Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fond/Demiglace

  • WiolaH 7 december 2009

    Någon som kan ge ett bra recept på en god köttfond (kalv?) :'(

    WiolaH

  • jimboz 7 december 2009

    Köp på flaska !
    jag provade göra en Demi glace för en tid sedan och det enda jag kom fram till är att mina bortslösade 6 timmar kunde jag gjort något roligare med.
    Resultatet blev 1dl för allt slit.
    Aldrig mer rosta, koka, sila ,vänta för min del.

  • WiolaH 7 december 2009

    Skrivet av jimboz den 7 dec 2009

    Köp på flaska !
    jag provade göra en Demi glace för en tid sedan och det enda jag kom fram till är att mina bortslösade 6 timmar kunde jag gjort något roligare med.
    Resultatet blev 1dl för allt slit.
    Aldrig mer rosta, koka, sila ,vänta för min del.


    Jag sökte nog lite mer "äkta vara". Brukade göra själv för en massa år sen men receptet är försvunnet :( . Du får det att låta väldigt komplicerat, vilket jag aldrig tyckt det är. Får väl försöka göra det "efter eget huvud" om ingen har några bra tips.... (H)

  • farmoringer 7 december 2009

    Kolla här, kanske lite hjälp.

    http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=620

  • WiolaH 7 december 2009

    Skrivet av farmoringer den 7 dec 2009

    Kolla här, kanske lite hjälp.

    http://svenska.yle.fi/matochfritid/matartikel.php?id=620


    Precis vad jag letade efter (Y). Tack!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.