Har snart massor med jordgubbar som jag vill ta vara på men har ej plats att frysa in allt. Någon som har bra tips om sylt eller saft eller något annat eftersom jordgubbar är så känsliga
Jag skulle göra en jordgubbsmarmelad, gott att ha till stark ost eller bara på en rostad smörgås.
Jag har inget särskilt recept, men det finns säkert flera här på matklubben. (Y)
lenajeanette14 juni 2008
Jag brukar mixa jordgubbarna med lite lite socker, sedan frysa det i små burkar och ta fram till pannkakor eller rulltårta i vinter. Även gott i filen och till glass.
Undrar om det skulle gå att göra egen jordgubbslikör????
monac14 juni 2008
he he...ja gör det Mia!:)
sonja5514 juni 2008
Det går jätte bra att göra likör den blir så röd och fin och God
zonale14 juni 2008
Jag har haft förmånen att få smaka hemgjord jordgubbslikör för många år sedan och minns fortfarande hur god den var.(Y)
farmoringer14 juni 2008
Mina jordgubbar har långt kvar till blomning..:D
Men jag brukar frysa in mina och ha dem till frukostfilen för det mesta..
matnjutaren14 juni 2008
Åh vad HÄRLIGT med en massa jordgubbar! :)
När jag har många av den "lyx" varan då unnar jag mej och mina vänner, stora som små, (L)(Y)denna ljuvliga SOMMARDRINK! (L)
Skär de skölja bären i bitar.
Strö sockret över och låt de ligga å "götta" sig lite, tills de saftar av sig.
Om du sen vill PASSERA eller köra dem med en STAVMIXER till pure´spelar ingen roll. Resultatet blir ju det samma. :)
Sen kyler du ner moset/pure´n och vinet.
Lägg moset i en tillbringare,häll över vinet, rör om och häll genast i KALLA, höga glas. (På fack-språk: "Highballs" :p
Satsen här räcker till 5 sådana glas.
OCH...vill man sen "snitsa" till det ytterligare, så INNAN du kyler glasen, dra med en apelsin eller citronskiva runt kanten på glaset och doppa kanten sedan i Strösocker.(gärna som är färgat lite med karamellfärg med, röd! (L))
Smaka å NJUT av denna friska drink! (Y)
Lycka till! (L)
Kram Marita
matnjutaren14 juni 2008
Skrivet av mama97mia den 14 jun 2008
Undrar om det skulle gå att göra egen jordgubbslikör????
jag har ett kanonrecept på det...*letar febrilt* :(
Återkommer med det när jag hittat det!
Ps. MÅSTE bara vara åldern...(L) Ds.)
farmoringer14 juni 2008
Jag hittade den här...
Jordgubbslikör
1 liter jordgubbar
35 cl sprit
2 dl socker
1 msk gröna kardemummakapslar eller ca 1 tsk hela kardemummafrön
Bären ska helst vara små och söta. Låt stå i en månad och skaka lite då och då
och sila sedan av. De spritfyllda bären sägs vara mycket goda.
matnjutaren14 juni 2008
Skrivet av farmoringer den 14 jun 2008
Jag hittade den här...
Jordgubbslikör
1 liter jordgubbar
35 cl sprit
2 dl socker
1 msk gröna kardemummakapslar eller ca 1 tsk hela kardemummafrön
Bären ska helst vara små och söta. Låt stå i en månad och skaka lite då och då
och sila sedan av. De spritfyllda bären sägs vara mycket goda.
Vad bra att du hittade ett.
det jag har är något liknande men jag minns att det skulle vara med florsocker bara istället för vanligt socker.
Kul med lite olika recept att välja mellan.
Tack farmoringer! (Y)
farmoringer14 juni 2008
Var så lite så.....:D
Amika14 juni 2008
Testa att göra fläder- och jordgubbssaft? :) Det är ljuvligt gott och inte så vanligt. :)
The_mama97mia14 juni 2008
Amika, har du ngt recept på det??? Jag har tillgång till fläder
kan ju köpa jordgubbar om inte norhel delar med sig lite, vi är kompisar ...
EnsammaMamman14 juni 2008
Har ett jättebra recept på fläder och jordgubbssaft. gjorde det senast idag.
2 liter jordgubbar
20-30 fläderblommor
1 citron
50 g citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite. Lägg flädern över och häll på citronsyran. Skiva citronen och lägg den överst. Koka en lage av socker och vatten och häll den kokhet över jordgubbarna och flädern. Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar. Efter 3 dagar ska citronskivorna bort. Sila och häll upp på flaskor. Jag fryser alltid saften meddetsamma och använder därför inget konserveringsmedel. Hoppas det smakar.
farmoringer14 juni 2008
Skrivet av EnsammaMamman den 14 jun 2008
Har ett jättebra recept på fläder och jordgubbssaft. gjorde det senast idag.
2 liter jordgubbar
20-30 fläderblommor
1 citron
50 g citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite. Lägg flädern över och häll på citronsyran. Skiva citronen och lägg den överst. Koka en lage av socker och vatten och häll den kokhet över jordgubbarna och flädern. Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar. Efter 3 dagar ska citronskivorna bort. Sila och häll upp på flaskor. Jag fryser alltid saften meddetsamma och använder därför inget konserveringsmedel. Hoppas det smakar.
Snälla, skriv in det på dina recept.......
anluk14 juni 2008
Har ett recept på jordgubbssnaps bland mina recept. Är såååå god. Både att snapsa med och blanda med lite sprite eller dylikt som grogg.
