Jag har lite tranbär i frysen här hemma, men vet inte vad jag ska göra av dem. Jag har försökt hitta ett recept på någon typ av marmelad/sylt eller saft här på MK, men det mesta verkar handla om kakor med torkade tranbär.
Någon som har något tips på vad jag ska göra med dem?
annna1610 maj 2012
Gör en kladdkaka, med 100 g mörk choklad i (inget kakaopulver) och tillsätt c:a 1 dl tranbär i smeten, grädda som vanligt. Ta gärna en klick grädde till vid servering.
annna1610 maj 2012
Gör en kladdkaka, med 100 g mörk choklad i (inget kakaopulver) och tillsätt c:a 1 dl tranbär i smeten, grädda som vanligt. Ta gärna en klick grädde till vid servering.
ingospice10 maj 2012
tranbärslikör är väldigt gott
The_mama97mia10 maj 2012
Klassiker - servera frusna tranbär med varm Tjinuskisås, pudra gärna lite florsocker över bären - ser ut som snö då.
smulpajen110 maj 2012
Eller blanda dem i matbrödsdegen...
Vetebullen10 maj 2012
.... eller använd dem precis som du använder lingon, det går också bra om du har idétorka (H)
Jag har lite tranbär i frysen här hemma, men vet inte vad jag ska göra av dem. Jag har försökt hitta ett recept på någon typ av marmelad/sylt eller saft här på MK, men det mesta verkar handla om kakor med torkade tranbär.
Någon som har något tips på vad jag ska göra med dem?
Gör en kladdkaka, med 100 g mörk choklad i (inget kakaopulver) och tillsätt c:a 1 dl tranbär i smeten, grädda som vanligt. Ta gärna en klick grädde till vid servering.
Gör en kladdkaka, med 100 g mörk choklad i (inget kakaopulver) och tillsätt c:a 1 dl tranbär i smeten, grädda som vanligt. Ta gärna en klick grädde till vid servering.
tranbärslikör är väldigt gott
Klassiker - servera frusna tranbär med varm Tjinuskisås, pudra gärna lite florsocker över bären - ser ut som snö då.
Eller blanda dem i matbrödsdegen...
.... eller använd dem precis som du använder lingon, det går också bra om du har idétorka (H)