Någon som har recept på Karliforniskt lantbröd, detta är ett surdegsbröd. Går att köpa på dom flesta konditorier i stockholm, men skulle vilja kunna baka detta själv. När jag dessutom bor 60 mil därifrån
/iSMO
Smulpajen4 augusti 2008
Kanske kan du hitta det på den här sidan!
http://whatscookingamerica.net/RecipeIndex.htm
ismo104 augusti 2008
Tyvärr, plöjde igenom sidan, men ingenting där
Tack iallafall
/iSMO
Annras4 augusti 2008
Hej iSMO!
Detta hittade jag på internet. Kan det vara rätt recept?
Surdegsbröd från San Francisco (Sourdoughbread)
6 portionsbröd
Ingredienser
Dag 1:
25 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl vetemjöl
Dag 2:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
surdeg från första dagen
1 msk salt
ca 13 dl vetemjöl special eller vetemjöl (780 g)
1 ägg till pensling
Gör så här:
Dag 1:
Blanda jästen med ljummet vatten och mjöl. Rör till en smet. Täck över surdegsblandningen med palstfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
Dag 2:
Rör ut jästen med vattnet och rör ner surdegen. Blanda ner slat och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i hushållsmaskin ca 5 minuter.
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp ägget. Pensla bullarna med ägg och grädda dom mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Lägg bullarna i papperspåse och låt dom ligga till nästa dag.
ismo105 augusti 2008
Hej
Tack för tipset. Men brödet är ganska grovt och innehåller bl.a. aprikoser så detta var inte det jag tänkte på
/Fredrik
Annras7 augusti 2008
Hej iSMO!
Jag har lagt in nedanstående recept. Det är väl kanske det du menar?
Hej
Någon som har recept på Karliforniskt lantbröd, detta är ett surdegsbröd. Går att köpa på dom flesta konditorier i stockholm, men skulle vilja kunna baka detta själv. När jag dessutom bor 60 mil därifrån
/iSMO
Kanske kan du hitta det på den här sidan!
http://whatscookingamerica.net/RecipeIndex.htm
Tyvärr, plöjde igenom sidan, men ingenting där
Tack iallafall
/iSMO
Hej iSMO!
Detta hittade jag på internet. Kan det vara rätt recept?
Surdegsbröd från San Francisco (Sourdoughbread)
6 portionsbröd
Ingredienser
Dag 1:
25 g jäst
1/2 dl ljummet vatten
1/2 dl vetemjöl
Dag 2:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
surdeg från första dagen
1 msk salt
ca 13 dl vetemjöl special eller vetemjöl (780 g)
1 ägg till pensling
Gör så här:
Dag 1:
Blanda jästen med ljummet vatten och mjöl. Rör till en smet. Täck över surdegsblandningen med palstfolie och låt stå i rumstemperatur ett dygn.
Dag 2:
Rör ut jästen med vattnet och rör ner surdegen. Blanda ner slat och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand ca 10 minuter eller i hushållsmaskin ca 5 minuter.
Låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1 timme under bakduk. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar. Rulla varje bit till en rund bulle. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa upp ägget. Pensla bullarna med ägg och grädda dom mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna. Lägg bullarna i papperspåse och låt dom ligga till nästa dag.
Hej
Tack för tipset. Men brödet är ganska grovt och innehåller bl.a. aprikoser så detta var inte det jag tänkte på
/Fredrik
Hej iSMO!
Jag har lagt in nedanstående recept. Det är väl kanske det du menar?
Riddarbageriets surdegsbröd
:D Tack. Skall prova detta