Har snart massor med jordgubbar som jag vill ta vara på men har ej plats att frysa in allt. Någon som har bra tips om sylt eller saft eller något annat eftersom jordgubbar är så känsliga
Passionsfruktmuffins
underbara!!
Jag skulle göra en jordgubbsmarmelad, gott att ha till stark ost eller bara på en rostad smörgås.
Jag har inget särskilt recept, men det finns säkert flera här på matklubben. (Y)
Jag brukar mixa jordgubbarna med lite lite socker, sedan frysa det i små burkar och ta fram till pannkakor eller rulltårta i vinter. Även gott i filen och till glass.
Tar lite mindre plats i frysen.
Den här jordgubbssaften är jättegod! (L)
Jordgubbssaft
Undrar om det skulle gå att göra egen jordgubbslikör????
he he...ja gör det Mia!:)
Det går jätte bra att göra likör den blir så röd och fin och God
Jag har haft förmånen att få smaka hemgjord jordgubbslikör för många år sedan och minns fortfarande hur god den var.(Y)
Mina jordgubbar har långt kvar till blomning..:D
Men jag brukar frysa in mina och ha dem till frukostfilen för det mesta..
Åh vad HÄRLIGT med en massa jordgubbar! :)
När jag har många av den "lyx" varan då unnar jag mej och mina vänner, stora som små, (L)(Y)denna ljuvliga SOMMARDRINK! (L)
Mousserande Jordgubbsdrink.
!/2 Liter Jordgubbar
5 msk strösocker
1 flaska ALKOHOLFRITT mousserande vin, t.ex. Schloss Boosenburg
Skär de skölja bären i bitar.
Strö sockret över och låt de ligga å "götta" sig lite, tills de saftar av sig.
Om du sen vill PASSERA eller köra dem med en STAVMIXER till pure´spelar ingen roll. Resultatet blir ju det samma. :)
Sen kyler du ner moset/pure´n och vinet.
Lägg moset i en tillbringare,häll över vinet, rör om och häll genast i KALLA, höga glas. (På fack-språk: "Highballs" :p
Satsen här räcker till 5 sådana glas.
OCH...vill man sen "snitsa" till det ytterligare, så INNAN du kyler glasen, dra med en apelsin eller citronskiva runt kanten på glaset och doppa kanten sedan i Strösocker.(gärna som är färgat lite med karamellfärg med, röd! (L))
Smaka å NJUT av denna friska drink! (Y)
Lycka till! (L)
Kram Marita
Undrar om det skulle gå att göra egen jordgubbslikör????
jag har ett kanonrecept på det...*letar febrilt* :(
Återkommer med det när jag hittat det!
Ps. MÅSTE bara vara åldern...(L) Ds.)
Jag hittade den här...
Jordgubbslikör
1 liter jordgubbar
35 cl sprit
2 dl socker
1 msk gröna kardemummakapslar eller ca 1 tsk hela kardemummafrön
Bären ska helst vara små och söta. Låt stå i en månad och skaka lite då och då
och sila sedan av. De spritfyllda bären sägs vara mycket goda.
Jag hittade den här...
Jordgubbslikör
1 liter jordgubbar
35 cl sprit
2 dl socker
1 msk gröna kardemummakapslar eller ca 1 tsk hela kardemummafrön
Bären ska helst vara små och söta. Låt stå i en månad och skaka lite då och då
och sila sedan av. De spritfyllda bären sägs vara mycket goda.
Vad bra att du hittade ett.
det jag har är något liknande men jag minns att det skulle vara med florsocker bara istället för vanligt socker.
Kul med lite olika recept att välja mellan.
Tack farmoringer! (Y)
Var så lite så.....:D
Testa att göra fläder- och jordgubbssaft? :) Det är ljuvligt gott och inte så vanligt. :)
Amika, har du ngt recept på det??? Jag har tillgång till fläder
kan ju köpa jordgubbar om inte norhel delar med sig lite, vi är kompisar ...
Har ett jättebra recept på fläder och jordgubbssaft. gjorde det senast idag.
2 liter jordgubbar
20-30 fläderblommor
1 citron
50 g citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite. Lägg flädern över och häll på citronsyran. Skiva citronen och lägg den överst. Koka en lage av socker och vatten och häll den kokhet över jordgubbarna och flädern. Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar. Efter 3 dagar ska citronskivorna bort. Sila och häll upp på flaskor. Jag fryser alltid saften meddetsamma och använder därför inget konserveringsmedel. Hoppas det smakar.
Har ett jättebra recept på fläder och jordgubbssaft. gjorde det senast idag.
2 liter jordgubbar
20-30 fläderblommor
1 citron
50 g citronsyra
2 kg socker
2 liter vatten
Lägg jordgubbarna i en stor skål och mosa dem lite. Lägg flädern över och häll på citronsyran. Skiva citronen och lägg den överst. Koka en lage av socker och vatten och häll den kokhet över jordgubbarna och flädern. Sätt på lock och ställ kallt i 5 dagar. Efter 3 dagar ska citronskivorna bort. Sila och häll upp på flaskor. Jag fryser alltid saften meddetsamma och använder därför inget konserveringsmedel. Hoppas det smakar.
Snälla, skriv in det på dina recept.......
Har ett recept på jordgubbssnaps bland mina recept. Är såååå god. Både att snapsa med och blanda med lite sprite eller dylikt som grogg.