Var hos svärföräldrarna i Säffle nu i veckan och på en kortare promenad så plockade vi 7 liter kantareller jättefina!
Nu vill jag gärna ha era bästa tips på vad man kan göra för gott med dessa guldklimpar:D
tallevanten18 augusti 2008
Hej.
Jag plockade 6 liter kantareller i Bruksvallarna i förra veckan. Dom är ju goda att bara steka i smör och ha på macka. Med fördel kan de gräddstuvas och ha till alla köttsorter. Säsongen har just börjat till min stora glädje.
tallevanten
Hallonkolan18 augusti 2008
Enkel läckerhet: Smörstekta kantareller på vitt bröd! Mmm.... (L)
festmaten18 augusti 2008
Vi var ute och letade "på vårt säkra ställe" igår, där vi plockat i flera år.
Fanns ingenting:'(
Är det någon i Skåne som hittat något det här året?
The_mama97mia30 augusti 2008
Kantareller är det ont om här i Finspångstrakten, i alla fall där jag har gått.... Men gott om annan svamp ju! Så opp o ut o gå falleralla....
zonale30 augusti 2008
Hos oss är det gott om kantareller och även trattisarna börjar komma så smått. Gräddstuvade på varm macka är en favorit. Fryser de jag inte kan förbruka färska.
Kantarellpizza med västerbottenost, schallottenlök och bladspenat! de ä grejerä, som vi säger i värmland(Y)
zonale30 augusti 2008
Har du något recept på kantarellpizzan, gnutten1??? Intresserad.:)
sjsj30 augusti 2008
"Skogens guld" tycker jag blir absolut godast om man fräser dom i lite smör, saltar, pepprar och sen häller på grädde. Helst vispgrädde (L), men mellangrädde funkar skapligt oxå! Sen låter man det hela koka ihop tills det tjocknar lite.
Underbart gott på en rostad macka eller till en god köttbit! (Y)
Smulpajen30 augusti 2008
Alltså, det finns inget godare än smörstekta kantareller(L) Tyvärr har jag inte hittat så många i år. Verkar var mest Karljohan. DET är det gott om! Är ju också gott, men slår inte kantarellerna!
När jag var barn fanns det hur mycket svamp som helst, inte många som plockade. Nu springer varenda kotte i skogen. Bor man som jag i en storstad, är det många att konkurera med.
kickiekblad30 augusti 2008
vi brukar göra kantarellstuvning på varma mackor eller bara smörsteka dom mums
SDMaya30 augusti 2008
Bor o Åhus o Skåne och vi har hittat ca 40 liter hitills i år :D :P
Smulpajen30 augusti 2008
Skrivet av SDMaya den 30 aug 2008
Bor o Åhus o Skåne och vi har hittat ca 40 liter hitills i år :D :P
Jösses...GRATTIS(Y) Vad avundsjuk jag blir:(
manolito30 augusti 2008
´sylta kantarellerna och ha dom till vilt
detta är en matupplevelse.
Manolito hällsar
zonale30 augusti 2008
Vad tror ni om detta? Syltade kantareller
Funderar på att prova. Någon som har syltat kantareller?
manolito30 augusti 2008
Här kommer mitt recept på syltade kantareller.
500 gr kantareller gärna små
40 gr färsk ingefära
1.2 l vatten
1 msk salt
3 st enbär
1 msk farinsocker låt detta få sjuda i ca; 20 min - låt kallna
lag
1.2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1.2 dl råsocker koka även upp lagen som får kallna
lyft nu över svampblandningen i lagen och låt den stå kallt i kyl
varma hällsningar
Manolito
zonale31 augusti 2008
Tack för receptet, manolito.:) Har du något emot att skriva in det?
The_mama97mia28 juli 2009
Dags att väcka liv i denna tråd!
(Y)
myamone28 juli 2009
Skrivet av ingegerdb den 6 aug 2008
Var hos svärföräldrarna i Säffle nu i veckan och på en kortare promenad så plockade vi 7 liter kantareller jättefina!
