Vill ha tips på goda bjudrätter. Maträtter som man bjuder på och gästerna säger "WOW" av förtjusning :) Helst med fläskfile eller kyckling. Men kan vara kul med annat kött åxå, dock ej fisk då jag inte gillar det....Ska helst inte vara för krångligt heller :)
SEMatklubben25 mars 2012
Römertopf grytan tycker jag är underbart användbar. Kyckling och lamm är mina favoriter - med potatis/lök/tomat/morot/svamp/blomkål/Brusselsprout eller vad som finns i kylen. Och!!!... det kan servera utan stress att det ska ske `på minuten`...
Denna rätt säger alla jag bjudit det på...-wow kan jag få receptet.
Tusen tack, lät verkligen jättegott och spännande. Ska helt klart sparas och testas. Dock, till denna bjudning som jag ska ha nu.....vi är några stycken som har Halv åtta hos mig, och det är till det jag letar recept nu, en av dom är måste ha glutenfritt. Glömde skriva det, jättesynd....för detta hade varit kul att bjuda på. Men som sagt, jag kan bjuda andra på det :)
Fler tips gärna :)
husmusen8826 mars 2012
Brukar alltid göra inbakad fläskfile med mögelost! Så enkelt, bara bryn köttet runt om ordentligt med salt pepper och ev vitlök, gör en skåra och peta in osten, täck över med smördeg och peta in i ugnen. Klar efter kanske 15-20 minuter.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.
Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....
loppan_7429 mars 2012
Denna älskar barn som vuxna, snabb och enkel att göra och ljuvligt god att tjuvsmaka på medans man lagar den.
http://godisforsjalen.blogg.se/2012/february/himmelska-grytan-flaskfile-bacon.html
knyppeltanten29 mars 2012
Jag har just brynt kycklingfiléer och saltat och pepprat dem. Lagt dem i en smord ugnsform och la dit lite trattkantareller och rörde ihop matlagningsgrädde med en slatt vispgrädde (hade ingen matlagningsgrädde 27% hemma) med lite sambal Oelek och Elidas chilisås (tror jag att den heter) så in i ugn på 175 grader tills den är klar.
Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.
Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....
Nån som gjort denna rätt som kan svara på mina frågor?
amoz30 mars 2012
Jag vill väldigt gärna dela med mig av 3 av mina egna recept. De skäms inte för sig att bjuda på om man säger så. Inte är de krångliga att fixa heller, så lycka till!!
En favorit jag har och som jag i princip bara fått bra kommentarer på är Absolut bästa fläskfilén,värt att testa kanske? Har en del kycklingrätter jag varit nöjd med också.(Y)
Vill ha tips på goda bjudrätter. Maträtter som man bjuder på och gästerna säger "WOW" av förtjusning :) Helst med fläskfile eller kyckling. Men kan vara kul med annat kött åxå, dock ej fisk då jag inte gillar det....Ska helst inte vara för krångligt heller :)
Römertopf grytan tycker jag är underbart användbar. Kyckling och lamm är mina favoriter - med potatis/lök/tomat/morot/svamp/blomkål/Brusselsprout eller vad som finns i kylen. Och!!!... det kan servera utan stress att det ska ske `på minuten`...
Fläskfilèpirog
Denna rätt säger alla jag bjudit det på...-wow kan jag få receptet.
Fläskfilèpirog
Denna rätt säger alla jag bjudit det på...-wow kan jag få receptet.
Tusen tack, lät verkligen jättegott och spännande. Ska helt klart sparas och testas. Dock, till denna bjudning som jag ska ha nu.....vi är några stycken som har Halv åtta hos mig, och det är till det jag letar recept nu, en av dom är måste ha glutenfritt. Glömde skriva det, jättesynd....för detta hade varit kul att bjuda på. Men som sagt, jag kan bjuda andra på det :)
Fler tips gärna :)
Brukar alltid göra inbakad fläskfile med mögelost! Så enkelt, bara bryn köttet runt om ordentligt med salt pepper och ev vitlök, gör en skåra och peta in osten, täck över med smördeg och peta in i ugnen. Klar efter kanske 15-20 minuter.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Vitlöksdoftande Kycklinggryta
Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.
Vitlöksdoftande Kycklinggryta
Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.
Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....
Denna älskar barn som vuxna, snabb och enkel att göra och ljuvligt god att tjuvsmaka på medans man lagar den.
http://godisforsjalen.blogg.se/2012/february/himmelska-grytan-flaskfile-bacon.html
Jag har just brynt kycklingfiléer och saltat och pepprat dem. Lagt dem i en smord ugnsform och la dit lite trattkantareller och rörde ihop matlagningsgrädde med en slatt vispgrädde (hade ingen matlagningsgrädde 27% hemma) med lite sambal Oelek och Elidas chilisås (tror jag att den heter) så in i ugn på 175 grader tills den är klar.
Vitlöksdoftande Kycklinggryta
Helt klart en vinnare. Så gott till både pasta, ris och klyftpotatis.
Ja denna verkar ju vara jättegod, har ju fått så många bra kommentarer åxå. Men några frågor....Hur många potioner är det till och ingefäran, är den färsk och riven...eller som malen krydda?? Jag gillar vitlök, men 6 klyftor låter mycket. Vore tacksam för svar....
Nån som gjort denna rätt som kan svara på mina frågor?
Jag vill väldigt gärna dela med mig av 3 av mina egna recept. De skäms inte för sig att bjuda på om man säger så. Inte är de krångliga att fixa heller, så lycka till!!
Amoz kantarelltoppade ytterfilé med liten potatiskaka och tranbärssås.
Amoz Filé surprise!
Amoz ädelfyllda filéer
En favorit jag har och som jag i princip bara fått bra kommentarer på är Absolut bästa fläskfilén,värt att testa kanske? Har en del kycklingrätter jag varit nöjd med också.(Y)