Hej
Jag tycker om att grilla oskalade räckor i marinad. Jag brukar lägga dem i en hemmagjord marinad som består av:
saft från en citron
Lite skal av en citron
2 vitlöksklyftor
balsamvinäger ohg honung i stora lass.
Man kan givetvis ta vad man har hemma och göra en marinad på.
Blanda ihop räkorna med marinad och läägg på grillen i två minuter inte mer bara för de blir dem som gummi.
Lycka till och en trevlig grillning.(Y)
Färdigkryddad flinta kommer inte över tröskeln här.... Skeptisk mot färdigkryddat o färdigmarinerat i grillväg.
Jag grillar det mesta, och älskar att testa att göra egna kryddblandningar och marinader.
Det är ett så roligt sätt att experimentera!
Sällan man har misslyckats kapitalt.
För dagen är Citrusmarinader en favorit. Pressad citron, rivet citronskal, färska örtkryddor, vitlök, några varv med pepparkvarnen.... lite olja... O sen ska köttet ligga länge o marinera, gärna över natten!
I mina recept och i min kokbok finns en del tips för grillat.
Räkor grillar jag skalade, marinerade i olja o sambal oelek m.m., träs på spett o får bara fräsa till helt snabbt , sen käkar man spettet tillsammans med en grillad brödskiva, som förrätt liksom medan man väntar på Grande Finale!
Jag efterlyser lite variation på grillen och goda tillbehör,jag har tröttnat på färdigmarinerad flintastek.
Här kommer några förslag från mig.
Jag fyller på med förslag från mig:
Grillsås
Marinerad laxfjäril för grillen
Marinerade fläskfiléspett
Hej
Jag tycker om att grilla oskalade räckor i marinad. Jag brukar lägga dem i en hemmagjord marinad som består av:
saft från en citron
Lite skal av en citron
2 vitlöksklyftor
balsamvinäger ohg honung i stora lass.
Man kan givetvis ta vad man har hemma och göra en marinad på.
Blanda ihop räkorna med marinad och läägg på grillen i två minuter inte mer bara för de blir dem som gummi.
Lycka till och en trevlig grillning.(Y)
Här kommer en höjdare!
Fylld fläskfilé med exotisk touch
Lycka till!
Färdigkryddad flinta kommer inte över tröskeln här.... Skeptisk mot färdigkryddat o färdigmarinerat i grillväg.
Jag grillar det mesta, och älskar att testa att göra egna kryddblandningar och marinader.
Det är ett så roligt sätt att experimentera!
Sällan man har misslyckats kapitalt.
För dagen är Citrusmarinader en favorit. Pressad citron, rivet citronskal, färska örtkryddor, vitlök, några varv med pepparkvarnen.... lite olja... O sen ska köttet ligga länge o marinera, gärna över natten!
I mina recept och i min kokbok finns en del tips för grillat.
Räkor grillar jag skalade, marinerade i olja o sambal oelek m.m., träs på spett o får bara fräsa till helt snabbt , sen käkar man spettet tillsammans med en grillad brödskiva, som förrätt liksom medan man väntar på Grande Finale!