Hej jag skulle bli så tacksam om det fanns recept på hur man lyckas göra glass utan glassmaskin! :p
osita22 januari 2010
I den gamla hederliga VÅR KOKBOK tror jag det finns.
sikaal22 januari 2010
Skall du göra den ute i snön?
Mamma kokade någon smet på visprädde, jordgubbar och ägg? Vi fick göra en bädd av snö och is som hon saltade och tryckte ner en mjölkflaska med smeten. Sedan var det att röra ofta så den inte isade sig. Vi hade inte snö så ofta, så det var jättespännade och supergott!(L)(L)
idea_22 januari 2010
Sen beror det på vad du menar med glass... man kan göra en semi fredo (eller hur det stavas) de är lättare att få så där härligt krämig glasskonsistens på än vanlig glass när men inte har glassmaskin. När jag var liten brukade mamma göra nått hon kallade turboglass i matberedaren. Hon mixade helt enkelt djupfrysta bär med lite florsocker och grädde i matberedaren, med kniven, tills det blev blandat. Lite som mjukglass och mycket gott att äta direkt.
Hej jag skulle bli så tacksam om det fanns recept på hur man lyckas göra glass utan glassmaskin! :p
I den gamla hederliga VÅR KOKBOK tror jag det finns.
Skall du göra den ute i snön?
Mamma kokade någon smet på visprädde, jordgubbar och ägg? Vi fick göra en bädd av snö och is som hon saltade och tryckte ner en mjölkflaska med smeten. Sedan var det att röra ofta så den inte isade sig. Vi hade inte snö så ofta, så det var jättespännade och supergott!(L)(L)
Sen beror det på vad du menar med glass... man kan göra en semi fredo (eller hur det stavas) de är lättare att få så där härligt krämig glasskonsistens på än vanlig glass när men inte har glassmaskin. När jag var liten brukade mamma göra nått hon kallade turboglass i matberedaren. Hon mixade helt enkelt djupfrysta bär med lite florsocker och grädde i matberedaren, med kniven, tills det blev blandat. Lite som mjukglass och mycket gott att äta direkt.