Hej
Kan ni ge mig förslag på recept på mycket mycket fettsnål mat. Jag kan pga sjukdom inte äta mer än max 5% fett för närvarande. Utöver det kan jag inte äta rökt mat, inte heller paprika, gurka och ägg enbart i små mängder
Torsk, tonfisk, räkor, fläskfile, kalkon, kotlett, kokt skinka, kycklingfilé, kalvsylta är några ingredienser som går bra och som har låg fetthalt. Keso och kesella är också OK
Ibland tryter fantasin när man måste begränsa intaget rejält!
Hoppas på svar
Ingan16 augusti 2008
Jag älskar turkisk yoghurt jag tror den finns i light variant.Jag brukar använda 10%.Den kan man använda till alla sorts såser varmt som kallt och även baka med.T.EX kyckling med turkisk yoghurt med pesto rosso.Hur gott som helst.
Förstår att det kan vara jobbigt!(H)
Ingan16 augusti 2008
Turkisk yoghurt med pesto rosso ska det naturligtvis vara
Ingan16 augusti 2008
Jag bakar också utan fett.kolla mitt recept på dinkelbröd.
Ingan16 augusti 2008
Jag bakar också utan fett.kolla mitt recept på dinkelbröd.
bjuranna16 augusti 2008
Soppa brukar ju vara fettsnål. Då kan du ju också utesluta de grönsaker du inte tål. Lycka till!
farmoringer16 augusti 2008
Här hittade jag en sida..
http://www.iform.se/polopoly.jsp?d=1854&a=13647
GKB21 augusti 2008
Tack alla ni för era fina svar :)!
Jag ska så småningom använda dom. Just nu är det havregrynsgröt 2 ggr/dag + potatis, grönsaker och lite kalvsylta till middag samt yoghur och banan som mellanmål + Näringsdrycker för att överleva! När man väl vant sig är det inte så dumt!
Men efter 6 veckors diet ska jag sakta men säkert börja få äta lite mer och då i första hand kokt mat Inte stekt, rostat eller grillat, och då kommer era tips väl till pass.
Många varma hälsningar
Kerstin alias GKB
Hej
Kan ni ge mig förslag på recept på mycket mycket fettsnål mat. Jag kan pga sjukdom inte äta mer än max 5% fett för närvarande. Utöver det kan jag inte äta rökt mat, inte heller paprika, gurka och ägg enbart i små mängder
Torsk, tonfisk, räkor, fläskfile, kalkon, kotlett, kokt skinka, kycklingfilé, kalvsylta är några ingredienser som går bra och som har låg fetthalt. Keso och kesella är också OK
Ibland tryter fantasin när man måste begränsa intaget rejält!
Hoppas på svar
Jag älskar turkisk yoghurt jag tror den finns i light variant.Jag brukar använda 10%.Den kan man använda till alla sorts såser varmt som kallt och även baka med.T.EX kyckling med turkisk yoghurt med pesto rosso.Hur gott som helst.
Förstår att det kan vara jobbigt!(H)
Turkisk yoghurt med pesto rosso ska det naturligtvis vara
Jag bakar också utan fett.kolla mitt recept på dinkelbröd.
Jag bakar också utan fett.kolla mitt recept på dinkelbröd.
Soppa brukar ju vara fettsnål. Då kan du ju också utesluta de grönsaker du inte tål. Lycka till!
Här hittade jag en sida..
http://www.iform.se/polopoly.jsp?d=1854&a=13647
Tack alla ni för era fina svar :)!
Jag ska så småningom använda dom. Just nu är det havregrynsgröt 2 ggr/dag + potatis, grönsaker och lite kalvsylta till middag samt yoghur och banan som mellanmål + Näringsdrycker för att överleva! När man väl vant sig är det inte så dumt!
Men efter 6 veckors diet ska jag sakta men säkert börja få äta lite mer och då i första hand kokt mat Inte stekt, rostat eller grillat, och då kommer era tips väl till pass.
Många varma hälsningar
Kerstin alias GKB