Kan tänka mig att det skulle vara gott med spenat och fetaost som asasto skriver, kanske med soltorkade tomater också. Eller varför inte mozarella och skinka/salami/kalkon.
Amika15 oktober 2012
Gjorde piroger nu i helgen och då fyllde jag dem med
1 tacofärs, paprika och cheddarost
2 choritzo(skar i småbitar och fräste på den lite först) och ost
3 rökt skinka och ost
4 quornbitar, lätt stekta grönsaker och fetaost.
Linna515 oktober 2012
Jag gjorde en vegetarisk variant ofta förr; finriven/strimlad vitkål, morot och lök som jag fräste i smör och kryddade med soja. Jättegott. :)
Tingeling1316 oktober 2012
Skaldjursröra
Baconröra
Rostbiff med pepparotsost
Katti4816 oktober 2012
Rester av kokt lax, hackat kokt ägg, finhackad purjolök eller röd lök, håll ihop med lite creme fraiche och krydda efter behag.
Pinglan5217 oktober 2012
Svampstuvning (åt i Finland supergoda) tror det var murklor.
Skaldjursröra
Rester av vad du har i kylskåpet
Hårdkokt ägg och majonäs (min svärmors favorit)
Som sagt, i princip vad du själv tycker om!
Elvira518 oktober 2012
Bästa pirogdegen: lika delar keso och smör, blanda i degmaskin, tillsätt mjöl tills det blir en formbar deg.
Annorlunda fyllning: Riv squash på grövsta sidan av rivjärnet, stek i smör tills squashen börjar bli fast och lite brynt , smaksätt med vitlök, salt och peppar.
Annan god fyllning är fetaost och spenat. Tina upp eller förväll spenat, krama ur vattnet, fräs i olivolja med riven vitlök, smula ner fetaost.
The_mama97mia18 oktober 2012
jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
Fina förslag annars ovan!
Får nog bli pirogbak snart!
MosterNettan18 oktober 2012
Skrivet av The_mama97mia den 18 okt 2012
jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
Fina förslag annars ovan!
Får nog bli pirogbak snart!
Den fyllningen är finfin i en paj den...
Lenkan18 oktober 2012
Kantarellstuvning är fantastiskt gott i piroger!
Erajscha19 oktober 2012
Varför inte låna några traditionella brittiska fyllningar:
ost & lök
potatis och tärnat kött (cornish pasties)
Andra idéer:
tacofärs
tomater och lök
kyckling, creme fraiche och purjo
skinka, majs, creme fraiche och örter
champinjoncreme och strimlat stekt nötkött
veronicaljungberg20 oktober 2012
jag tycker det ska vara rätt hett i en pirog, själva degen tar rätt mycket smak.
högrev som har kokat riktigt länge, med bacon.
kyckling & bacon
båda två i en god chilisås med Creme fraiche
MosterNettan21 oktober 2012
Min käre lillebror gjorde fantastiska piroger. Kryddig köttfärs med jalapeno, paprika, massor av ost och en klick bearnaisesås på toppen innan han vek ihop. Inget märkvärdigt men jättegott.
RIP Hasse, saknar dig och våra matlagarstunder. (L)
{snicker}Funderar på vilka olika sorters fyllningar man kan ha i piroger. Jag är inne på "Mat"piroger. Köttfärs är ju alltid bra.
Men vad har ni mer för idéer?
Ha det!
Sanna
Ost och skinka
linser och kryddig tomatröra
spenat och fetaost
ris och ägg
Jag har gjort piroger efter detta recept, blev verkligen supergoda
Nyttigare piroger med olika fyllningar
Kan tänka mig att det skulle vara gott med spenat och fetaost som asasto skriver, kanske med soltorkade tomater också. Eller varför inte mozarella och skinka/salami/kalkon.
Gjorde piroger nu i helgen och då fyllde jag dem med
1 tacofärs, paprika och cheddarost
2 choritzo(skar i småbitar och fräste på den lite först) och ost
3 rökt skinka och ost
4 quornbitar, lätt stekta grönsaker och fetaost.
Jag gjorde en vegetarisk variant ofta förr; finriven/strimlad vitkål, morot och lök som jag fräste i smör och kryddade med soja. Jättegott. :)
Skaldjursröra
Baconröra
Rostbiff med pepparotsost
Rester av kokt lax, hackat kokt ägg, finhackad purjolök eller röd lök, håll ihop med lite creme fraiche och krydda efter behag.
Svampstuvning (åt i Finland supergoda) tror det var murklor.
Skaldjursröra
Rester av vad du har i kylskåpet
Hårdkokt ägg och majonäs (min svärmors favorit)
Som sagt, i princip vad du själv tycker om!
Bästa pirogdegen: lika delar keso och smör, blanda i degmaskin, tillsätt mjöl tills det blir en formbar deg.
Annorlunda fyllning: Riv squash på grövsta sidan av rivjärnet, stek i smör tills squashen börjar bli fast och lite brynt , smaksätt med vitlök, salt och peppar.
Annan god fyllning är fetaost och spenat. Tina upp eller förväll spenat, krama ur vattnet, fräs i olivolja med riven vitlök, smula ner fetaost.
jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
Fina förslag annars ovan!
Får nog bli pirogbak snart!
jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
Fina förslag annars ovan!
Får nog bli pirogbak snart!
Den fyllningen är finfin i en paj den...
Kantarellstuvning är fantastiskt gott i piroger!
Varför inte låna några traditionella brittiska fyllningar:
ost & lök
potatis och tärnat kött (cornish pasties)
Andra idéer:
tacofärs
tomater och lök
kyckling, creme fraiche och purjo
skinka, majs, creme fraiche och örter
champinjoncreme och strimlat stekt nötkött
jag tycker det ska vara rätt hett i en pirog, själva degen tar rätt mycket smak.
högrev som har kokat riktigt länge, med bacon.
kyckling & bacon
båda två i en god chilisås med Creme fraiche
Min käre lillebror gjorde fantastiska piroger. Kryddig köttfärs med jalapeno, paprika, massor av ost och en klick bearnaisesås på toppen innan han vek ihop. Inget märkvärdigt men jättegott.
RIP Hasse, saknar dig och våra matlagarstunder. (L)
Tack alla, för massa bra ideér!
Skall prova en hel del av dom.
Fortsätt gärna att spåna fram fler. :)