Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp

  • stefan4takt 18 september 2010

    Hej allihopa kan ni hjälpa mej med att förklara hur man lägger in chilipeppar spansk peppar,vi har odlat sådana själv
    och det blev hur mycket som hellst,så nu tänkte vi lägga in i burkar typ så det blir som fefferoni man köper i affären,
    tacksam för svar,Mvh Stefan&Annica

  • kerstinda 18 september 2010

    Hej!
    Här ett recept med lök:

    1 kg chilipeppar
    250 g lök i strimlor
    2,5 g sorbinsyra

    1/2 L vinäger
    1/8 L vatten
    750 g socker
    salt
    pepparkorn

    Koka upp vinäger, vatten, socker, salt, pepparkorn och sobinsyra. När det kokar, tillsätt chilipeppar och lök och koka i ca 30 min. Ta ifrån spisen och smacka av med lite socker och tillsätt sorbinsyra. Nu häller ni allt i flera glas och stänger på en gång och låter glasen står upp och ner i några minuter. Lycka till!

  • stefan4takt 18 september 2010

    1000 tack ska sätta igång på en gång,(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.