Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote?

 • slarvan 2 april 2012

  Vilket är godast att göra hel i ugn...Entrecote eller ryggbiff?? Har ni några supergoda recept på det? Såg dom hade extrapris på entrecote nu i affären....hade varit kul att testa att göra en hel i ugnen....

 • Mistys 2 april 2012

  Entrecote skulle jag föredra. Ett lite fetare kött som inte blir torrt i ugnen. Biffrad blir ju som en stek ungefär, torrare då den inte har något insprängt fett. Sök på "helstekt entrcoté" och du får upp massor av recept.
  Lycka till.

 • Okänd 2 april 2012

  Entrecôte i ugn går alldeles utmärkt.

  Bind upp den till fin rund form, Gnid in lämpliga kryddor, svartpeppar, salt och lite försiktigt med vitlök t.ex. (Prova gärna med en nypa spiskummin också.) Bryn gärna steken innan den går in i ugnen. Placera steken på ugnsgaller i ett bleck. Lägg gärna i några klyftor lök och ett par vitlöksklyftor i blecket tillsammans med en kopp vatten. Ångan skapar en knaprigare stekyta.

  Ha inte för het ugn, bättre den får gå lite längre tid. Använd gärna stektermometer och anpassa färdigtempen till önskad stekgrad (rare, medium eller well done). Ös steken emellanåt.

  Låt steken vila c:a 5-10 min. Under tiden gör du såsen med lämplig kryddning på den steksky som bildats i blecket. Låt gärna ett par ansjovisfiléer smälta med för pikant smak. Red med buerre manie och tillsätt grädde till önskad simmighet.

  Avlägsna snöret. Skiva upp tunt. Servera med tillbehören du väljer. Såsen i snipa vid sidan.

 • Okänd 3 april 2012

  På tal om entrecôte. Det råder en viss förvirring i hur man både stavar och uttalar ordet. För att i någon mån bringa ordning i förvirringen vill jag upplysa om hur det både stavas och uttalas:

  Entrecôte.
  Det franska namnet på en styckningsdetalj i nöt. Uttalas "Angtrekått". På svenska mellanrev, oxhare.

  Tecknet, cirkumflex, accenten ovanför o:et, anger kort uttal (finns på tangentbordet till höger i andra raden uppifrån intill Enter).

  Förlåt mitt förnumstiga påpekande, men jag störs ofta av att få höra "entrekååå" eller se "entrecoté".

  (A)

 • husmusen88 3 april 2012

  entrecote är enklast att tillaga, marinera i olja, salt, peppar, vitlök, chili eller andra kryddor efter smak.
  Lägg i en ugnsform och lättast är att sätta en temp i, långt ner i ugnen 200 grader.
  Den är klar vid 82 grader inutitemp.

 • walterego 3 april 2012

  Ska du bjuda på Entrecote så är min absoluta övertygelse att fråga matgästerna huruvida de vill ha sin köttbit stekt. Få har samma smak, glöm inte det! Rare, medium, well done.
  Gästen är CENTRUM! Tillaga köttet som HEN önskar, och du får gott renomé. Du fixar köttbiten på ett par minuter och gästen blir nöjd! Övriga tillbehör fixas lätt i förväg.

 • Okänd 4 april 2012

  Skrivet av walterego den 3 apr 2012

  Ska du bjuda på Entrecote så är min absoluta övertygelse att fråga matgästerna huruvida de vill ha sin köttbit stekt. Få har samma smak, glöm inte det! Rare, medium, well done.
  Gästen är CENTRUM! Tillaga köttet som HEN önskar, och du får gott renomé. Du fixar köttbiten på ett par minuter och gästen blir nöjd! Övriga tillbehör fixas lätt i förväg.  Ett gott råd, när det gäller entrecôte skivad som biff.

  Vill man steka den hel, i ugn, gäller dock helt andra förutsättningar. Lite knepigt då att efterkomma enskilda gästers önskemål om stekningsgrad, inte sant?

 • Lenkan 4 april 2012

  Fast medium brukar duga för alla när det gäller nötkött i hel bit. Rosa, med grå-brun kant, som rostbiff.

 • slarvan 5 april 2012

  Skrivet av Lenkan den 4 apr 2012

  Fast medium brukar duga för alla när det gäller nötkött i hel bit. Rosa, med grå-brun kant, som rostbiff.


  Japp, så tänker jag med. Då jag ska bjuda detta under en "halv åtta hos mig" kväll....alltså hemma, inte i tv...hehehe.., så vill jag inte att dom i förväg ska veta vad dom får. Så jag kommer helt klart att köra den på medium. Tack alla för tips och råd. Ska försöka fixa detta nu, för jag ska ju helt klart vinna Halv åtta hos mig-tävlingen :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.