Ja det låter lite ovanligt. Men det är inte så konstigt.
Jag söker efter gamla recept både mat och bröd. Anledningen till detta är att jag har möjlighet och tillgång till oberikat mjöl. Rågmjöl, vete och havre. Samma sak gäller kött, de djur sov i föder upp är utfodrade på samma sätt som på 1920 talet. Vi har med andra ord inget köpefoder som är mixtrat med på något sätt. Utan djuren får fodret från gården.
Mest märker man skillnaden när man bakar med de olika mjölsorterna. Bak tider och jäsnings process skiljer sig markant. Samt att det blir så mycket godare.
Köttet är mycket saftigare och smakrikare samt att det inte är en massa vatten i köttet.
Är glad om du/ni sänder in recept till mig via min gästbok
Ha en underbar Höst
Bengt
boz196511 september 2011
Jag tror att det där är nåt vi alla skulle uppskatta, så varför inte lägga upp recepten på MK och sen klistra in länken i Bengts gästbok? (Y)
Ja det låter lite ovanligt. Men det är inte så konstigt.
Jag söker efter gamla recept både mat och bröd. Anledningen till detta är att jag har möjlighet och tillgång till oberikat mjöl. Rågmjöl, vete och havre. Samma sak gäller kött, de djur sov i föder upp är utfodrade på samma sätt som på 1920 talet. Vi har med andra ord inget köpefoder som är mixtrat med på något sätt. Utan djuren får fodret från gården.
Mest märker man skillnaden när man bakar med de olika mjölsorterna. Bak tider och jäsnings process skiljer sig markant. Samt att det blir så mycket godare.
Köttet är mycket saftigare och smakrikare samt att det inte är en massa vatten i köttet.
Är glad om du/ni sänder in recept till mig via min gästbok
Ha en underbar Höst
Bengt
Jag tror att det där är nåt vi alla skulle uppskatta, så varför inte lägga upp recepten på MK och sen klistra in länken i Bengts gästbok? (Y)