Hej!
Min mamma gjorde ofta en kaka när jag var liten som hon kallade för karamellkaka, det var typ någon socckerkaka som hon skar i tre delar på längden och fyllde med en karamellkräm och den var bara såååååååå god. Någon som känner igen den? Isåfall blir jag jätte:)
12 februari 2008
kanske detta:
Lisas karamellkaka
Med en klick vispgrädde blir den himmelskt god.
Det här behövs till en ugnslåda
4 ägg
3 dl strösocker
200 g smält margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kräm:
1 1/2 brun farin
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk margarin
1 msk vaniljsocker
1. Vispa ihop ägg och strösocker. Kakan bakas som en vanlig sockerkaka och gräddas i ca 25-30 min.
2. Ugnsvärme 175 grader.
3. Vispgrädden kokas i 10 min innan margarin tillsätts. Krämen breds på den varma kakan.
4. Strö på valfritt strössel.
5. Den blir lättare att skära, om den står svalt en stund.
12 februari 2008
Skrivet av llinan den 12 feb 2008
Hej!
Min mamma gjorde ofta en kaka när jag var liten som hon kallade för karamellkaka, det var typ någon socckerkaka som hon skar i tre delar på längden och fyllde med en karamellkräm och den var bara såååååååå god. Någon som känner igen den? Isåfall blir jag jätte:)
du vet inte några av ingrediensserna till denna kräm?
Hej!
Min mamma gjorde ofta en kaka när jag var liten som hon kallade för karamellkaka, det var typ någon socckerkaka som hon skar i tre delar på längden och fyllde med en karamellkräm och den var bara såååååååå god. Någon som känner igen den? Isåfall blir jag jätte:)
kanske detta:
Lisas karamellkaka
Med en klick vispgrädde blir den himmelskt god.
Det här behövs till en ugnslåda
4 ägg
3 dl strösocker
200 g smält margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kräm:
1 1/2 brun farin
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk margarin
1 msk vaniljsocker
1. Vispa ihop ägg och strösocker. Kakan bakas som en vanlig sockerkaka och gräddas i ca 25-30 min.
2. Ugnsvärme 175 grader.
3. Vispgrädden kokas i 10 min innan margarin tillsätts. Krämen breds på den varma kakan.
4. Strö på valfritt strössel.
5. Den blir lättare att skära, om den står svalt en stund.
Hej!
Min mamma gjorde ofta en kaka när jag var liten som hon kallade för karamellkaka, det var typ någon socckerkaka som hon skar i tre delar på längden och fyllde med en karamellkräm och den var bara såååååååå god. Någon som känner igen den? Isåfall blir jag jätte:)
du vet inte några av ingrediensserna till denna kräm?