Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Knäckig äppelpaj??

  • Penne 12 februari 2008

    För några år sen åt jag en så himla god äppelpaj, som var som lite knäckig ovanpå.

    Jag vet att det var bla grädde, sirap och havregryn i smeten, och säkert annat oxå, men när jag prövade att göra så blev det mest som havregrynsgröt... ingen höjdare.

    Är det nån som ätit nån liknande paj o har receptet så skulle jag bli glad!

  • MammaModesty 12 februari 2008

    kolla in denna... man kan ju byta banan mot äpple eller vad som... det är lenastephanopoulos recept som jag "Lånat" av henne...

    http://www.matklubben.se/recept/bananknaeckpaj_med_noetter_11061.html

  • snutten 12 februari 2008

    Titta på det här receptet...
    http://www.matklubben.se/recept/aeppelkaka_knaeck-_13558.html

  • Penne 12 februari 2008

    Tack för tipsen!

  • maudew 14 februari 2008

    Hej!
    Testa det här, jag tror inte att du blir besviken även om inga havregryn finns med...

    Skär 4-5 äpplen i klyftor och lägg i en form.

    Blanda ihop:
    125 gram smält smör
    1,5 dl socker
    2 dl mjöl
    3/4 tsk bakpulver

    och häll över äpplena. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.
    Jättefrasig och supergod - förutom att den är så enkel att göra! Lycka till!

  • Linaflickan 21 mars 2008

    Jag har ätit nåt recept med havregryn som blev knäckigt. Har för mig att man bara la i äpplena i en form och strödde på havregryn, hyvlade på smör och ringlade sirap på. Kanske nåt sånt?Har tyvärr inget recept på det, kan ha stått på baksidan av Marsansåsens paket nån gång.

    lycka till

  • Gnagett 21 mars 2008

    Sök i min kokbok efter Äppelkaka, knäck-. Den blir knäckig och god.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.