Igår åt jag fiskbullar i hummersås för första gången till lunch. (N) :'(
Å vilken vidrig upplevelse. Fruktansvärd konsistens. Kanske inte så mycket fel på smaken som just konstistensen.
Vår matvägrande dotter slevade dock i sig med god aptit.
Därför försökte jag hitta ett recept med hemgjorda fiskbullar. De kanske heter quneller (?) eller så?
Detta receptet lät bra men då har skribenten inte skrivit hur mycket fisk man ska använda.
Fråga 1) Vad tror ni blir bra till detta receptet. 500 g fisk kanske?
Och här är receptet ja.
Jag hittade ett recept på, visserligen färdiga, fiskbullar men med annorlunda smaker, som kanske gör att t.o.m. du kommer att tycka om detta.
monfo29 maj 2009
Just fiskbullar i hummersås ÄLSKAR alla mina tre barn men ingen annan sås och inte hemgjorda så bli inte förvånad om ditt barn vill ha burken istället:p
Lilloo29 maj 2009
Jag älskar fiskbullar i dillsås... brukar göra lite mera sås bara och ha i mera dill... Mums...
AnnaLenaN29 maj 2009
Mina barn älskar oxå fiskbullar i hummersås men jag brukar "spä" ut den med lite vit sås. Jag försöker sedan portionera ut fiskbullarna så det blir lika många på tallriken och sedan mosa ihop det med potatisen. Problemet är bara att det blir lättätet och när det är min tur att äta vill barnen oftast ha mer.
farmoringer29 maj 2009
Till mina barn på förskolan steker jag fiskbullar som legat i buljong. Rullar dem i ströbröd och sen steker. Serverar med potatis och hollandaisesås....
lilas29 maj 2009
Jag brukar göra som farmoringer - panera och steka fiskbullarna.(Y)
Det är något som hela familjen tycker om!:):)
boz196529 maj 2009
I Danmark är man överförtjusta i sina fiskefrikadeller (eller fiskedeller som de också kallas):
Receptet (opskriften) ger 4 portioner à 2 "deller"
500 g fiskfärs på torsk eller annan vitfisk (mal själv i köttkvarn eller mixer)
1 tsk salt
1 ägg
3 msk matlagningsgrädde
2 msk potatismjöl
50 g riven lök (eller mal den i köttkvarnen du använde till färsen)
1 nypa cayennepeppar
olja att steka i
Rör samman ingredienserna till en smet.
Forma till stora "köttbullar" och platta till dem lite, ungefär som en pannbiff eller järpe.
Stek i olja.
Servera med dansk remoulade (skirat smör går också bra) och kokt potatis.
bernit29 maj 2009
Värt att veta om fiskbullar.
De tillagas av Kolja, Torsk eller Sej och tillagas alltid av färsk fisk.
Detta för att fryst fiskkött mister sin förmåga att "hålla ihop" .
Fiskbullar på burk är en helkonserv. De finns också styckfrysta.
Fiskbullar är alltså ett bra matalternativ (speciellt om man gör dem själv)
jimboz29 maj 2009
Norrmän e ju duktiga på fisk och diverse attiraljer när det gäller....Fråga någon av våra grannar vad som är smarrigt..King Crabs är ju en härlig krabba som man kan göra en del bollar och annat med ! Fiskbullar med hummersås är ju inte fel men knappast vad Norrmän skulle kalla riktig mat..För dom är det säkert Fiskpinnar , det som serveras för Vinthundarna när dom ska besöka lite kallare bredgrader...Glöm våra fiskbullar och stek en riktig firre istället...!
boz196530 maj 2009
Får väl hålla med om att fiskbullar på burk inte precis är någon höjdare, men det duger i nödfall. Det är med det som med pulvermos - det är nödproviant när inget annat finns tillreds.
Gul1330 maj 2009
Tack för alla svar.
Hahah jag blir inte ett dugg förvånad om dottern föredrar burkfiskbullar framför egengjorda. Men efter att ha smakat är det väl värt ett försök med hemgjorda.
Boz: Jag vet inte ens om de duger i nödfall ... Det var verkligen en skräckupplevelse.
Tur att smaken är som baken ... :)
poffa30 maj 2009
kommer genast att tänka på: Havets Wallenbergare!
Hittade snabbt ett recept på: http://www.svenskfisk.se/
4 portioner
400 g fiskfärs, blanda gärna gös, lax, kolja och/eller gädda
3 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
3 dl rivet vitt färskt bröd
eller 2 dl ströbröd
Potatispuré
600 g potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
50 g smör
salt och peppar
Wallenbergare
Lägg fisken i mixer, salta lätt, häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund.
Krydda med salt och peppar.
Forma till 4 biffar, vänd biffarna i det rivna
brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.
Potatispuré
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
Rårörda lingon, kokta gröna ärtor eller sockerärtor, skirat smör.
Själv skulle jag endast ta 2-3 äggulor istället för helt ägg. :)
Igår åt jag fiskbullar i hummersås för första gången till lunch. (N) :'(
Å vilken vidrig upplevelse. Fruktansvärd konsistens. Kanske inte så mycket fel på smaken som just konstistensen.
