Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantareller, vad gör ni med dom?

  • mattjejen 14 september 2011

    Jag har plockat å fått en del kantareller å mer blir de... Nu e jag lite nyfiken på vad ni gör med den, blir de mest att förvälla å frysa in, torka lr gör ni nåt annat? Tillagar ni gula kantareller å trattisar på samma sätt?
    Själv har jag tänkt förvälla å frysa in, torka å smula ner som en krydda å kantarellpesto. Men det vore kul att göra nåt mer kke så kom gärna me tips å recept även på annan svamp också :)

  • Cassiopeya 15 september 2011

    Vanliga gula kantareller förväller jag alltid och fryser ner, tycker det är smidigast så.

    Trattkantareller torkar jag och förvara i burk, både hela och som pulver.

    Använder torkade som krydda i olika grytor, stuvningar mm.
    Vanliga kantareller steker jag gärna i smör med lite salt och vitpeppar,gott till mat eller på mackan :p

  • maewskok 15 september 2011

    I thailand brukar man ångkoka svamp ca 10-15 minuter innan frysa in dem. :)

  • Pernillaholst@hotmail.com 15 september 2011

    Den godaste trattkantarellsoppan gör man på ca 1 liter svamp. Hackar den och förväller den, tillsätter ca en msk finhackad schalottenlök (när det bara återstår lite vätska) som får fräsa med svamp och ett par msk smör på ganska låg värme. När löken är mjuk (men inte brun!) tillsätter man 1-2 msk mjöl och låter det fräsa ett par minuter. Sen häller man på 1 liter svampbuljong och kokar upp. (Rör/vispa lite så att det inte klumpar sig.) Koka några minuter och vispa/rör sedan i en burk creme fraiche. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Som en extra "kick" tillsätt en msk sherry, madeira eller portvin. Mums!

    Gula kantareller blir frästa med smör och lite flingsalt. Äts direkt ur pannan för bästa njutningen! (Skogens gula guld är mycket sällsynt här nere...)

  • caroline.nielsen58@bredband.net 15 september 2011

    Någon i tråden nämner kantarell pesto...Det låter himmelskt. Hur gör man den?
    (Y)

  • tisaksson 15 september 2011

    Ja, den där kantarellpeston låter MYCKET intressant! Hoppas någon har lust att dela med sej av receptet!{eat}

  • voffa3 15 september 2011

    Låter underbart med så mycket kantareller. Dela med er till vänner och grannar vet jag.

  • imjoh 15 september 2011

    Du kan ju ta de minsta kantarellerna och sylta, gott till behör till maten.

  • Cassiopeya 15 september 2011

    Ja TS, nu undrar vi, vad är kantarellpesto? :D

  • MoccaBrun 15 september 2011

    Ja, kantarell pesto det låter supergott. Har nämligen fått en del kantareller av min dotter .(Y)

  • littlejohn 15 september 2011

    Peston låter lockande,hur gör man?
    Stek kantareller med lite finhackad lök och gör en stuvning, ta ett bröd du gillar och gör en varm macka. Blir jättegott! Eller ät stuvnig till tex pannbiff, eller bred stuvningen över ett fiskblock och gratinera. {eat}

  • mattjejen 15 september 2011

    Tack för era tips nu e det bara att prova dom{dance} men jag undrar oxå om man kan göra nån inläggning på kantareller?
    imjoh har du nått bra recept på dom syltade kantarellerna?

    Här kommer iaf receptet på kantarellpesto... ska sätta igång å göra det nu, blir spännande å se hur de smakar{eat}
    Krämigt lyxig kantarellpesto

  • Vetebullen 15 september 2011

    Denna brukar jag göra, är väldigt god (Y)

    recept]3668[/recept]
    (Y)

  • Vetebullen 15 september 2011

    Jaha där kom inget recept... men sök på Jägmästarsoppa så får du upp 1 receptet

  • mattjejen 15 september 2011

    Tack Vetebullen! Den låter smarrig:) å ska provas. Testar å lägger upp receptet...

    Jägmästarsoppa

  • Amika 16 september 2011

    Vad roligt! Jag hade tänkt lägga in mitt recept på jägmästarsoppa, så hade ni redan gjort det! :DD
    Ja, det är verkligen världens godaste svampsoppa enligt mitt tycke. :) Och mäktig! :) Och jag brukar göra den på både trattisar och vanliga gula kantareller. :) Ljuvligt att äta med ett gott bröd till. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.