Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Foccacia med morot

  • Kicki8 11 februari 2008

    Undrar om någon har recept på foccacia med morot i och grovsalt ovanpå?
    Bakade efter ett recept ur en tidning för något år sen men har ej kvar det:( Hoppas på tur(Y)(Y)

  • Queenie 11 februari 2008

    Morot och grahamsfoccacia

    500 gr vatten
    30 gr jäst
    800 gr vetemjöl
    200gr grahamsmjöl
    200gr riven morot
    50 gr olivolja
    20 gr salt

    Garnering:
    Ca 1 matsked flingsalt
    ca 2 matskedar rosmarin
    ca 1 dl rostade solrosfrön
    0.5 dl linfrö

    Blanda vatten, jäst , morötter och mjöl i en degblandare, häll i oljan när degen börjar gå ihop. Arbeta degen i ca 15 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och kör 5 minuter extra på mellan hastigheten. Låt degen jäsa i ca 1 timme (till dubbelstorlek) Olja ett bleck och lägg degen på blecket, tryck försiktigt ut degen i kanterna och tryck ner fingrarna i degen för att få de klassiska foccacia-hålen. Strö flingsalt, solrosfrön och rosmarin över foccacian och låt jäsa i ca 1 timme igen. Baka brödet i ugn på ca 240 grader i 7-8 minuter.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.