hur gör jag när jag skall grilla hel färsk vitlök, hittar inga recept
The_mama97mia16 juli 2011
Jag gör på lite olika sätt. Ibland halverar jag vitlöken, penslar snittytorna med olja o lägger på gallret (eller hellre i en grillkorg). Eller kör jag klyftor med skal på - trädda på spett (nej det blir ju inte hel vitlök då men smakar gott och enkelt att göra). Eller kan man baka i folie över glöd.
Musen7616 juli 2011
Jag brukar vira in den i folie, lägga på en (stor) klick smör, salta, lägg vid sidan av glöden. Tid? 15-20 min (tror jag).
The_mama97mia16 juli 2011
Hur som helst, vitlök är suveränt gott att köra på grillen. Idag blev det små foliepaket med kokt färskpotatis, lite smör och örter, och färska vitlöksklyftor , delade. Blir mjukt o som lite nötigt i smaken.
Kiddo28 juli 2011
jag tror en bra idé är att kapa toppen på vitlöken så att klyftorna precis syns, det gör jag när jag kör dom i ugn på samma plåt som potatis/rotfrukter och det blir bra, då kan du ploppa ut dom efteråt... har inte prövat utan att göra det, men tänker sig att dom blir lite kokta då och rätt krångliga att skala... kolla bara att den inte blir för bränd på den kapade toppen
The_mama97mia5 augusti 2011
Är det nån som testat att grilla den där kinesiska Solo-vitlöken? Slog mig nu att det har jag itne testat.
miabok7 augusti 2011
Det har jag inte heller gjort, ska pröva i morgon.
hur gör jag när jag skall grilla hel färsk vitlök, hittar inga recept
Jag gör på lite olika sätt. Ibland halverar jag vitlöken, penslar snittytorna med olja o lägger på gallret (eller hellre i en grillkorg). Eller kör jag klyftor med skal på - trädda på spett (nej det blir ju inte hel vitlök då men smakar gott och enkelt att göra). Eller kan man baka i folie över glöd.
Jag brukar vira in den i folie, lägga på en (stor) klick smör, salta, lägg vid sidan av glöden. Tid? 15-20 min (tror jag).
Hur som helst, vitlök är suveränt gott att köra på grillen. Idag blev det små foliepaket med kokt färskpotatis, lite smör och örter, och färska vitlöksklyftor , delade. Blir mjukt o som lite nötigt i smaken.
jag tror en bra idé är att kapa toppen på vitlöken så att klyftorna precis syns, det gör jag när jag kör dom i ugn på samma plåt som potatis/rotfrukter och det blir bra, då kan du ploppa ut dom efteråt... har inte prövat utan att göra det, men tänker sig att dom blir lite kokta då och rätt krångliga att skala... kolla bara att den inte blir för bränd på den kapade toppen
Är det nån som testat att grilla den där kinesiska Solo-vitlöken? Slog mig nu att det har jag itne testat.
Det har jag inte heller gjort, ska pröva i morgon.