Min barndomskompis pappa brukade göra denna filélåda. Jag minns att det var fläskfilé och paprika i och sen hade han någon Cantadouost i. Otroligt gott men jag undrar om någon har recept på maträtten, ifall jag är helt fel ute?
MVH Jessica
essim7 november 2008
Har du sökt här på Matklubben? Du hittar kanske ditt recept eller i alla fall något snarlikt.:)
Pimpinella7 november 2008
Hej Jessica!
Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:
1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika
Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.
Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit
kurt-kent8 november 2008
Skrivet av Pimpinella den 7 nov 2008
Hej Jessica!
Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:
1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika
Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.
Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit
Bakspecialisten8 november 2008
Tusen tack! Ska försöka mig på den där varianten av fläskfilélåda. :)
Min barndomskompis pappa brukade göra denna filélåda. Jag minns att det var fläskfilé och paprika i och sen hade han någon Cantadouost i. Otroligt gott men jag undrar om någon har recept på maträtten, ifall jag är helt fel ute?
MVH Jessica
Har du sökt här på Matklubben? Du hittar kanske ditt recept eller i alla fall något snarlikt.:)
Hej Jessica!
Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:
1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika
Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.
Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit
Hej Jessica!
Här kanske mitt gamla recept på paprikafilé kan komma till nytta! Ursprungligen innehöll receptet 2 små paprikaostar i glanspapper, såna fanns förr i tiden. Men det går förstås likabra med Cantadou eller någon annan ost som smälter i grytan och som innehåller paprika:
1 kg fläskfilé
2 buljongtärningar + vätska
1-2 tsk curry
1-2 tsk paprikapulver
1 gul, 1 röd, 1 grön paprika
1 gul lök
1 purjolök
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
Cantadou-ost eller annan ost med paprika
Skär köttet 1 2-3 cm tjocka skivor, platta till dem, bryn dem i stekgryta, krydda och låt eftersteka en stund. Skär under tiden paprika, lök och purjolök. Tag upp köttet. Smula ner buljongtärningarna i grytan, strö på curry och paprikapulver, häll på 2-3 dl vatten och vispa så tärningarna löses upp. Lägg i paprikan, löken och purjolöken. När grönsakerna mjuknat, häll på grädde, creme fraiche och ost och vispa ihop. Låt såsen koka ihop, späd med mer grädde eller vatten. Lägg i köttskivorna och låt allt puttra ett tag. Smaka av.
Denna rätt kan med fördel göras dagen innan den ska ätas. Smakämnena kommer bäst fram dagen efter!
Trevlig helg!
Birgit
Tusen tack! Ska försöka mig på den där varianten av fläskfilélåda. :)