kokt lite al dente och med smör och salt på... - det är det bästa...
annapatrik22 december 2011
Jag har två favoriter, ett är kokta med salt och till det servera en citron/limesås, passar bra till fisk.
Ett annat är att koka al dente, lägg i smord form, häll över skinkstuvning, lite ost på toppen och gratinera i ugn, äts som det är med sallad.
Frånsett att äta den kokt i saltat vatten med en smörklick som ju är gott ,ett tips om det blir kvar;
ta och gör en köttfärs ungefär som till köttbullar men rulla in ett kallt brysselkålshuvud i varje och stek ät med potatis och gräddsås och kanske lite lingon.
dianarost23 december 2011
Koka först bryselkål med salt sen sila den och stek i olja
På slutet strö mycket dill
Kanon gott
Cicci223 december 2011
Fräs små bitar av äpple med saffran och smör/margarin/olja (vilket som). Lägg i brysselkålen och låt steka med tills allt blandats väl. Häll på grädde, salta och peppra. Hur gott som helst.
IngerKarlsson123 december 2011
Stek den långsamt på svag värme tillsammans med hackade nötter. Ringla lite honug alt. sirap över.
Har inte själv testat ännu men kom just på att det måste bli extra gott om man smular getost över det hela. ;)
littlejohn23 december 2011
Skrivet av mama97mia den 22 dec 2011
kokt lite al dente och med smör och salt på... - det är det bästa...
(Y) Godast så!
Gustah1023 december 2011
Ångade med kastanjer och stekt rökt sid fläsk och massor med hackad persilja. Blanda ihop i e varm kastrull tillsätt ett par matskedar vitt vin. Låt ånga av vinet servera. Ruskigt gott
ZeNaPaX23 december 2011
Koka brysselkålen al´dente i saltat vatten och stek dom sedan i smör och socker
Det gör vi i vår restaurang och det är kanongott
Bumbis23 december 2011
Precis nu är det ett program på svt1 där dom gjorde olika varianter av brysselkål. En variant var kokt brysselkås som sedan stektes i smör och lite skivad vitlök. Såg gott ut.
asasto23 december 2011
även gott mixa brysselkålen rå i matberedaren och blanda med krossad ananas, väldigt fräsch till julmaten
MrsC23 december 2011
Det låter väldigt och såg väldigt gott ut på TV för några dagar sedan:
http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/531424/brussels-sprouts-with-pancetta (Y)
Zeldasmatte26 december 2011
Skrivet av Bumbis den 23 dec 2011
Precis nu är det ett program på svt1 där dom gjorde olika varianter av brysselkål. En variant var kokt brysselkås som sedan stektes i smör och lite skivad vitlök. Såg gott ut.
Testade detta recept nyss och det var jättegott! (Y)
Imorgon kommer jag att testa att göra en gratäng på det som är kvar.
Tack för alla recept! {eat}
farmoringer26 december 2011
Jag tycker ju om strimlad färsk brysselkål blanda med clementinklyftor och häll på en honungsvinigrett..
Vetebullen27 december 2011
Föredrar att göra min gratäng på den enl nedan (Y)
Har ni något favoritsätt att tillaga brysselkål?
Tips mottages tacksamt! {eat}
kokt lite al dente och med smör och salt på... - det är det bästa...
Jag har två favoriter, ett är kokta med salt och till det servera en citron/limesås, passar bra till fisk.
Ett annat är att koka al dente, lägg i smord form, häll över skinkstuvning, lite ost på toppen och gratinera i ugn, äts som det är med sallad.
http://www.matklubben.se/matprat/tilltugg_smaaraetter_och_laetta_raetter_10/brysselkaal_10624.html
fler tips i en gammal tråd :)
Frånsett att äta den kokt i saltat vatten med en smörklick som ju är gott ,ett tips om det blir kvar;
ta och gör en köttfärs ungefär som till köttbullar men rulla in ett kallt brysselkålshuvud i varje och stek ät med potatis och gräddsås och kanske lite lingon.
Koka först bryselkål med salt sen sila den och stek i olja
På slutet strö mycket dill
Kanon gott
Fräs små bitar av äpple med saffran och smör/margarin/olja (vilket som). Lägg i brysselkålen och låt steka med tills allt blandats väl. Häll på grädde, salta och peppra. Hur gott som helst.
Stek den långsamt på svag värme tillsammans med hackade nötter. Ringla lite honug alt. sirap över.
Har inte själv testat ännu men kom just på att det måste bli extra gott om man smular getost över det hela. ;)
kokt lite al dente och med smör och salt på... - det är det bästa...
(Y) Godast så!
Ångade med kastanjer och stekt rökt sid fläsk och massor med hackad persilja. Blanda ihop i e varm kastrull tillsätt ett par matskedar vitt vin. Låt ånga av vinet servera. Ruskigt gott
Koka brysselkålen al´dente i saltat vatten och stek dom sedan i smör och socker
Det gör vi i vår restaurang och det är kanongott
Precis nu är det ett program på svt1 där dom gjorde olika varianter av brysselkål. En variant var kokt brysselkås som sedan stektes i smör och lite skivad vitlök. Såg gott ut.
även gott mixa brysselkålen rå i matberedaren och blanda med krossad ananas, väldigt fräsch till julmaten
Det låter väldigt och såg väldigt gott ut på TV för några dagar sedan:
http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/531424/brussels-sprouts-with-pancetta (Y)
Precis nu är det ett program på svt1 där dom gjorde olika varianter av brysselkål. En variant var kokt brysselkås som sedan stektes i smör och lite skivad vitlök. Såg gott ut.
Testade detta recept nyss och det var jättegott! (Y)
Imorgon kommer jag att testa att göra en gratäng på det som är kvar.
Tack för alla recept! {eat}
Jag tycker ju om strimlad färsk brysselkål blanda med clementinklyftor och häll på en honungsvinigrett..
Föredrar att göra min gratäng på den enl nedan (Y)
Brysselkålsgratäng till skinkan