För många år sedan hade jag en burk med marabou bakpulver, tror det var en pappersburk med plåtlock.
På baksidan fanns en oslagbart god chokladkaka (choklad sockerkaka). Någon som har en kopia på receptet?
Mvh
Torbjörn
Hej Torbjörn
Här har du receptet på Marabou choklad sockerkaka:
2 ägg, 2 dl strösocker, 2 3/4 dl vetemjöl, 2 tsk Marabou bakpulver, 50 g smält smör eller margarin, 1 dl mjölk eller vatten. Smaktillsats: 3 msk Marabou kakao och 1 msk vaniljsocker samt ev. 1 msk snusmalet kaffe. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver med smaktillsatserna. Rör ner blandningen. Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölken. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord och bröad form ( 1 1/2 L ). Grädda i 175--200 grader omkring 35 minuter.
Hoppas det är rätt recept.
Hej
För många år sedan hade jag en burk med marabou bakpulver, tror det var en pappersburk med plåtlock.
På baksidan fanns en oslagbart god chokladkaka (choklad sockerkaka). Någon som har en kopia på receptet?
Mvh
Torbjörn
Det finns ett här på MK, men det kanske inte är rätt?
http://www.matklubben.se/recept/marabou_chokladkaka_15538.html
Hej
För många år sedan hade jag en burk med marabou bakpulver, tror det var en pappersburk med plåtlock.
På baksidan fanns en oslagbart god chokladkaka (choklad sockerkaka). Någon som har en kopia på receptet?
Mvh
Torbjörn
Hej Torbjörn
Här har du receptet på Marabou choklad sockerkaka:
2 ägg, 2 dl strösocker, 2 3/4 dl vetemjöl, 2 tsk Marabou bakpulver, 50 g smält smör eller margarin, 1 dl mjölk eller vatten. Smaktillsats: 3 msk Marabou kakao och 1 msk vaniljsocker samt ev. 1 msk snusmalet kaffe. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver med smaktillsatserna. Rör ner blandningen. Tillsätt det smälta smöret, blandat med mjölken. Rör om till en jämn smet. Häll smeten i en väl smord och bröad form ( 1 1/2 L ). Grädda i 175--200 grader omkring 35 minuter.
Hoppas det är rätt recept.
Mvh Diana