valde, eller exakta måtten på min form.
Smörj en gratängsform med smör, lägg i kokt pasta(jag hade fullkornspenne), lägg ett lager strimlad lätt brynt quornbiffar(dom som smakar kyckling, kryddade mina med salt och peppar och lite paprika och självklart kanel som i det cypriotiska köket!)
Lägg sedan på stekt champinjon, stekt rödlök/purjo och stekt squash som sista tiden i pannan fick puttra med lite tomatpuré och krossade tomater.
Sedan brer du på lätt créme fraiche 3dl och utspätt med lite vatten om det är större form så det hamnar överallt(eller laktrosfritt alternativ) som du blandat med OLW 's ranchdressing(smakar paprika/tomat/lök)
Lägg på liten riven ost om så önskas, annars sista lagret kokt pasta, skivad tomat på hela gratängen och riven ost, in i 225grader tills det fått en fin yta, säg 10 min.
Mums! Laga sig själv mat gillar vi, men lite förberedelse krävdes förståss(Y) Detta kan man göra tusen varianter på givetvis, frågan är vad Du gillar för kryddor och smak! Själv är man tomatbesatt om så märktes(L)
Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Det lät som en spännande smak kombination!
anault-48 december 2009
Skrivet av Darkanna den 8 dec 2009
Jag brainstormade lite efter att ha läst på baksidan av en dipsås en god gratäng, såhär gjorde jag i förregår till en tjejmiddag!
gör detta med "ögonmått" beroende på hur stor gratäng du ska fylla, blir det något över så spar och ät som det är, bara godsaker som är goda som dom är i så! Minns inte exakt nämligen vad jag valde, eller exakta måtten på min form.
Smörj en gratängsform med smör, lägg i kokt pasta(jag hade fullkornspenne), lägg ett lager strimlad lätt brynt quornbiffar(dom som smakar kyckling, kryddade mina med salt och peppar och lite paprika och självklart kanel som i det cypriotiska köket!)
Lägg sedan på stekt champinjon, stekt rödlök/purjo och stekt squash som sista tiden i pannan fick puttra med lite tomatpuré och krossade tomater.
Sedan brer du på lätt créme fraiche 3dl och utspätt med lite vatten om det är större form så det hamnar överallt(eller laktrosfritt alternativ) som du blandat med OLW 's ranchdressing(smakar paprika/tomat/lök)
Lägg på liten riven ost om så önskas, annars sista lagret kokt pasta, skivad tomat på hela gratängen och riven ost, in i 225grader tills det fått en fin yta, säg 10 min.
Mums! Laga sig själv mat gillar vi, men lite förberedelse krävdes förståss(Y) Detta kan man göra tusen varianter på givetvis, frågan är vad Du gillar för kryddor och smak! Själv är man tomatbesatt om så märktes(L)
Mumsfilibaba!
svengelsk8 december 2009
Skrivet av anault-4 den 8 dec 2009
Skrivet av svengelsk den 8 dec 2009
Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Det lät som en spännande smak kombination!
Det finns här på matklubben. Det finns också en god Kålrotslasagne och Kålrotspytt med matjessås. (Jag har för första gången lyckats med kålrotsodlingen.) Tidigare i höst provade jag Rödkålspasta. Den var också oväntat god.
Mistys9 december 2009
Afrikansk kikärtsgryta
Detta är min favorit vegetariska. Min dotter gjorde denna första gången och vi nästan slickade kastrullen. Har fryst ner matlådor av detta och det gick jättebra (Y)
Erajscha9 december 2009
Jag skulle gärna äta vegetariskt oftare (idag blev det wokade grönsaker med äggstekt ris) men det svåra tycker jag är att få till en bra balanserad vegetarisk måltid, med tillräckligt med proteiner och inte för mycket kolhydrater...
Hej!
Min sambo är vegetarian och jag känner att det är dags att utöka matrepetoaren där. Är det någon som har tips på goda och enkla vegetariska rätter.
Tack för all hjälp!
Här är ett par förslag:
Vit moussaka
Pastasås med svamp och purjolök
Vegetarisk jordnötsgryta
Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Jag brainstormade lite efter att ha läst på baksidan av en dipsås en god gratäng, såhär gjorde jag i förregår till en tjejmiddag!
gör detta med "ögonmått" beroende på hur stor gratäng du ska fylla, blir det något över så spar och ät som det är, bara godsaker som är goda som dom är i så! Minns inte exakt nämligen vad jag valde, eller exakta måtten på min form.