Nu vill jag gärna ha era bästa tips på vad man kan göra för gott med dessa guldklimpar:D
Stek i mejerismör, underbart till allt eller gräddstuva
Var hos svärföräldrarna i Säffle nu i veckan och på en kortare promenad så plockade vi 7 liter kantareller jättefina!
Nu vill jag gärna ha era bästa tips på vad man kan göra för gott med dessa guldklimpar:D
Hej.
Jag plockade 6 liter kantareller i Bruksvallarna i förra veckan. Dom är ju goda att bara steka i smör och ha på macka. Med fördel kan de gräddstuvas och ha till alla köttsorter. Säsongen har just börjat till min stora glädje.
tallevanten
Enkel läckerhet: Smörstekta kantareller på vitt bröd! Mmm.... (L)
Vi var ute och letade "på vårt säkra ställe" igår, där vi plockat i flera år.
Fanns ingenting:'(
Är det någon i Skåne som hittat något det här året?
Kantareller är det ont om här i Finspångstrakten, i alla fall där jag har gått.... Men gott om annan svamp ju! Så opp o ut o gå falleralla....
Hos oss är det gott om kantareller och även trattisarna börjar komma så smått. Gräddstuvade på varm macka är en favorit. Fryser de jag inte kan förbruka färska.
Detta är min kantarellsoppa men du kan hitta ytterligare 3 st recept här i matklubben Kantarellsoppa med hasselnötter
Kantarellpizza med västerbottenost, schallottenlök och bladspenat! de ä grejerä, som vi säger i värmland(Y)
Har du något recept på kantarellpizzan, gnutten1??? Intresserad.:)
"Skogens guld" tycker jag blir absolut godast om man fräser dom i lite smör, saltar, pepprar och sen häller på grädde. Helst vispgrädde (L), men mellangrädde funkar skapligt oxå! Sen låter man det hela koka ihop tills det tjocknar lite.
Underbart gott på en rostad macka eller till en god köttbit! (Y)
Alltså, det finns inget godare än smörstekta kantareller(L) Tyvärr har jag inte hittat så många i år. Verkar var mest Karljohan. DET är det gott om! Är ju också gott, men slår inte kantarellerna!
När jag var barn fanns det hur mycket svamp som helst, inte många som plockade. Nu springer varenda kotte i skogen. Bor man som jag i en storstad, är det många att konkurera med.
vi brukar göra kantarellstuvning på varma mackor eller bara smörsteka dom mums
Bor o Åhus o Skåne och vi har hittat ca 40 liter hitills i år :D :P
Bor o Åhus o Skåne och vi har hittat ca 40 liter hitills i år :D :P
Jösses...GRATTIS(Y) Vad avundsjuk jag blir:(
´sylta kantarellerna och ha dom till vilt
detta är en matupplevelse.
Manolito hällsar
Vad tror ni om detta?
Syltade kantareller
Funderar på att prova. Någon som har syltat kantareller?
Här kommer mitt recept på syltade kantareller.
500 gr kantareller gärna små
40 gr färsk ingefära
1.2 l vatten
1 msk salt
3 st enbär
1 msk farinsocker låt detta få sjuda i ca; 20 min - låt kallna
lag
1.2 dl vitvinsvinäger
2 dl vatten
1.2 dl råsocker koka även upp lagen som får kallna
lyft nu över svampblandningen i lagen och låt den stå kallt i kyl
varma hällsningar
Manolito
Tack för receptet, manolito.:) Har du något emot att skriva in det?
Dags att väcka liv i denna tråd!
(Y)
Var hos svärföräldrarna i Säffle nu i veckan och på en kortare promenad så plockade vi 7 liter kantareller jättefina!
Nu vill jag gärna ha era bästa tips på vad man kan göra för gott med dessa guldklimpar:D
Stek i mejerismör, underbart till allt eller gräddstuva