Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kams

 • ditteb 17 augusti 2008

  Hej alla matglada!
  Jag lagar mat till min mor som tyvärr inte längre klarar att göra detta själv. Nu har hon önskat något hon fick i barndomen, nämligen Kams (Ångermanländsk).
  Finns det någon som kan hjälpa mig med ett recept? (Inget av de recept jag hittat på nätet är rätt enligt min kära mor).

 • lenajeanette 17 augusti 2008

  I min ungdom (:D) var jag tillsammans med en kille från ångermanland, vi gjorde kams en gång och efter ett recept som då stod på kornmjölspaketen. Detta är alltså 20 år sedan.....

 • grill 17 augusti 2008

  Min pappa säger kams om palt. Palt recept finns som Lenajeanette skrev på kornmjöls påsen. När jag gör palt gör jag från kornmjöls påsen..
  Hoppas det är det hon menar..
  Lycka till

 • zudette 17 augusti 2008

  Kunde inte låta bli att forska lite om Kams som jag aldrig hört talas om.... (TACK Google) ... Hur som hels verkar det vara ungefär detsamma som palt och jag hittade en del länkar som du säkert kan ha nytta av! Några av länkarna är här från matklubben och det var ju lite kul!
  Hoppas du hittar något som passar - här eller någon annanstans! - Ett tips till dig är du frågar din mamma vad hennes kams innehöll - vilket mjöl, potatis eller inte osv.... Precis som med palten verkar det finns lika många recept och varianter som hushåll! Lycka till!

  http://home.koping.net/tiwa425/Palt/

  http://www.bispgarden.com/kams.html

  http://www.matklubben.se/matprat/husmanskost_vardagsmat_och_snabblagat_22/kams_2550.html

  Kams ala Pelle Molin

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.