É det ngn som har recept på Ensaimadas? Det var såååå länge sedan man åt en ensaimadas därför hade det varit kul o se om det är svårt att göra själv. Någon resa till Mallorca är nämligen inte planerad så där sprack den idén.
/Blend
monac1 november 2008
Vad är det???:o
Blend1 november 2008
Det är en bakelse som äts till dessert el till frukost. Bakverket härstämmar från Mallorca och är hoprullad som en kringla med florsocker ovanpå. Smaskens
monac2 november 2008
var i södra Spanien helt nyligt...det var massor av sånt du beskriver på "frukostbuffén". så jag har sett men inte provat. Hoppas du får tag i ditt recept.
LaJefa2 november 2008
Jag hittade ett recept på en tysk sida, men det hade inte fått så bra kommentarer så jag brydde mig inte om att spara det. Läste att det skulle helst jäsa i 24-48 timmar. Jag undrar om inte luftfuktigheten på Mallorca har en stor inverkan på att få dem riktigt bra. Hittar jag något bra återkommer jag. Kanske ska jag fråga några av mina spanska vänner.
Håller med att dem e goda.
É det ngn som har recept på Ensaimadas? Det var såååå länge sedan man åt en ensaimadas därför hade det varit kul o se om det är svårt att göra själv. Någon resa till Mallorca är nämligen inte planerad så där sprack den idén.
/Blend
Vad är det???:o
Det är en bakelse som äts till dessert el till frukost. Bakverket härstämmar från Mallorca och är hoprullad som en kringla med florsocker ovanpå. Smaskens
var i södra Spanien helt nyligt...det var massor av sånt du beskriver på "frukostbuffén". så jag har sett men inte provat. Hoppas du får tag i ditt recept.
Jag hittade ett recept på en tysk sida, men det hade inte fått så bra kommentarer så jag brydde mig inte om att spara det. Läste att det skulle helst jäsa i 24-48 timmar. Jag undrar om inte luftfuktigheten på Mallorca har en stor inverkan på att få dem riktigt bra. Hittar jag något bra återkommer jag. Kanske ska jag fråga några av mina spanska vänner.
Håller med att dem e goda.