Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

häggbär

  • maggiemay 26 september 2008

    hejsan!!
    skulle någon kunna hjälpa mej med recept på saft o likör av häggbär!!!
    kramisar maggan

  • anluk 27 september 2008

    Här kommer ett tips:

    3 liter häggbär
    1,5 liter vatten kokande
    1,5 kg strösocker
    75 cl sprit, vodka
    Gör så här

    1. Plocka de svarta kärnfyllda bären på häggbärsträdet på hösten. OBS! Bären är inte så goda att äta, du får ont i magen. De innehåller blåsyra, försvinner tydligen vid kokning och blir väldigt goda som likör eller saft.
    2. Skölj bären. Mal dem hel med kärnan i en köttkvarn, är du rädd om kniven är detta inget för dej.
    3. Häll över 1,5 liter kokande vatten. LÅT STÅ I (2)-3 dygn.
    4. Sila och blanda ner 1,5 kg strösocker, koka i 15 minuter, skumma väl. LÅT SVALNA:
    5. Häll i ca. 75 cl sprit eller mer efter tycke och smak. Häll upp i flaskor. Den är klar att drickas men blir godare om den får "gona till sej", varje fall1-2 veckor.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.