Finns det någon som har ett recept på hur man gör egen svagdricka? Alternativt var man får tag på en "hemma bryggar kit"
popik20 mars 2009
Hittade detta på nätet
Siman
------------------------
27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst
blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..
detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...
tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....
Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...
-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
popik20 mars 2009
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Okänd20 mars 2009
Kommer ihåg den första gången jag var med min älskade hustru till hennes hem i Västerviks skärgård.
Det var alldeles innan jul, min blivande svärmor hade som alla andra år satt upp enbärsdricka i en stor hink. Den stod i "svalen" som dom sade. Alltså under trappan nere på källarvåningen, det var lagom svalt där antar jag!
Den här svagdrickan med enbärssmak var något alldeles extra. Att hon utgick från ett par kaggar svagdricka torde vara helt klart, hon smaksatte med enbärsolja och mera socker, även jäst tillsattes för att få lite fart på extra jäsning.
Tyvärr fick vi aldrig receptet på denna dryck, det kanske inte ens fanns något recept, förmodligen gjorde hon efter eget huvud.
Men det var jul när den här drycken stod skummande i sin tillbringare på bordet!
Pirkko20 mars 2009
Skrivet av popik den 20 mar 2009
Hittade detta på nätet
Siman
------------------------
27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst
blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..
detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...
tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....
Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...
-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Finns det någon som har ett recept på hur man gör egen svagdricka? Alternativt var man får tag på en "hemma bryggar kit"
Hittade detta på nätet
Siman
------------------------
27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst
blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..
detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...
tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....
Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...
-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Kommer ihåg den första gången jag var med min älskade hustru till hennes hem i Västerviks skärgård.
Det var alldeles innan jul, min blivande svärmor hade som alla andra år satt upp enbärsdricka i en stor hink. Den stod i "svalen" som dom sade. Alltså under trappan nere på källarvåningen, det var lagom svalt där antar jag!
Den här svagdrickan med enbärssmak var något alldeles extra. Att hon utgick från ett par kaggar svagdricka torde vara helt klart, hon smaksatte med enbärsolja och mera socker, även jäst tillsattes för att få lite fart på extra jäsning.
Tyvärr fick vi aldrig receptet på denna dryck, det kanske inte ens fanns något recept, förmodligen gjorde hon efter eget huvud.
Men det var jul när den här drycken stod skummande i sin tillbringare på bordet!
Hittade detta på nätet
Siman
------------------------
27liter vatten
3 - 6 stora citroner
2kg Strö socker
2kg farin socker
25gram bakjäst
blir ungefär omkring 5% eller strax under och är något fruktansvärt gott, ska helst efterjäsa på glasflaska i kylen med några russin e varje flaska..
detta är en klassisk måltidsdryck från finland och går verkligen inte att förklara vad det smakar, dock har du smakat det så är du fast...
tar ungeför 2veckor att tillverka, sedan efterjäsningen....
Har vid ett par tillfället tillverkar denna otroligt goda dryck och tycker verkligen att fler ska testa detta...
-----------------------------------------------------------------------------
Psst.. www.allhandel.se <--- mycket bra priser på bryggar tillbehör!..
Det här är ett traditionellt recept på svagdricka.
5 liter vatten
1/4 paket jäst (12,5 gram)
3-4 kaffekoppar socker
5-8 droppar enbärsolja
1 matsked sockerkulör. Kan eventuellt ersättas med vinfärg
Lös sockret i lite av vattnet, som hettats upp (då löser sig sockret lättare).
Fyll sedan på med resten av vattnet, så att blandningen blir fingervarm.
Jästen löses i lite fingervarmt vatten.
Alla ingredienser fylls på en femliters glasflaska med patentkork. Det är bra om allt vatten är 25-30 grader, då går jäsningen snabbare.
Vänd flaskan upp och ner några gånger så att allt blandas ordentligt.
Ställ flaskan på en varm plats i två dygn. Ställ den sedan svalt. När den blivit kall, är den klar att dricka.
Enbärsolja och sockerkulör köper vi i Sverige på apoteket.
Finsk Sima har inga %.
Finsk Sima har 0%.
PUFF