Jag brukar ofta fika på espressohouse och de har tre saker jag alltid väljer mellan, scones, chokladbollar och äppelpaj. Tänkte bara höra om någon har ett recept på någon av dessa saker som liknar det man kan köpa där?
Okänd31 januari 2011
putt
elleave31 januari 2011
Har aldrig fikat där, kan du beskriva bakverken? :)
Okänd31 januari 2011
Pajen är en vanlig äppel- och kanelpaj med smultäcke, men sedan har de någon sorts vaniljkräm i under smultäcket.
Chokladbollarna har en mycket krämigare konsistens än hemmagjorda och har lite extra vanilj- och kaffesmak.
Sconesen är svåra att beskriva, men de är smuliga och har en ganska mjuk skorpa.
Pajen är en vanlig äppel- och kanelpaj med smultäcke, men sedan har de någon sorts vaniljkräm i under smultäcket.
Chokladbollarna har en mycket krämigare konsistens än hemmagjorda och har lite extra vanilj- och kaffesmak.
Sconesen är svåra att beskriva, men de är smuliga och har en ganska mjuk skorpa.
Gör chokladbollarna i matberedare med kniven så får du en bra smet. Prova att blanda i lite mer kaffe och vanilj, kanske använder de en annan sorts kaffe och vaniljsyrup? Skulle jag testa om jag var du. Förresten är du säker på att det är "hembakt" och inte gjort på fabrik? Det kan ju påverka hur saker smakar och göra skillnad.
skruttis12 november 2011
Chokladbollarna är i alla fall sjukt goda!
croxie6412 november 2011
Om du vill ha smuliga scones så använd mera smör än vad som anges
i receptet. Det funkar alltid. Och använd smör och inte margarin :)
Jag brukar ofta fika på espressohouse och de har tre saker jag alltid väljer mellan, scones, chokladbollar och äppelpaj. Tänkte bara höra om någon har ett recept på någon av dessa saker som liknar det man kan köpa där?
putt
Har aldrig fikat där, kan du beskriva bakverken? :)
Pajen är en vanlig äppel- och kanelpaj med smultäcke, men sedan har de någon sorts vaniljkräm i under smultäcket.
Chokladbollarna har en mycket krämigare konsistens än hemmagjorda och har lite extra vanilj- och kaffesmak.
Sconesen är svåra att beskriva, men de är smuliga och har en ganska mjuk skorpa.
kan det vara sånna här?
Havrebollar med cocos
Pajen är en vanlig äppel- och kanelpaj med smultäcke, men sedan har de någon sorts vaniljkräm i under smultäcket.
Chokladbollarna har en mycket krämigare konsistens än hemmagjorda och har lite extra vanilj- och kaffesmak.
Sconesen är svåra att beskriva, men de är smuliga och har en ganska mjuk skorpa.
Gör chokladbollarna i matberedare med kniven så får du en bra smet. Prova att blanda i lite mer kaffe och vanilj, kanske använder de en annan sorts kaffe och vaniljsyrup? Skulle jag testa om jag var du. Förresten är du säker på att det är "hembakt" och inte gjort på fabrik? Det kan ju påverka hur saker smakar och göra skillnad.
Chokladbollarna är i alla fall sjukt goda!
Om du vill ha smuliga scones så använd mera smör än vad som anges
i receptet. Det funkar alltid. Och använd smör och inte margarin :)