Finns det någon som har ett recept på Fikon i congac, där fikonen är torkade i stället för färska???
Vi tänkte ha det till efterrätt när vi gifter oss i augusti.
Här är ett annat recept
375 g torkade fikon
1 msk farinsocker
2½ dl apelsinsaft
2/3 dl konjak
1 lagerblad
3 kryddnejlikor
1 kanelstång
Så här beskrivs arbetsgången:
1. Lägg fikon, socker, apelsinsaft, konjak, lagerblad, kryddnejlikor och kanelstång i en kastrull. Sjud i 20 minuter eller tills fikonen svällt upp och lagen har minskat med två tredjedelar. Låt kallna i lagen.
Av konserverade fikon i sockerlag kan man göra fikon i konjak. Tillsätt eller byt ut en del av sockerlagen mot konjak. Mängd efter smak och ekonomi. Jag rekommenderar att sticka några hål i fikonen så de kan dra till sig av den goda smaken.
Lycka till
Skinna13 juli 2008
Hjärtligt Tack för ditt inlägg! (Y)
Jag ska prova det. Vi har försök få tag på färdiga fikon i congac på burk, men det har varit omöjligt att hitta. Därför fick vi denna tokiga ide:D
The_mama97mia13 juli 2008
Min kollega som kommer på besök till mig imorgon, har köpt fikon i cognac på burk, på ICA! Men jag undrar vad ska man servera det med??? Grädde? Kex? Glass? Hur har ni tänkt göra?
13 juli 2008
Jag har sett att ICA Maxi här i sta´n har fikon i cognac i små fina glasburkar. Minns tyvärr inte vilket märke det var. Jag har inte provat just den sorten men däremot ett par andra sorter i just det sortimentet vilka var ljuvligt goda!
Skinna13 juli 2008
Vi ska en kula vanilj glass, en klick grädde 1-2 st fikon och dekorera med ett körsbär och ett litet myntablad, vi får se hur det ser ut.men något åt det hållet (Y)
Det är det som är naktdelen med att bo på landet i en liten håla, svårt att få tillgång till lite mer "exlusiv" mat, man kan ju inte åka hur lång som helst(N)
13 juli 2008
Skrivet av Skinna den 13 jul 2008
Finns det någon som har ett recept på Fikon i congac, där fikonen är torkade i stället för färska???
Vi tänkte ha det till efterrätt när vi gifter oss i augusti.
Ett mycket lätt recept från en kokbok som heter "Goda Gåvor från eget kök" kan kanske vara det här.
14 torkade fikon, 100 gr socker, 1 kanelstång, ca 2 1/2 dl cognac.
Lägg fikonen i ett lager tillsammans med socker och kanelstång i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det precis täcker, sjud över svag värme i 5 min. Tag upp kanelstången, låt fikonen rinna av över en skål.
Packa fikonen i sterila burkar. Reducera sockerlagen till hälften genom att sjuda den utan lock.
Fyll fikonburkarna till hälften med cognac. Häll på den reducerade lagen men lämna 1 cm av kanten fri. Förslut. Förvaras svalt och mörkt+låt mogna minst 1 månad före användningen. Blir 750 g.
Lycka till.
Skinna13 juli 2008
Tack Dinnerparty(Y)
Det lät perfekt!!!
Lilljeppe13 juli 2008
Testa innan bröllopet. Då är du ju garanterad om det är gott eller ej att göra egna(Y)
Skinna16 juli 2008
Vet ni! Min kära mamma hittade fikon på burk 10 mil här i från i måndags... är inte det lite kul?!?!?
nu när jag fått värsta recepten:p
16 juli 2008
Jag såg en sort på ICA igår. Märket var DesZert eller något liknande.
Nu slipper du en massa jobb i alla fall! :p
Skinna16 juli 2008
Du förstår inte hur lättad jag egentligen är:p(Y)
Jag vet inte vad min mamma hittade för sort, men vi ska provsmaka en burk... hehe
Finns det någon som har ett recept på Fikon i congac, där fikonen är torkade i stället för färska???
Vi tänkte ha det till efterrätt när vi gifter oss i augusti.
Detta måste ju fungera med torkade fikon
Vit chokladcréme med lavendel och konjaksfikon
Här är ett annat recept
375 g torkade fikon
1 msk farinsocker
2½ dl apelsinsaft
2/3 dl konjak
1 lagerblad
3 kryddnejlikor
1 kanelstång
Så här beskrivs arbetsgången:
1. Lägg fikon, socker, apelsinsaft, konjak, lagerblad, kryddnejlikor och kanelstång i en kastrull. Sjud i 20 minuter eller tills fikonen svällt upp och lagen har minskat med två tredjedelar. Låt kallna i lagen.
Av konserverade fikon i sockerlag kan man göra fikon i konjak. Tillsätt eller byt ut en del av sockerlagen mot konjak. Mängd efter smak och ekonomi. Jag rekommenderar att sticka några hål i fikonen så de kan dra till sig av den goda smaken.
Lycka till
Hjärtligt Tack för ditt inlägg! (Y)
Jag ska prova det. Vi har försök få tag på färdiga fikon i congac på burk, men det har varit omöjligt att hitta. Därför fick vi denna tokiga ide:D
Min kollega som kommer på besök till mig imorgon, har köpt fikon i cognac på burk, på ICA! Men jag undrar vad ska man servera det med??? Grädde? Kex? Glass? Hur har ni tänkt göra?
Jag har sett att ICA Maxi här i sta´n har fikon i cognac i små fina glasburkar. Minns tyvärr inte vilket märke det var. Jag har inte provat just den sorten men däremot ett par andra sorter i just det sortimentet vilka var ljuvligt goda!
Vi ska en kula vanilj glass, en klick grädde 1-2 st fikon och dekorera med ett körsbär och ett litet myntablad, vi får se hur det ser ut.men något åt det hållet (Y)
Det är det som är naktdelen med att bo på landet i en liten håla, svårt att få tillgång till lite mer "exlusiv" mat, man kan ju inte åka hur lång som helst(N)
Finns det någon som har ett recept på Fikon i congac, där fikonen är torkade i stället för färska???
Vi tänkte ha det till efterrätt när vi gifter oss i augusti.
Ett mycket lätt recept från en kokbok som heter "Goda Gåvor från eget kök" kan kanske vara det här.
14 torkade fikon, 100 gr socker, 1 kanelstång, ca 2 1/2 dl cognac.
Lägg fikonen i ett lager tillsammans med socker och kanelstång i en kastrull. Häll på så mycket vatten att det precis täcker, sjud över svag värme i 5 min. Tag upp kanelstången, låt fikonen rinna av över en skål.
Packa fikonen i sterila burkar. Reducera sockerlagen till hälften genom att sjuda den utan lock.
Fyll fikonburkarna till hälften med cognac. Häll på den reducerade lagen men lämna 1 cm av kanten fri. Förslut. Förvaras svalt och mörkt+låt mogna minst 1 månad före användningen. Blir 750 g.
Lycka till.
Tack Dinnerparty(Y)
Det lät perfekt!!!
Testa innan bröllopet. Då är du ju garanterad om det är gott eller ej att göra egna(Y)
Vet ni! Min kära mamma hittade fikon på burk 10 mil här i från i måndags... är inte det lite kul?!?!?
nu när jag fått värsta recepten:p
Jag såg en sort på ICA igår. Märket var DesZert eller något liknande.
Nu slipper du en massa jobb i alla fall! :p
Du förstår inte hur lättad jag egentligen är:p(Y)
Jag vet inte vad min mamma hittade för sort, men vi ska provsmaka en burk... hehe