Hej. Jag behöver ett recept på kex på inte går sönder på en gång. Alltså, det ska gå på att bre på smör eller färskost utan att kexet förvandlas till smulmos.
Har testbakat ett recept från MK, smaken var kanon med ost, men.... inte gick det att bre nåt på de där kexen inte....
Tips?
zonale19 juni 2008
Bakar aldrig kex men sökte på kex och det finns många här i klubben. Hoppas du hittar något som du gillar och vill testa:)
monac19 juni 2008
inte jag heller...gillar mest finncrisp, de håller för "omild" behandling....och de som är lite bredare får man plats med mycket goda grejer på:p
Men som Hubert06 sa...sök på kllubben.
Vivoplena20 juni 2008
Jag har, som sagt, redan sökt här på MK, och provbakat men det blidde bara smulmos när jag skulle ha på smör.
farmoringer20 juni 2008
Jag har inte provbakat några kex hät fråm MK nån gång men jag säger som monac, finncrisp eller riskakor är nästan det bästa....Håller mycket bättre än spröda kex..
zonale20 juni 2008
Finns ju så många olika kexrecept inlagda så det är nog inte så lätt att välja. Alla blir förmodligen inte så spröda så att de smular sönder. De med grövre mjölsorter i funderar jag på om de kan bli hårdare????
Hej. Jag behöver ett recept på kex på inte går sönder på en gång. Alltså, det ska gå på att bre på smör eller färskost utan att kexet förvandlas till smulmos.
Har testbakat ett recept från MK, smaken var kanon med ost, men.... inte gick det att bre nåt på de där kexen inte....
Tips?
Bakar aldrig kex men sökte på kex och det finns många här i klubben. Hoppas du hittar något som du gillar och vill testa:)
inte jag heller...gillar mest finncrisp, de håller för "omild" behandling....och de som är lite bredare får man plats med mycket goda grejer på:p
Men som Hubert06 sa...sök på kllubben.
Jag har, som sagt, redan sökt här på MK, och provbakat men det blidde bara smulmos när jag skulle ha på smör.
Jag har inte provbakat några kex hät fråm MK nån gång men jag säger som monac, finncrisp eller riskakor är nästan det bästa....Håller mycket bättre än spröda kex..
Finns ju så många olika kexrecept inlagda så det är nog inte så lätt att välja. Alla blir förmodligen inte så spröda så att de smular sönder. De med grövre mjölsorter i funderar jag på om de kan bli hårdare????