Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

knudels

  • redd 26 augusti 2008

    För snart 20år sedan var jag i prag i dåvarande tjekoslovakien och åt så gott som hela tiden något som hette "knudels" och fungerande som potatis gör här, det koktes, stektes och jag tror t.o.m. att det friterades. Alla åt det till allt.

    Jag vet inte men jag tror att det var någon det i som bestod av bl.a. mjöl och potatis men jag kan ha helt fel.

    Hur som helst skulle jag vilja ha receptet och prova att göra dom hemma för att se vad det smakade.

    Så någon som känner en tjeck eller rent av är det själv, så kanske ni kan hjälpa mig med ett recept?

  • tantdrake 26 augusti 2008

    Det är inte Knödel du ätit? Sök så hittar du recept här på Matklubben :D

  • redd 27 augusti 2008

    Ahh.. stavningen underlättade..
    Österiksk gulach med knödel

  • tantdrake 27 augusti 2008

    :D värt pröva! Måste finnas varianter med potatis också.
    Verkar påminna om vår "klimp" fast den är gjord bara på mjöl, ägg, mjölk och salt....oumbärlig i köttsoppan!
    Lycka till (Y)

  • zonale 27 augusti 2008

    Dessa överernstämmer mer med de jag ätit i Österrike. Finns många olikas varianter och lokala varfiationer också.
    Kokta Brödbollar (Semmel knödel)

  • evaldo 27 augusti 2008

    Knödel är en mycket traditionell tysk maträtt som kan tyckas ha viss släktskap med svenska kroppkakor.

    :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.