Smörj en gratängsform med smör, lägg i kokt pasta(jag hade fullkornspenne), lägg ett lager strimlad lätt brynt quornbiffar(dom som smakar kyckling, kryddade mina med salt och peppar och lite paprika och självklart kanel som i det cypriotiska köket!)
Lägg sedan på stekt champinjon, stekt rödlök/purjo och stekt squash som sista tiden i pannan fick puttra med lite tomatpuré och krossade tomater.
Sedan brer du på lätt créme fraiche 3dl och utspätt med lite vatten om det är större form så det hamnar överallt(eller laktrosfritt alternativ) som du blandat med OLW 's ranchdressing(smakar paprika/tomat/lök)
Lägg på liten riven ost om så önskas, annars sista lagret kokt pasta, skivad tomat på hela gratängen och riven ost, in i 225grader tills det fått en fin yta, säg 10 min.
Mums! Laga sig själv mat gillar vi, men lite förberedelse krävdes förståss(Y) Detta kan man göra tusen varianter på givetvis, frågan är vad Du gillar för kryddor och smak! Själv är man tomatbesatt om så märktes(L)
Här är ett par förslag:
Vit moussaka
Pastasås med svamp och purjolök
Vegetarisk jordnötsgryta
Tack för tipsen! Låter väldigt goda alla tre!
Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Det lät som en spännande smak kombination!
Jag brainstormade lite efter att ha läst på baksidan av en dipsås en god gratäng, såhär gjorde jag i förregår till en tjejmiddag!
gör detta med "ögonmått" beroende på hur stor gratäng du ska fylla, blir det något över så spar och ät som det är, bara godsaker som är goda som dom är i så! Minns inte exakt nämligen vad jag valde, eller exakta måtten på min form.
Smörj en gratängsform med smör, lägg i kokt pasta(jag hade fullkornspenne), lägg ett lager strimlad lätt brynt quornbiffar(dom som smakar kyckling, kryddade mina med salt och peppar och lite paprika och självklart kanel som i det cypriotiska köket!)
Lägg sedan på stekt champinjon, stekt rödlök/purjo och stekt squash som sista tiden i pannan fick puttra med lite tomatpuré och krossade tomater.
Sedan brer du på lätt créme fraiche 3dl och utspätt med lite vatten om det är större form så det hamnar överallt(eller laktrosfritt alternativ) som du blandat med OLW 's ranchdressing(smakar paprika/tomat/lök)
Lägg på liten riven ost om så önskas, annars sista lagret kokt pasta, skivad tomat på hela gratängen och riven ost, in i 225grader tills det fått en fin yta, säg 10 min.
Mums! Laga sig själv mat gillar vi, men lite förberedelse krävdes förståss(Y) Detta kan man göra tusen varianter på givetvis, frågan är vad Du gillar för kryddor och smak! Själv är man tomatbesatt om så märktes(L)
Mumsfilibaba!
Vi har ätit Kålrotspytt med ingefärssås i kväll och det var jättegott.Tyvärr klarar jag inte av att infoga receptet.
Det lät som en spännande smak kombination!
Det finns här på matklubben. Det finns också en god Kålrotslasagne och Kålrotspytt med matjessås. (Jag har för första gången lyckats med kålrotsodlingen.) Tidigare i höst provade jag Rödkålspasta. Den var också oväntat god.
Afrikansk kikärtsgryta
Detta är min favorit vegetariska. Min dotter gjorde denna första gången och vi nästan slickade kastrullen. Har fryst ner matlådor av detta och det gick jättebra (Y)
Jag skulle gärna äta vegetariskt oftare (idag blev det wokade grönsaker med äggstekt ris) men det svåra tycker jag är att få till en bra balanserad vegetarisk måltid, med tillräckligt med proteiner och inte för mycket kolhydrater...
Det här är gott....
Veg. biffar med fetaost & örter/nötter
Rostad rotfrukts soppa med basilikaolja
eller...
Röd linssoppa med kokosmjölk och saffran
tycker soppa är oslagbart:) gott bröd till och lite lagrad ost eller hoummus t.e.x.
(Y)