Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
ankianka1 april 2008
Jag kokar mina potatisar i rejält m grovt salt eller vanligt, tills dom nästa är klara o pytsar sen in dom i varm ugn(ca100- 150) den sista tiden, så dom skrumpnar ihop o torkar..typ
Men Mojjo som såsen heter röd eller grön, lyckas jag inte få bra, har testat ca 10 recept.
Alla har så mycket vinäge i sej...
Hoppas det kommer nåt nytt o bra recept på mojjon här då..
Nån som vet hur man lägger in en direktlänk till recepten?
Va det inte: [recept]21908[recept] ?
MammaModesty1 april 2008
Skrivet av Ernst76 den 1 apr 2008
Nån som vet hur man lägger in en direktlänk till recepten?
Va det inte: [recept]21908[recept] ?
du skriver [recept]nummret på receptet[/recept]
tessan721 april 2008
Tackar & bockar för alla tips! (Y) /Tessan72
seeman8 april 2008
Skrivet av tessan72 den 1 apr 2008
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
seeman8 april 2008
Skrivet av tessan72 den 1 apr 2008
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
seeman8 april 2008
Skrivet av tessan72 den 1 apr 2008
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
seeman8 april 2008
Patas arrugada tillagning: Tvätta småpotatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt 2 dl grovsalt / liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar.
Mojo rojo
400 g tomater
1 st chilifrukt, färsk medelstor
0,5 dl olivolja
1 st röd paprika
2 msk citronsaft
1 tsk spiskummin, malen
2 st vitlöksklyftor
Tillagning: Skala och rensa paprikan,klyfta tomaterna, tag ur kärnorna ur chilin och skala vitlöken.
Skär allt i småbitar och mixa alla ingredienser med olivoljan, tänk på att färsk chili är starkt så tag därför lite i taget.Tillsätt kummin och pressad citron. Smaka av med salt. Om såsen känns för tjock så går det bra att späda med lite vatten.
Lycka till
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
Jag kokar mina potatisar i rejält m grovt salt eller vanligt, tills dom nästa är klara o pytsar sen in dom i varm ugn(ca100- 150) den sista tiden, så dom skrumpnar ihop o torkar..typ
Men Mojjo som såsen heter röd eller grön, lyckas jag inte få bra, har testat ca 10 recept.
Alla har så mycket vinäge i sej...
Hoppas det kommer nåt nytt o bra recept på mojjon här då..
[recept] 21908 [recept]
Va?
Tror att det var så här Ernst76 tänkte göra
Saltkokt potatis med mojosås
Aha..tack..ska testa såsen(Y)
Nån som vet hur man lägger in en direktlänk till recepten?
Va det inte: [recept]21908[recept] ?
Nån som vet hur man lägger in en direktlänk till recepten?
Va det inte: [recept]21908[recept] ?
du skriver [recept]nummret på receptet[/recept]
Tackar & bockar för alla tips! (Y) /Tessan72
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
Jag skulle vara mycket tacksam om någon har receptet till Gran Canarias färska småpotatisar som jag vet kokas med skal på i lite vatten och grovsalt. Till detta serveras en stark sås som innehåller pirripirri, låter det bekant? Min bästa väninna tog receptet då vi var där men hon dog kort efter vår utlandstripp, så jag skulle verkligen uppskatta om någon har detta recept!
Patas arrugada tillagning: Tvätta småpotatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt 2 dl grovsalt / liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar.
Mojo rojo
400 g tomater
1 st chilifrukt, färsk medelstor
0,5 dl olivolja
1 st röd paprika
2 msk citronsaft
1 tsk spiskummin, malen
2 st vitlöksklyftor
Tillagning: Skala och rensa paprikan,klyfta tomaterna, tag ur kärnorna ur chilin och skala vitlöken.
Skär allt i småbitar och mixa alla ingredienser med olivoljan, tänk på att färsk chili är starkt så tag därför lite i taget.Tillsätt kummin och pressad citron. Smaka av med salt. Om såsen känns för tjock så går det bra att späda med lite vatten.
Lycka till