Vår matvägrande dotter slevade dock i sig med god aptit.
Därför försökte jag hitta ett recept med hemgjorda fiskbullar. De kanske heter quneller (?) eller så?
Detta receptet lät bra men då har skribenten inte skrivit hur mycket fisk man ska använda.
Fråga 1) Vad tror ni blir bra till detta receptet. 500 g fisk kanske?
Och här är receptet ja.
Hemlagade fiskbullar
Fråga 2) Är det någon som har något bra recept på fiskbullar?
snabbkoll så har mellanbellan ett recept
Fiskbullar, goda hemmagjorda
Jag hittade ett recept på, visserligen färdiga, fiskbullar men med annorlunda smaker, som kanske gör att t.o.m. du kommer att tycka om detta.
Just fiskbullar i hummersås ÄLSKAR alla mina tre barn men ingen annan sås och inte hemgjorda så bli inte förvånad om ditt barn vill ha burken istället:p
Jag älskar fiskbullar i dillsås... brukar göra lite mera sås bara och ha i mera dill... Mums...
Mina barn älskar oxå fiskbullar i hummersås men jag brukar "spä" ut den med lite vit sås. Jag försöker sedan portionera ut fiskbullarna så det blir lika många på tallriken och sedan mosa ihop det med potatisen. Problemet är bara att det blir lättätet och när det är min tur att äta vill barnen oftast ha mer.
Till mina barn på förskolan steker jag fiskbullar som legat i buljong. Rullar dem i ströbröd och sen steker. Serverar med potatis och hollandaisesås....
Jag brukar göra som farmoringer - panera och steka fiskbullarna.(Y)
Det är något som hela familjen tycker om!:):)
I Danmark är man överförtjusta i sina fiskefrikadeller (eller fiskedeller som de också kallas):
Receptet (opskriften) ger 4 portioner à 2 "deller"
500 g fiskfärs på torsk eller annan vitfisk (mal själv i köttkvarn eller mixer)
1 tsk salt
1 ägg
3 msk matlagningsgrädde
2 msk potatismjöl
50 g riven lök (eller mal den i köttkvarnen du använde till färsen)
1 nypa cayennepeppar
olja att steka i
Rör samman ingredienserna till en smet.
Forma till stora "köttbullar" och platta till dem lite, ungefär som en pannbiff eller järpe.
Stek i olja.
Servera med dansk remoulade (skirat smör går också bra) och kokt potatis.
Värt att veta om fiskbullar.
De tillagas av Kolja, Torsk eller Sej och tillagas alltid av färsk fisk.
Detta för att fryst fiskkött mister sin förmåga att "hålla ihop" .
Fiskbullar på burk är en helkonserv. De finns också styckfrysta.
Fiskbullar är alltså ett bra matalternativ (speciellt om man gör dem själv)
Norrmän e ju duktiga på fisk och diverse attiraljer när det gäller....Fråga någon av våra grannar vad som är smarrigt..King Crabs är ju en härlig krabba som man kan göra en del bollar och annat med ! Fiskbullar med hummersås är ju inte fel men knappast vad Norrmän skulle kalla riktig mat..För dom är det säkert Fiskpinnar , det som serveras för Vinthundarna när dom ska besöka lite kallare bredgrader...Glöm våra fiskbullar och stek en riktig firre istället...!
Får väl hålla med om att fiskbullar på burk inte precis är någon höjdare, men det duger i nödfall. Det är med det som med pulvermos - det är nödproviant när inget annat finns tillreds.
Tack för alla svar.
Hahah jag blir inte ett dugg förvånad om dottern föredrar burkfiskbullar framför egengjorda. Men efter att ha smakat är det väl värt ett försök med hemgjorda.
Boz: Jag vet inte ens om de duger i nödfall ... Det var verkligen en skräckupplevelse.
Tur att smaken är som baken ... :)
kommer genast att tänka på: Havets Wallenbergare!
Hittade snabbt ett recept på: http://www.svenskfisk.se/
4 portioner
400 g fiskfärs, blanda gärna gös, lax, kolja och/eller gädda
3 dl grädde
1 ägg
salt och peppar
3 dl rivet vitt färskt bröd
eller 2 dl ströbröd
Potatispuré
600 g potatis
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
50 g smör
salt och peppar
Wallenbergare
Lägg fisken i mixer, salta lätt, häll i grädde lite åt gången tills du får en jämn smet. Tillsätt ägget och mixa luftigt. Låt stå en stund.
Krydda med salt och peppar.
Forma till 4 biffar, vänd biffarna i det rivna
brödet. Stek frasiga på ganska låg temperatur.
Potatispuré
Koka potatisen, ånga av och pressa i potatispress. Tillsätt övriga ingredienser och vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör:
Rårörda lingon, kokta gröna ärtor eller sockerärtor, skirat smör.
Själv skulle jag endast ta 2-3 äggulor istället för helt ägg. :)